• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaş bebegim emmiyor

Heptek

Farklı
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
934
2.560
113
Merhabalar.. bebegim yasina 10 gün sonra girecek..
Ilk 6 ay sadece anne sütü 6. Ay ek gida basladim anne sütü ile birlikte devam ediyorsun ta kii 1 hafta 10 gün önceye kadar.
Dis problemleri diye düşündüm çok fazla ek gida almamaya hep emmeye başladı.
2 gündür ise emmek istemiyor artik. Emmek ister gibi yaklaşıyor memeyi ağzına alıyor ve ısırıyor çok canım yanıyor. Süt var. Tıkanmış hatta sıkıntısını da yaşıyorum şu anda. Pompa yardımıyla sağmaya çalıyorum. Sadece uykuya geçtiyse emiyor beni. Uyanıkken ısırıyor ne yapmam lazım çok sıkıntılıyım benim durumunu yaşayan var mı

Aç olduğundan emin olduğunuzda emzirin. Doyana kadar durmaksızın emecektir. Yutkunma sıklığından ve ilgisinin dağılmaya başlamasından doyduğunu anlarsınız. Doyduğunu düşündüğünüz anda hiçbir tepki vermeden ağzının kenarından serçe parmağınızı sokup memeden ayırın ve yanınızda hazır bulundurduğunuz bir oyuncakla oyun başlatın memeden ayrıldığı için olay çıkarması ihtimaline karşı. Eğer ısırma oyunu oynuyorsa , bu yöntemle bir hafta sonra ısırmayı unutmuş olur.

Aç olduğundan emin olduğunuzda emzirin. Doyana kadar durmaksızın emecektir. Yutkunma sıklığından ve ilgisinin dağılmaya başlamasından doyduğunu anlarsınız. Doyduğunu düşündüğünüz anda hiçbir tepki vermeden ağzının kenarından serçe parmağınızı sokup memeden ayırın ve yanınızda hazır bulundurduğunuz bir oyuncakla oyun başlatın memeden ayrıldığı için olay çıkarması ihtimaline karşı. Eğer ısırma oyunu oynuyorsa , bu yöntemle bir hafta sonra ısırmayı unutmuş olur.

Teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım yaşadığım mastit.. göğsümde bi yumru aşırı ağrı ve titreme.. ölüyorum sandım. Uyanıkken kesinlikle emmiyor memeyi ağzına alır almaz ısırıyor. Zaten yanan canım 10 kat fazla yaniyor boylece. Pompa yardimi ile biraz bosaltmaya çalışıyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum. Uyurken emzik alirdi smdi onu da almıyor agzina

Teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım yaşadığım mastit.. göğsümde bi yumru aşırı ağrı ve titreme.. ölüyorum sandım. Uyanıkken kesinlikle emmiyor memeyi ağzına alır almaz ısırıyor. Zaten yanan canım 10 kat fazla yaniyor boylece. Pompa yardimi ile biraz bosaltmaya çalışıyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum. Uyurken emzik alirdi smdi onu da almıyor agzina
Mastit için soğuk kompres ve masaj uygulayın, bana doktor bu tavsiyede bulunmuştu. Ve tabi ki acısa da emzirmeniz gerek ki mastit tedavisinin en önemli basamağı bu. Umarım gece emzirmeleri yeterli olur tedaviniz için.

Kakasını tarif edebilir misiniz? Konak, pişik, kulak arkası yarası ya da dikkatinizi çeken başka bir durumu var mı?

Back