Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi1 yaş öncesi bebeklerin mamalarına tuz?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Oğlum 7 . aylık.Sadece bebe bisküvisi ve meyve püresi seviyor. kaşık mama da seviyor ama onu vermeyi kestim şu gdo olayından sonra. ama sebze püresi vs den nefret ediyor. akşam öğünlerinde boğuşuyoruz. yalnız yediğimiz ve ona uygun yemeklerin içine ekmek ekleyip verince bayılıyor. ama içlerindeki tuz ne olacak? başka türlü de yediremiyorum.ne yapmamı tavsiye edersiniz ? (bu arada akşam öğünlerine pekmez de eklesem yemiyor)CADIARZU
benim oğlumda tuzsuz sevmiyo doktorumuza söyledim marka vermiyimde bi tuz var sodyumu % 70 azaltılmış ondan az bişey koyup verebilirsin dedi yoksa başka türlü sevmiyor ne kadar doğrudur bilemiyorum ama doktoruma güveniyorum
walla 1 yaşına kadar şeker we tuz yasak!ben hiç wermedim 9.ayından gün alıyo şu anda oğlum.sadece doğal yoldan alıyo şekeri.ama tuzu hiç wermedim.şekeri de werdiğim pekmezden alıyo bi de gece yatarken bazen istiyosa dewam maması weriyorum onda da şeker olduğu için bi de ordan alıyo.kaşık mamasını kestim aşırı şeker war diye içinde.şeker yerine pekmez koyup werebilirsin bi de meywelerden alsın şekeri en doğalı.wermeyin tuz we şeker!sabredin 1 yaşına kadar arkadaşlar.doktorun söylediği bu!naapıocaksın,eşin we kendine yemek yaparken yaptığın yemeğe tuz koymadan önce bebişine ayır yemekten sonra ekle size tuzunu.bebe ekmeği ufala içine yemesinde göriimm:)yemiyosa böyle hiçbişey biraz zorla.zorla derken çok da değil tabi ki.eline sewdiği bi oyuncağını wer kandırarak yedir.onun sağlığı için.sebze ağırlıklı yedirirsen daha iyi witamin alır bebeklerimiz.bu arada pekmez de ilk sırayı keçiboynuzu alıyo.ben dut pekmezi yediriyodum şimdi keçiboynuzuna geçtim.biraz kokusu war ama bisküwiyle karıştırın we yedirin.bunu da palaşiim dedim.sağlıcaklaa...
pekmezınde sekerden bır ustunluğu yokmuş %90 ı glukoz yani seker
mamalrda seker var evet ama zararlı oldugunu dusunmuyorum verıyorum.
dok 7 aydan ıtıbaren kararında olan tuzlu ev yemeklerını yer dedi.
sadece yogurda cok az sker verıyorum oda yemedıgı ıcın ve seker bagrsaklarına cok ıyı geldı dk söylemıştı
top top kakaksı ve kabızlıgı gectı
avuc avuc seker tabıkı zararlı.ı hersey kakaraında oldugu surece faydalı
ben kızıma bugüne kadar bebek bisküvisi bile vermedim, şuan 9 aylık
gerek görmüyorum çok faydalı olduğunda düşünmüyorum
onun yemeklerini ve çorbasını zaten ayrı yapiyorum dolayısıyla tuz eklemiyorum
bazen biz yemerken kendi yemeklermizden veriyorum ağzına tadımlık onun içinde tuz oluyor tabii ama ben yemekleri zaten genelde çok tuzsuz yaptığım için sorun olmuyor
akşamlarıda kaşık maması veriyorum. Kaşık mamalarımızı yurt dışından getirdim o yüzden GDO konusunda şüphem yok içim rahat, aldığım mamaların çoğunda şeker katkısı yok 1 yaşına kadar böyle devam edicem ondan sonra yavaş yavaş tuzluda veririm şekerlide
şimdilik acelemiz yok
Sebze püresi yerine sebze çorbası yapmayı deneyebilirsiniz.
