• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 Yaş Anneleri,Bebeklerimizin Menülerini Paylaşıyoruz!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Artık 1 yaşı devirdik.
Neler yediriyoruz nasıl hazırlıyoruz öğünleri.Kaç saat arayla besliyoruz.Paylaşalım,birbirimize yardımcı olalım anneler.

merhaba,kızım 15 aylık,menümüz bu şekilde,
sabah kahvaltı,
1 adet haşlanmış yumurta ya da tavada tereyağında omlet yapılmış yumurta,beyaz peynir ya da labne,dut-harnup pekmezi,200 ml süt,ekmek,bisküvi,bazen krep
arada,bisküvi ya da sütlaç,ya da yoğurt
öğlen,
çorba,evdeki sebze-bakliyat yemekleri,yoğurt,bazen ton balığı(az miktarda),pilav,makarna(evde o gün ne piştiyse)-haftada bi kez balık,bi kez et ve tavuk yedirmeye çalışıyorum.
ara,
muz,elma,kivi gibi mevsim meyveleri,200 ml süt
akşam
öğlenin aynısı,ekmek ilaveten
yatmadan önce tekrar 200 ml süt

canım benimki de 18 martta yaşına girecek, bizim menümüz:
sabah kalkınca anne sütü 9-9,30 gibi kahvaltı karışımı (yumurta peynir pekmez ceviz bisküvi)
öğleye doğru10,30-11 gibi meyve püresi karışımı bazen de tek bir meyve (elma armut muz portakal suyu...)
öğlen 12,30 anne sütü
öğleden sonra 13,30-14 gibi yemek (çorba,etli sebze yemeği ya da etli kurubaklagil,et tavuk yada balık,pilav dolma köfte akşam ne pişirişsem 3 çeşit bunlardan)
ikindi 15,30-16 gibi yoğurt
akşam ben işten dönünce anne sütü 17,30 da
7,30-8 gibi akşam yemeği ne pişirmişsem (öğle menüsünün aynısı)
yataken de inek sütüyle yapılmış sıvı kıvamda muhallebi (içerisine bal,1-2 bisküvi,muz)
geceleyin de 3-4 kere emziriyorum
bizim menümüz de bu şekilde canım...

sen alya yı nasıl besliyorsun gülşah sen de menünüzü yazabilir misin ben de sizinkini merak ettim canım...,mart anneleri forumunda boyunu kilosunu yazmışsın baya iyi kilosu boyu maşallah...

Tabii yazarım canım.

Sabah 07:30 da en geç:Kahvaltı
(Ekmek içi,tereyağ,pekmez,yumurta sarısı bir tane,labne peyniri,fındık ezmesi.Hepsinden bir dolu tatlı kaşığı koyuyorum.2 tane cicibebe.)Açık süt kullanıyorum ben sütcüm getiriyor.Onunlada ıslatıp yediriyorum.Bir gün pekmez bir gün bal koyuyrum.

Öğlene doğru En geç 10:30 da meyve.
1 büyük muzu yarım portakalla eziyorum,yarım elma koyuyorum.

Kuşluk vakti:En geç 13:00de
Evde etli yada kıymalı yemek pişirdiysem içine ekmek içi doğrayıp yediriyorum.Pişirmediysem ona özel sebze çorbası yapıyorum.Çorbasını asla suyla yapmıyorum sütle yapıyorum ben.
ı
kindi:En geç 15:30 da 3 çorba kaşığı yoğurda 4-5 tane cicibebe atıp yediriyorum

Akşam üzeri:Bebek keki yapıyorum fincanda pişiriyorum.Süt,un,elma,havuç,portakallı şeker yerine pekmez koyduğum.Bu keki sütte ezip ne kadar yerse yediriyorum.Zorlamıyorum.

Akşam yatarkende en geç 20:30 da Pirinç ununa sütle muhallebi yapıyorum.ıçine de yaptığım marmelattan koyuyorum.

Marmelatın tarifini vereyim:Kuru dut,kuru uzum,erik kurusu,gündoğum kayısısı bir gece suda beklettim ayrı ayrı.Sonra pişirdim içine yarım çay bardağı şeker koyup.Soğuyunca rondodan geçirdim dolaba koydum hem yararlı.

Bir kaseyi dolu dolu yemiyor Alya zorladığımda kusuyor zaten.Ne kadar yerse yesin yarayışlı şeyler olduğu için sanırım yarıyor.
Birde gece süt içeri bu ara soğudu.Sadece bir kere daha mama için kalkıyor o da sürekli değil,arada bir.Gözü kapalı yiyor uyuyor.

