- 19 Nisan 2019
- 213
- 46
- 98
- 35
- Konu Sahibi Edamustafatgra
-
1 yasında 45.2tam olarak anlayamadim
dogdugunda 36 cm di
kac aylikken 45.2 oldu?
doktorunuz birsey soylemedi mi? bebeklerin kafa capi buyumesi her qy duzenli olmayabiliyor ve 1 yastan sonra yavas yavas buyumrye devam ediyor doktora bir danisin siz bence tamamen normal de olabilir1 yasında 45.2
Sizin çocuğunuzun kafa çapı kaç cm di ki doktor denver testine gerek duydu canımBen yasadim bunu. Bir cocuk norolojisi ile gorusun. Kafa capi kucuklugu mikrosefali denilen vir hastaligin belirtisi olabiliyor. Benim kizimda 9 ayliktan baslayip 18 aylik olana kadar duzenli takip edildi. 3 ayda 1 denver testine girdi. Zihinsel gelişimi hep onde idi. 18 aylik iken yasitlarini yakaladi. Denver testinde de 27 ayliga denk cikmisti yanlis hatirlamiyorsan zihinsel gelisimi. Norolog takibi birakti.
Önemli olan denver testleri yani.
Kafa capi yuzde 10 persentil alti ise norolog mutlaka denver testi istiyor. 1 yasinda 46 cm idi.Sizin çocuğunuzun kafa çapı kaç cm di ki doktor denver testine gerek duydu canım
1 yas 45.3. Çok korkuyorum. Bingıldagı da az bişe açık nıye böyle oluyor anlamıyorum. Denver testinde neler yapıyorlar? Her ay büyüyor mu kafa çapı? Büyüyorsa her ay ne kadar büyüyor ?Kafa capi yuzde 10 persentil alti ise norolog mutlaka denver testi istiyor. 1 yasinda 46 cm idi.
Bu sorulariniza bir cocuk norologu cevap vermeli cunku her cocuk farkli gelisim gosteriyor. Denver testi bir gelisim testi. Bazi seyleri yapmasını istiyorlar. Mesela sunu al suraya koy bunu soyle yap sunu suraya tak. Sunu verirmisin vs vs.gibi.1 yas 45.3. Çok korkuyorum. Bingıldagı da az bişe açık nıye böyle oluyor anlamıyorum. Denver testinde neler yapıyorlar? Her ay büyüyor mu kafa çapı? Büyüyorsa her ay ne kadar büyüyor ?
Merhabalar çocuğunuzda bir sıkıntı var mı benim 2 yaşında kızım var kafa çapı 30 cm küçük doğdu ama gelişiminde şükür bir problem yok şuan 39 oldu ayrıca bir sürü testler yaptırdık genetik çıktı aynı şekilde eşimle banada test yapıldı ve bizdede mikrosefali çıktıBen yasadim bunu. Bir cocuk norolojisi ile gorusun. Kafa capi kucuklugu mikrosefali denilen vir hastaligin belirtisi olabiliyor. Benim kizimda 9 ayliktan baslayip 18 aylik olana kadar duzenli takip edildi. 3 ayda 1 denver testine girdi. Zihinsel gelişimi hep onde idi. 18 aylik iken yasitlarini yakaladi. Denver testinde de 27 ayliga denk cikmisti yanlis hatirlamiyorsan zihinsel gelisimi. Norolog takibi birakti.
Kizim subat ayinda 3 yasina girdi. Zihinsel gelisimi hala yasitlarindan onde. Su siralar yazmayi keşfetti mesela. Bazi harfleri yazmaya basladi. Zaten noroloji bizi takibi birakti. 18 aylik iken kafa capi yasitlarini yakalamıştı. Gelisim testleri normal ise endiseye gerek yok. En dogrusunu cocuk noroloji soyler zaten.Merhabalar çocuğunuzda bir sıkıntı var mı benim 2 yaşında kızım var kafa çapı 30 cm küçük doğdu ama gelişiminde şükür bir problem yok şuan 39 oldu ayrıca bir sürü testler yaptırdık genetik çıktı aynı şekilde eşimle banada test yapıldı ve bizdede mikrosefali çıktı
Kizim subat ayinda 3 yasina girdi. Zihinsel gelisimi hala yasitlarindan onde. Su siralar yazmayi keşfetti mesela. Bazi harfleri yazmaya basladi. Zaten noroloji bizi takibi birakti. 18 aylik iken kafa capi yasitlarini yakalamıştı. Gelisim testleri normal ise endiseye gerek yok. En dogrusunu cocuk noroloji soyler zaten.
Doktorlar net konusamiyor malesef. Cunku nasil bir buyume olacagini kestiremiyorlar. Cocugunuz gelisiyorsa bazi basamak degerlendirmeleri konusma yurume vs gibi zamaninda yapiyorsa endiselenmeyin.Haziran ayında gideceğiz tekrardan ama noroloji hep farklı konuştuğu için neyin doğru olduğuna güveneyorum ilk gittiğimde gelişiminde sıkıntı olmayacak derslerinde zorlanabilir dedi daha sonra 1 yaşdan sonra geriliğini görürsünüz dedi genetik testinden Sonra bizim test sonuçlarını gördükten sonra 3 yaşa çıkardı bi iyi bi kötü kpnuşuyor çocuk doktorumuzla görüştükden sonra kilo aldıkca kafa büyür yapması gerekenleri zamanında yaptı en riskli zamanları atlattık dedi götürmeme kararı almıştım artık çünkü yapılacak her şey yapılmıştı en son çocuk doktorumuza gittimizde noroloji bir kez daha görsün yürüdüğünü koştuğunu dedi ama ben çok korkuyorum bu sefer ne diyecek diye
Kaç doğmuştu kafa çapıBen yasadim bunu. Bir cocuk norolojisi ile gorusun. Kafa capi kucuklugu mikrosefali denilen vir hastaligin belirtisi olabiliyor. Benim kizimda 9 ayliktan baslayip 18 aylik olana kadar duzenli takip edildi. 3 ayda 1 denver testine girdi. Zihinsel gelişimi hep onde idi. 18 aylik iken yasitlarini yakaladi. Denver testinde de 27 ayliga denk cikmisti yanlis hatirlamiyorsan zihinsel gelisimi. Norolog takibi birakti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?