Kendi yemeklerinizden vermek için çok erken. Sadece tuz değil içlerindeki salça da zararlı bebekler için.
Yemeklerini daha lezzetli hale getirecek çözümler getirebilirsiniz.
bizim yemeklerin tuzsuz halini yemiyor. ama içinde tuz varsa ne verirsen ye bayılıyor ... nakredusa bana özelden tuzun markasını yazar mısın? ben de doktoruma sorayım bir.KBY haklısın tabi ki vermemek lazım ama ben de şaşırdım kaldım. zaten uyumayan bir çocuk bir de yemeyince moralim alt üst oluyor. tatlıyı seviyor. oyüzden bebe bisküvisi ve meyve püresini yiyiyor Allahtan.ama bebeğimin sebzeye ve yoğurt gibi şekersiz besinlere de ihtiyacı var =( m.joyy, doktorum doğal şeker içerdiği için ve üstelik içinde demir olduğu için pekmezi -ama doğal, güvendiğim bir yerden alacağım köy pekmezini- gönül rahatlığıyla kullanabilecegimi söylemişti. ben yine de biraz senin gibi düşündüğüm için çok az veriyorum abartmadan. KBY'nin verdiği bilgi dogrultusunda keçiboynuzu pekmezine yönelecegim galiba bundan sonra..
benim oğlumda tuzsuz sevmiyo doktorumuza söyledim marka vermiyimde bi tuz var sodyumu % 70 azaltılmış ondan az bişey koyup verebilirsin dedi yoksa başka türlü sevmiyor ne kadar doğrudur bilemiyorum ama doktoruma güveniyorum
arkadaşlar daha öncede belirtmiştim tuz ve şeker yurtdışında 3-4 yasına kadar asla verilmiyormus araştırdım pekmezin içinde de var tabiki şeker ama doğal işlenmiş değil böbreklerden tuz atılımının tam yapılamaması yani böbreklerin tam gelişmemesi nedeniyle ilerki yaşlarda yüksek tansiyon ve tansiyon hastalıklarını tetikliyor
Çok merak ediyorum babannelerimizin torunları olarak acaba sizi büyüten annelerinizde bu kadar tuzlu olmayack yok şekersiz olacak diye ayırt mı ettiler herşey kararında güzel tabiki benim oğlumun damak tadı çok gelişmiş 11 aylık ve tadı güzel olmayan saman gibi yiyecekleri yemiyor. öğlen menüsüne çok az tuz koyuyorum. Tabiki cicibebe kullanıyorum bende cici bebe muhalebi yedim oda yicek tabiki. Benim babannemde bana böle bakmış bende oğluşuma böle bakıyorum. Doktorların her söylediğini de dikkate almıyorum yemiyorsa zorlamayın diyorlar. Hadi yedirmede ne kadar rahat uyuyosun göriyim ben çok zor yediriyorum ve iştahsız yemeyen bir çocuk ne kadar zor biliyorum. Yemesin devamlı emsin çocuk 11 aylık ne kadar sağlıklı beslenecek o zaman hiçbişey yemeden her sabah ceviz veriyorum motor gelişimi çok iyi oğlumun erken yürüdü herşeyi çok iyi algılıyor. Benimle aynı zamanda doğum yapmış arkadaşımö var 20 gün büyük çocuğu her dk yemek yediriyor çocuk herşeyi yiyor. Ama obez olmuş artık hareket edemiyor en azından benim oğluma zor yediriyorum ama hareketleri ve motor gelişimi çok ii herşeyden anlıyor. Arkadaşımın çocuğu söylediği şeylere tepki vermiyor sadece gülüyor. Bana az tuz kullandığım için yok öle şey olur mu filan diyor ben yaptım oldu:) yani tuzu boşaltmıyorum sonuçta yemeğine çok az tuzun zararı olacağını sanmıyorum. Artı yemeyen bir çocuk damak tadı çok gelişmiş ilk önce dili ile bakıyor tadına begenmediyse agzını kilitliyor açmıyor yememesinden iyidir.