çok tebrik ediyorum. hepinizi kızlar. Allah benim ve diğer bekleyenlerede en kısa sürede anne olmayı nasip etsin. 2.tüp bebek denemsinden sonra ne kadar süre beklediniz. ben hemen yaptırmak istiyorum. ama kendimi çok yorgun hissediyorum.
selam bende 3. denemede şuan hamileyim ilk 2 deneme istanbulda yapıldı kısa protokoldu hiç araştırma gereği bile duymadılar daha öncesindende 4 aşılamam var 3. denemeyi ankarada mayada yaptırdım uzun protokol ayrıca eşime macs ve yumurtalarada pgt yapıldı bende kan pıhtılaşması tespit edildi ayrıca pgt sonucundada genetikte bozukluk çıktı 2 emriyo transfer edildi şuan 10+3 haftalık hamileyim inşallah darısı sizlerin başına
benim de doktorum ısrarla araştırmaya bile gerek olmadığını, şanssızlık olduğunu söylüyor ama ben öyle düşünmüyorum. kan pıhtılaşman hangi testlerle tespit edildi canım? siz eşinle genetik test yaptırdınız sorun çıkınca mı pgt oldu embriyolara? bir de macs ne demek canım, uzun oldu kusura bakma ama cevaplarsan çok sevinirim :)
canım tam olarak bilmiyorum hangi testle kan pıhtılaşmasıın belirlendiğini ama kromozomlara bakıldı ayrıca kan alındı hem benden hem eşimdn eşimde daha önce belirlenensperm azlığı ve hareketsizliği vardı macs kısaca en kaliteli spermlerin seçilmesi canım ayrıca bize genetik test yapılmadı daha önce tutmama ihtimaline karşı hem dr um hemde benim isteğim doğrultusunda yaptırdık ve evet sorun yumurtaların döllendikten sonra bazılarının genetiğinin bozuk olduğu ortaya çıktı v e bana 2 emriyo transfer edildi 1 tanesi tutundu ALLAHIMA şükürler olsun. ayrıca size tavsiyem asla araştırılmadan tekrar aynı şeyleri yaşamayın ben 2. tedavimde memorialde selman beyin hastasıydım çok ısrra etmiştim lütfen araştırın diye ama onlarda gerek olmadığını söylediler ve sonuç hüsran 3. tedavimi ankarada yaptırdık maya da ve sonuç şuan 10 haftalık hamileyim biraz kopuk ve uzun oldu kusura bakma inşallah rabbim bu güzel duyguyu sizlerede nasip etsin
aslında biz merkeze ilk gittiğimizde genetik test istedik onlarda nbize ilk başta kromozom analizi yaptılar tedaviye başladıktan sonrada macs ve pgt yi önerdiler bizde tamam dedik bizimde istediğimiz buydu bizim döllenmede sorun yoktu döllendikten sonra uygulanıyo zaten pgt ve 4yumurtamiz pgt gitti 2tanesi sağlam geldi birisi 1. kalite diğeri 2. kaliteydi aslında 2tane 1. kalite 2 tanede 2. kaliteydi ama işte kalite önemli değilmiş dr eğer rastgele seçseydik bu bozuk emriyolarıda seçebilirdik dedi onlarda ya tutmazdı yada düşükle sonuçlanırdı dedi bence iyi araştırın ve öyle karar verin.ALLAH yardımcınız olsun
bende maalesef dondurulmuş embriyo yok. yani en başatn tedevaiye başlayacağım. kendimi çok yorgun hissediyorum. son tüp bbek bundan 1 hafta önce düşükle sonuçlandı. meğerse hamileymişim. buna bile sevinemedim. neyse herhalde 4-5 ay en az ara vereceğim: daha doğrusu eşim biraz bekleyelim diyor.benim de 3. denemem olacak canım, zamana hala karar veremedim. taze embriyo ile mi deneyeceksin yoksa var mı dondurulmuşların?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?