Çocuk Hastalıkları 1 yaş erkek çocuk kafa çapı😔

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Edamustafatgra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2019
213
46
98
35
Herkese merhaba. 28 Ekim doğumlu oğlumun kafa çapı bugün ölçtüm 45.2 cm. Kafa capı 36 cm ile doğmuştu. Bıngıldagı da serce parmağımın ucu kadar açık. 11.cı ay sonunda 45 cm di. 12.ci ay sonu 45.2cm sadece 2 mm büyümüş. Çok korkuyorum ve üzülüyorum. Böyle durum yaşayan var mı?

Ben yasadim bunu. Bir cocuk norolojisi ile gorusun. Kafa capi kucuklugu mikrosefali denilen vir hastaligin belirtisi olabiliyor. Benim kizimda 9 ayliktan baslayip 18 aylik olana kadar duzenli takip edildi. 3 ayda 1 denver testine girdi. Zihinsel gelişimi hep onde idi. 18 aylik iken yasitlarini yakaladi. Denver testinde de 27 ayliga denk cikmisti yanlis hatirlamiyorsan zihinsel gelisimi. Norolog takibi birakti.
Önemli olan denver testleri yani.

Sizin çocuğunuzun kafa çapı kaç cm di ki doktor denver testine gerek duydu canım

Kafa capi yuzde 10 persentil alti ise norolog mutlaka denver testi istiyor. 1 yasinda 46 cm idi.
1 yas 45.3. Çok korkuyorum. Bingıldagı da az bişe açık nıye böyle oluyor anlamıyorum. Denver testinde neler yapıyorlar? Her ay büyüyor mu kafa çapı? Büyüyorsa her ay ne kadar büyüyor ?

1 yas 45.3. Çok korkuyorum. Bingıldagı da az bişe açık nıye böyle oluyor anlamıyorum. Denver testinde neler yapıyorlar? Her ay büyüyor mu kafa çapı? Büyüyorsa her ay ne kadar büyüyor ?
Bu sorulariniza bir cocuk norologu cevap vermeli cunku her cocuk farkli gelisim gosteriyor. Denver testi bir gelisim testi. Bazi seyleri yapmasını istiyorlar. Mesela sunu al suraya koy bunu soyle yap sunu suraya tak. Sunu verirmisin vs vs.gibi.

Merhabalar çocuğunuzda bir sıkıntı var mı benim 2 yaşında kızım var kafa çapı 30 cm küçük doğdu ama gelişiminde şükür bir problem yok şuan 39 oldu ayrıca bir sürü testler yaptırdık genetik çıktı aynı şekilde eşimle banada test yapıldı ve bizdede mikrosefali çıktı

Kizim subat ayinda 3 yasina girdi. Zihinsel gelisimi hala yasitlarindan onde. Su siralar yazmayi keşfetti mesela. Bazi harfleri yazmaya basladi. Zaten noroloji bizi takibi birakti. 18 aylik iken kafa capi yasitlarini yakalamıştı. Gelisim testleri normal ise endiseye gerek yok. En dogrusunu cocuk noroloji soyler zaten.

Haziran ayında gideceğiz tekrardan ama noroloji hep farklı konuştuğu için neyin doğru olduğuna güveneyorum ilk gittiğimde gelişiminde sıkıntı olmayacak derslerinde zorlanabilir dedi daha sonra 1 yaşdan sonra geriliğini görürsünüz dedi genetik testinden Sonra bizim test sonuçlarını gördükten sonra 3 yaşa çıkardı bi iyi bi kötü kpnuşuyor çocuk doktorumuzla görüştükden sonra kilo aldıkca kafa büyür yapması gerekenleri zamanında yaptı en riskli zamanları atlattık dedi götürmeme kararı almıştım artık çünkü yapılacak her şey yapılmıştı en son çocuk doktorumuza gittimizde noroloji bir kez daha görsün yürüdüğünü koştuğunu dedi ama ben çok korkuyorum bu sefer ne diyecek diye

Doktorlar net konusamiyor malesef. Cunku nasil bir buyume olacagini kestiremiyorlar. Cocugunuz gelisiyorsa bazi basamak degerlendirmeleri konusma yurume vs gibi zamaninda yapiyorsa endiselenmeyin.
Benim kizim ilk denver testine girdiginde 6 aylik idi. 9 aya denk cikmisti gelisim. Doktor esimininde kafasi kucuk oldugu icin babaya cekmis ama yinede takip demisti. Ultrason eeg vs cekilmisti.

Kaç doğmuştu kafa çapı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…