Çocuk Hastalıkları 1 yaş bebesinde kusma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sevgicicegim99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.037
357
Şuana kadar hava şartlarından dolayı pek cikaramadik bugün biraz aranın ardindan bir akraba ablanin ısrarıyla bebeği gezmeye çıkardık. Oyuncaklara bindireyim dedi çok hevesli. Arabasıyla götürdü. Sadece çimenlerin üstünde yürütmeye çalıştık açık havada yürüttük. Oyuncaklara bindirdik.
12 aylık

Birşeyi yoktu gülüyor kahkahalar atıyordu.
Eve geldik saat 00:00 de uykuya daldı. Sabaha karşı 04:00 de yanımda yatan oğlum kustu tüm yediklerini.
Şuan annemdeyim o yüzden beraber yattık oğlumla burda beşik olmadığı için.
Saat 04:00 den beri 5 kez kustu.
Yediği muzları meyve purelerini vs herşeyi çıkardı. Babası da endişelendi. Bana kızıyor bir daha çıkarmayacagim çocuğu
Sen hasta ettin fln die.
Evde olsaydık birşey olmayacaktı diyor.
Ama gerçekten de öyle.
Evde birşey olmuyor dışarı çıkınca oluyor insanlarla haşır neşir olduğu zaman

En son buraya geldiğimizde de kusma ateş oldu. Babamdan Enfeksiyon kapmış. Babam sadece kucağına almıştı.

Anne sütünü deseniz ilk 8 ay güzel emdi. fakat Mama destekli.
Şuan da da emziriyorum ama uykuya geçişlerde arıyor sadece.
Sonra azalttı.
Meme aramıyor pek aslinda
Ama yine de sağıp veriyorum.
İsirmasa daha da çok emzirecegim ama çok fazla acıtıyor.

Acaba beslenmeyle mi alakalı kusmasi?
Üşüttü mu
Ateşi yok şuan
İshal de yok takipteyiz.
Tam uyuyor tekrar kusuyor
Tüm yediğini çıkardı
? Şimdi tekrar uyudu

Ateşi olmadığı için müdahale de yapamiyoruz.

Başına gelen var mı böyle birşey. Dışarı çıktığımız için hava değişiminden mi kusuyor

Son düzenleme:
Hava degisiminden kustugunu sanmam, midesini usutmus olabilirsiniz. Doktorlar hasta cocuklarinizi bile parka baga bahceye goturun diyor,esinize bakmayin siz. Doktora goturun mutlaka,kusan cocuk kendi kendine iyilesmez belki serum takilmasi gerekebilir

Şuana kadar hava şartlarından dolayı pek cikaramadik bugün biraz aranın ardindan bir akraba ablanin ısrarıyla bebeği gezmeye çıkardık. Oyuncaklara bindireyim dedi çok hevesli. Arabasıyla götürdü. Sadece çimenlerin üstünde yürütmeye çalıştık açık havada yürüttük. Oyuncaklara bindirdik.
12 aylık

Eve geldik saat 00:00 de uykuya daldı. Sabaha karşı 04:00 de yanımda yatan oğlum kustu tüm yediklerini.
Yediği muzları meyve purelerini vs herşeyi çıkardı. Babası da endişelendi. Bana kızıyor bir daha çıkarmayacagim çocuğu
Sen hasta ettin fln die.
Ama gerçekten de öyle.

En son buraya geldiğimizde de kusma ateş oldu. Babamdan Enfeksiyon kapmış. Babam sadece kucağına almıştı.

Sonra azalttı.