Böyle yazdığıma bakmayın çok iştahli bir çocuk değil ama.

teşekkürler canım paylaşımın için,gerçekten besleyici bir menün var tebrik ediyorum seni...

ben çalışan anneyim normalde gün içinde ne yedi pek bilmiyorum aslında annem bakıyor
ona güvendiğim için karışmıyorum ve sormuyorum
ama hafta sonları elimden geldiğince iyi beslemeye çalışıyorum
az yiyen bir çocuk kardelen ek gıdaya yeni alıştı sayılır
bugünkü menümüzü yazayım hemen
sabah 8 gibi 210 cc davam sütü içti bazen devam sütü bazense süt veriyorum
kahvaltı 10:30 gibi tereyağında peynirli omlet yaptım
yanınada mısır ununu sütle pişirip pekmez ve ceviz ekleyip yedirdim
3 de kıymalı sebze yemeği ve evde mayaladığım yoğurdunu yedi nomrlade bukadar uzun ara bırakmıyorum öğün aralarında çünki fazla yemiyor ama uyudu bugün 3 saat kadar
5 gibi 2 danino çok azda muz yedi
akşam 7 gibi yine muz yarım elma ve yarım portakalı karıştırıp yedirdim
akşam 10 gibide normal bir kasenin yarısı kadar gogly pirinç unuyla yaptığım
muhallebisini yedi 11 de uyudu 2:30 da 240 cc süt içirdim
tabi bizim menümüz sabit değil
sürekli değişiyor çünki kardelen sürekli aynı şeyleri aynı saatlerde yemekten hoşlanmıyor
kahvaltısı 2 gün bulamaç veriyorsak 3. gün ayrı ayrı yada farklı bişey yediriyoruz
patates haşlıyorum mesela üzerine biraz zeytin yağı gezdirip yumurta ve peynirle yediriyorum
bende gülşah gibi kuru kayısı ve üzüm kaynatıp blnadırdan geçirip meyvasına yada muhallebisine ekliyorum her akşam standart muhallebi hayatta yemez damak tadı sürekli değişiklik arıyor birgün normal pirinç unu sütle pirşirisem birgün gogly yada kaşık maması veriyorum
portakalı ve yoğurdu çok seviyor eline ekmek alıp içinden ufak parçalar koparım yemeyede bayılıyor :))

sabah 1 adet haslanmıs yumurta ve 200 ml süt

arada yarım elma veya muz,yarım ceviz..bunalrı hiç ezmiyorum eline veriyorum gezdıgı yerde yıyor..

ögleyın corba,köfte yada evdeki sulu yemeklerden birisi

ikindi vakti ballı süt 200 ml

akşamları yemek yemek isterse yemek yiyor istemezse zorlamıyorum sadece meyve yıyor vede süt içiyor..ve tabı hala anne sütü alıyor gunde 3-4 kez..

uyumadan öncede muhalleb yıyor..

benim kızımda sabah kahvaltilarini seven bir çocuk degil normalde iştahı yerindedir ama yaşını geçtice artik yemek seçiyor diyebilirm
sabah:300 ml ballı süt,ceviz ve cicibeb eyi ezip içine biraz pekmez atiyorum suyla karoştırıyorum öyleyiyor labne peynirine bayılıyor buıgün patates kızartması yedi ilk defa biraz
öglen yatmadan önce 2 3 gibi bir kase dolusu yogurt içine cicibbebe atiyorum öyle yiyor
uyanınca 6 gibi ogun ne çorbası yapmışsam onu yiyor şehriye sebze balkabagı mercimek vs..ama ençok sebze çorbası yiyor
ardından elma armut vs.meyve hazırşıyorum onları yiyor araladarda aperatif takılıyor
aksam 10 gibi biizmle beraber yiyor pilav salata suyu
gece 12 gibi yatarken 300 ml süt içip yatıyor

gece beslenmemiz yok bizim 9 aylıkken kestim ben alişkanlık halini aliyor bir zaman sonra ondan süt falan vermiyorum