Üşüttü mu
Ateşi yok şuan
İshal de yok takipteyiz.
Tüm yediğini çıkardı
? Şimdi tekrar uyudu

Başına gelen var mı böyle birşey. Dışarı çıktığımız için hava değişiminden mi kusuyor
Kusmuğunda koku var mı? Başına herhangi bir darbe almadıysa dışarı çıktığı içindir. Ama çocuğu eve kapatmayın her mikroba vücudunun alışması lazım yoksa anasınıfı okul çağında çok sıkıntı çekersiniz. Sakin olun bu kadar koruyuculuk zarar verir. Elbette hasta da olacak iyileşecek. Bağışıklığını güçlendirici gıdalar yedir. Kefir gibi. Kusması için de nane limon yada ıhlamur içir. Geçmezse doktora götür. Geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun. Çocuklar hasta olmasın diye fanusta mı yaşatalım? Üzmeyin kendinizi. Dün 3 aylık kızımla biz de saatlerce açık havadaydık. Mevsimine uygun giydirip, elbette çıkacağız. Açık hava çocuklar için her türlü iyi. Ateşi olmaması güzel. Belki yedikleriyle alakalıdır. Bol bol sıvı almasına özen gösterin. Bir iki lokma hafif şeyler yiyebiliyorsa yesin ama önemli olan sıvı alması. 24 saatten uzun sürerse bir doktora götürün. Büyük kızım birkaç ay önce buna benzer ateşsiz bir rahatsızlık geçirdi. Saat başı kusuyordu, su bile durmuyordu midesinde. En son sıvı kaybı sebebiyle serum takıldı, bir kaç saatte toparladı. Bir ton test yapıldı, hiçbir şey çıkmadı. Büyük ihtimalle yediği bir şey dokundu, demişti doktor.

Allah aşkına napiyorsunuz siz, cocuk evden çıkmadan temiz hava almadan, dışarıyi izlemeden olur mu ya. Sosyal alanda bile gelişmesi icin sart. Hasta olacak diye gerçekten çocuğu hic çıkartmiyorsunuz. Çocuğunuz ev bitkisi değil ki evde büyüsün, dışardan da mikrop alacak bağışıklığı güçleneck. Siz o çocuğu oyle bir yapmışmışsınız ki artik her çıktığında hastalanır. Gerçketen üzüldüm butun kis evde mi durdu. Avm filan demiyorum alıp hic disarda yürümediniz mi birlikte

salgin var bu sekilde kizimda atessiz oksuruksuz bir hafta boyle ne yediyse kustu
birde orta kulak iltihabi olabilir baktirin derim

Çocuğun alerjisi olabilir. Gelip hep annenizin evinde kusuyorsa belki bir alerjen ile teması oluyordur. 1 günden uzun sürerse doktora gidin bol su içtiğinden emin olun. 1 yaş çocuğu laftan anlar. Isırma demeniz lazım. Sık sık emziririn. Sıvı kaybı olmasin. Meme emmezse veya su icmezse yeterince veya içtiklerini de kusarsa doktora gidin sıvı kaybı bebeklerde tehlikeli. Serum takarlar

Doktora çok acil götürün lütfen. Doktor bize, ishalde agizdan sivi alimi oldugu icin bir sure bekleyebillirsiniz, ama ust uste kusma da muhakkak acilen doktora götürun demişti. Vücudunda sıvı kalmaz, böbrek fonksiyonları bozulur. Ateş-i beklemeyin, götürün mutlaka, bi serumla toparlanır çocuk.

Midesini üşütmüştür. Ter soğutmuştur.

Benim kızım da üşüttüğünde kusar hala 4.5 yaşında.

Eşinize aldırmayın, çocuğun mikroba ihtiyacı var. Kışın keşke en azından haftada bir güzel havalarda dışarı çıkarsaydınız.

12 aylık

Sen hasta ettin fln die.
Ama gerçekten de öyle.

Sonra azalttı.

Üşüttü mu
Ateşi yok şuan
İshal de yok takipteyiz.
Tüm yediğini çıkardı
? Şimdi tekrar uyudu

Belli ki çocuğunuz çok hassas öyle dışarı cikarmayayimla atlatamazsiniz bunu dışarı da çıksın herkese her şeye dokunsun da .benim annem de aşırı korumacı yetiştirdi aynı zamanda çok da titizdi . Dışarı çıksam alerji oluyodum çok temiz birinin evine gitsem yine alerji her koşulda alerji oldum ve çok bunaldım ergenlik döneminden sonra bir daha hastaneye de gitmedim ama şuan toza maruz kalınca alerjim tekrar nuksediyor peki toz olmayan bir yer var mı yok.o yüzden yaşamış biri olarak söylüyorum çocuğu dışarı çıkarın biraz doğayla temas etsin bu çocuklar tutuklu değil eve hapsedemezssiniz. :)))) Canıma tak etti direniş baslaticam bu gidişle . Şuan hamileyim riskli bi gebelik geçiriyorum . İnanın tüm bunları yaşamış biri olarak beynimin bir tarafı bebegini kimseye verme göğsünde uyut gece gündüz bağrında olsun elini uzatıp dokunmak isteyen olursa aslanlar gibi bi pençe at diyo ama bu yanimin yanlış düşündüğünü biliyorum:)))

Doktora götürüp tahlil yaptırmalısınız bagisiklik sistemi dusuk olabilir bir virus olabilir bircok ihtimal var burda kimse size care olmaz bence ne desek bos

Çocuk 1 yaşında ve sokağa pek çıkmamış. Sander çıkartıyorsunuz ve o zamanda çocuk hastalanıyor. Tabi ki hastalanır. Çocuğun bağışıklık sistemi hiç gelişmemiş.
Benim oğlum ocak doğumlu. Daha kırkı çıkmadan arabasına bindirip babaannesineziyarete giderdik.
Yapmayın Allah aşkına. Bu kadar korursanız alerjik ve hastalıklı bir bünyeye sahip olur.
Bizim çocuk doktorumuz hiç bir şeyini steril etmemize izn vermezdi. Tamamen eski yöntemlerle büyüttüm ben. Öyle oynayacağı yere bez ser, kullanacaklarını steril et olayı yoktu bizde.
Tek hastalıkları bademcikti onu da aldırdık bitti. Biri16 diğeri 22 yaşında.
O yüzden dışarı çıkartmaktan sakınmayın ama bir doktora götürmekte de fayda var.
Çok geçmiş olsun.

Dışarı uzun süre çıkarmadıysanız böyle oluyor olabilir. Bol bol açık havaya güneşe çıkarın ki alışsın, bağışıklık sistemi gelişsin. Eğer 60 yaşına kadar dışarı çıkarmadan yaşatamayacaksanız mecbur alıştırmanız lazım ki ilerde daha büyük sorunlara dönüşmesin. Babasına böyle söyleyin.

Üsütmüs o. Hava gunesli olsa bile esinti olabilir. Ateşi varsa dusurun yemek yemesi icin zorlamayin. Bir iki gune iyilesir

Bence hemen Dr a hemen gidin.benim oğlum da 1 yaşında ishal olmuştu 10 gün sürmüştü.daha önce burnu bile tikanmamisti.dr sen cocugun hiç hasta olmayacak mı zannediyorsun demişti ben çok üzülunce..

Dışarı da çıkarın.eninde sonunda mikropla tanisacak..hastalık da illaki oluyor yapacak bir şey yok.allah dermansız dert vermesin

Bak kimsenin aklina gelmiyecek birsey diyeyim sana. Yigenimde boyle disari ciktimi piknige parka gittikmi direk kusmaya baslar hastalanirdi. Meger çimlere alerjisi varmis. Oyle cok agacli yesillikli çimli yerlere gitmiyor,18 yasina kadar devam eder dedi doktor. Senin ogluninda boyle bir alerjisi olmasin sakin

Cocuklari eve kapatamayiz ki, ustelik 1 yasindaymis, 1 aylik 40li bebek degil ki.
Alismasi lazim disardaki hayata da. Doktorlar bas bas bagiriyor, cocuklara uyaran saglayin, 5 yasina kadar beyin cok hizli gelisiyor, ne kadar cok sey gorup tecrube ederse o kadar iyi olur, diye.

Benim kızım da 4 aylık. Aynı senin dediğin gibi oldu ama sabaha bir şeyi kalmadı. Ek gıda verdim yoğurt yani ben ona bağladım. Yedikleri dokunmuş olabilir.
Bir de ne kadar çok soyutlarsan o kadar çok hasta olur.

X