Bizimkide 9-10 gibi tereyağlı yumurta içine peynir 1 dilim ekmek , 12 de muz , portakal , elma karışımı ,
2 de bi kase çorba ne varsa , 5 de 2 adet yoğurt , 7 gibi bizim yediğimiz yemeklerden yada öğlenki çorbadan pilav belki ama bizim yemeklerimizden az yiyiyo :( ağzına gelen katı şeyleri reddediyo ,
9 da muhallebi yada 200 cc süt içip yatıyo . Gece hiç uyanmadan sabah 9 da kalkıyor .
Benim tek sıkıntım çiğnemiyo ya löp diye yutuyo yada dışarı atıyo ama sulu olursa yiyiyo

bizimm beslenmemiz baya problemli sabah yumurta veriyorum omlet yada rafadan ama yanında peynir falan yemiyor sadece ekmekle çikolata yiyor biraz öğle çorba yapıyorum kıyma yada tavuk koyuyorum eğer dışardaysam o saatte kavanoz maması veriyorum uykudan uyanıncada evde yaptığım sütlü tatlılardan veiyorum 5gibi tekrar uyuyor uyanıncada çok iştahsız oluyor ama pilavla yoğurt yada çorba ne varsa ondan veriyorum evde pişen yemeklerden yemiyor kesinlikle sonra 10da meyve yiyor başka süt falan içmiyor sonra 12-1 gibi uyuyor her 15-20 dakikada bir uyanıp ağlıyor emmek için saat 10a kadar böyle devam ediyor..ama bu hafta memeden kesicem ve düzene giricek inşallah yoksa meme diye bluzumu çıkarıyor milletin arasında

sabah 10 kahvaltı peynir,zeytin,yumurta vs.bizimle birlikte yiyor sofrada
saat 1'de 1 kase çorba(tarhana,sebze vs.kızıma ayrı yapıyorum hala çorbaları)
saat 4'te meyve püresi meysim meyvelerinden
saat 6,30 gibi bizim yediklerimizdne atıştırıyor biraz
saat 7,30da yoğurt yanına et yada makarna türü birşey
saat 10:30 gece maması ve sabaha kadar 5,6 kes kalkıp emiyor
bu öğünlerin arsında hep meme emiyor

valla canim bende hala ayrı yapıyorum kızıma çorbalari 15 aylık oldu sanirim aliştiklari için bizim içtigimiz çorbalari pek benimsemiyorlar;:)

saruboceq: bu kadar sut/sut urunu bir cocuk icin hele ki de o yastaki bir bebek icin cok degil mi? doktorlar cocuklar icin bile toplamda en afzla 2 bardak olacak diyor.

anne sütü almıyor derin mama da vermiyor gülşah bildiğim kadarıyla o yüzden bu kadar süt ve süt ürünü kullanıyordur...

saruboceq: bu kadar sut/sut urunu bir cocuk icin hele ki de o yastaki bir bebek icin cok degil mi? doktorlar cocuklar icin bile toplamda en afzla 2 bardak olacak diyor.

Sütten ne zarar gelebilir alerjisi olmayan bir bebeğe anlayamadım??
Bilinçli bir anne olarak bebeğimi bu şekilde besliyorum,kanı,boyu posu gayet yerinde.
Ayrıca yarım litre süt alması gerek bir çocuğun en az.
Ben kahvaltısını bir litre sütle hazırlamıyorumki bir çay bardağı sütle yapıyorum.
Yoğurt 3 kaşık yiyor.
Akşam 1 su bardağına muhallebi yapıyorum.Gece de uyanırsa elime ne gelirse hazırlayıp yediriyorum.gene bir çay bardağına muhallebi oluyor genelde.
Yani günde yarım litre sütü alıyor..
Çorbalarınıda pişiriyorum zaten kaynadığında sütten eser kalmıyor..
No problemi,sıkmayın siz canınızı..

anne sütü almıyor derin mama da vermiyor gülşah bildiğim kadarıyla o yüzden bu kadar süt ve süt ürünü kullanıyordur...

yok canım almıyor anne sütü,ben mamayı bırakalı çok oldu.
bizler sütle büyüdük turp gibiyiz..Şeniz

bende sebze çorbası yerine artık soganlı salçalı kıymalı veya tavuklu sebze yemegi bir nevi türlü yapıyorum. kendi yemeklerimizdende mümkün oldugunca veriyorum.
sabah 9 anne sütü
10 kahvaltı: ceviz süt bal veya pekmez ekmek içi peynir 1 yumurta tereyag cicibebe milupa 7 tahıllı ve pediasure mama
13,00 yayla çorbası ve anne sütü
15,30 yogurt ve pediasure mama
18,00 sebze püresi veya türlü
21,00 muhallebi pediasure ve anne sütü

Back