Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

AH ŞU TATİLDE ALINAN KİLOLAR

60 Kendinize sakın ‘ne yapalım, tatil işte’ demeyin. Uğraştınız o kadar, silip süpürmeyin.
61 Yemeğe başlamadan kendinizi doyurun. Şu demek oluyor; bir elma veya tahıllı bir dilim ekmek yiyerek nereye gidecekseniz gidin.
62 Açık büfe mi var, eyvah! Biraz ondan biraz bundan derseniz yandınız. En iyisi her yere göz atmak ve dört çeşit belirlemek.
63 Yemekten hemen sonra diş fırçalayın, bu size artık yemek yok mesajı verecektir.
64 Evde yemek mi verdiniz, kalanlardan hemen kurtulun. Komşulara dağıtın, kapıcıya verin, ertesi gün işe götürün.
65 Alışverişe başlamadan, alışveriş merkezine kadar 3 kere yürüyün ya da bu imkan yoksa merkezin içinde hızlıca yürüyerek 15 dakika dolaşın.
66 Her zaman öncelik egzersizde olsun.
67 Ailecek evde toplanınca bile dans edin. Kendinize hem de dansa katılırlarsa ailenize bir faydanız olsun.

KUDURAN İŞTAH KONTROLÜ

68 Günü salata ile geçiştirin ve tüm kaloriyi tatlıya saklayın.
69 Etrafta hiç tatlı görmeden, tatlısız yaşamak mı istersiniz yoksa limitli olarak arada sırada yemeyi mi? İkincisini seçmek daha mantıklı, zaten ikinciyi seçenler daha mutlu oluyorlarmış.
70 Aileyle beraber yaşıyorsunuz ve her gece tatlı mı yeniyor? Peki, o halde kontrolü ele alın ve az kalorili tatlılar yapın. Onları meyveye alıştırın.
71 İki hafta tatlı yemeden dayanın ve bakın ne kadar inceleceksiniz.
72 Tatlı yiyecekseniz, mantıklı olun. Bir parça çikolata ya da 1 top dondurma ile yetinin.
73 Kalorisiz tatlılara alışın, şekersiz sakız çiğneyin. Yanınızda siyah üzüm, kuru kayısı bulundurun; birer avuç yiyeceksiniz ama.

KENDİMİ NASIL ZAPTEDECEĞİM?

74 Üç öğün mutlaka yenmeli. Gece acıkanlar, gündüz öğünlerini atlayanlardır çoklukla.
75 Akşam yemeğini masada, oturarak yiyin. Televizyon karşısında yemeğe veda edin.
76 Meyve çayı için, hem tok tutar hem de ağzınız meşgul olur.
77 Gece alışkanlılarınızı değiştirin. Zor ama yapacak bir şeyler bulun, kendinizi meşgul edin ama en iyisi erken yatın.
78 Duygusal bir sıkıntıdan ötürü yiyorsanız, önce derdinizi çözmeye çalışın. Belki de profesyonel bir yardıma ihtiyacınız vardır.
79 Buzdolabının üzerine ‘yemekten sonra açılmaz’ diye bir not koyabilirsiniz.

sabah kahvaltım
2 dilim çavdar ekmeği
1 dilim beyaz peynir
2 çatal ucu çemen
1 haşlanmış yumurta

2.bardak yeşil çayımı içiyorum ve 1lt suyumu içtim.:8:

mükemmel :) ara öğününü unutma 1 meyve ve yemeğe gitmeden içilen 1 bardak su.... ben şimdi içtiğim suların hediyesini vermek için uzun yollardan dolaşarak wc ye gidiyorum orada 100 kere zıplayıp yine dolaşa dolaşa geleceğim :)))))))))

sabah kahvaltım
2 dilim çavdar ekmeği
1 dilim beyaz peynir
2 çatal ucu çemen
1 haşlanmış yumurta

2.bardak yeşil çayımı içiyorum ve 1lt suyumu içtim.:8:

ilk gün için gayet güzel bi başlangıç olmuş canım,bol su ve yeşil çay ödemlerinide alıp götürür:34::34: edanın dediği gibi ara öğünlerinide atlama,küçük bi meyve,yada yeşil çay kuru kayısı süper olur:56:

mükemmel :) ara öğününü unutma 1 meyve ve yemeğe gitmeden içilen 1 bardak su.... ben şimdi içtiğim suların hediyesini vermek için uzun yollardan dolaşarak wc ye gidiyorum orada 100 kere zıplayıp yine dolaşa dolaşa geleceğim :)))))))))

öğle yemeğimiz mangal olacak..salata ve ızgara et yiyeceğim saat 14.00-15.00 sıraları olur muhtemelen ondan sonra da akşam yemeği yememem gerek,öğle yemeğinde kadar dabir elma yerim ilerleyen zamanlarda uygun mu sizce?

ilk gün için gayet güzel bi başlangıç olmuş canım,bol su ve yeşil çay ödemlerinide alıp götürür:34::34: edanın dediği gibi ara öğünlerinide atlama,küçük bi meyve,yada yeşil çay kuru kayısı süper olur:56:

öğle yemeğini geç yiyeceğimiz için zaten ara öğün ihtiyacım olur tatlım da diyelim öğle yemeğini 15.00 gibi yedik daha sonra da akşam yemeği yerine meyve yesem uygun olur mu?

öğle yemeğimiz mangal olacak..salata ve ızgara et yiyeceğim saat 14.00-15.00 sıraları olur muhtemelen ondan sonra da akşam yemeği yememem gerek,öğle yemeğinde kadar dabir elma yerim ilerleyen zamanlarda uygun mu sizce?

aynı iş yerindemiyiz diyeceğimde 2 bayanız onunda adı canan :) bizde de mangal var ızgara sebze yapıyorlar ama burda tabi etde var... ben ızgara sebze kısmını seviyorum. bence güzel olur hatta sebze de ekleyebilirsin çiğ seviyorsan yada sebze çorba yada yada meyve ve yoğurt...

aynı iş yerindemiyiz diyeceğimde 2 bayanız onunda adı canan :) bizde de mangal var ızgara sebze yapıyorlar ama burda tabi etde var... ben ızgara sebze kısmını seviyorum. bence güzel olur hatta sebze de ekleyebilirsin çiğ seviyorsan yada sebze çorba yada yada meyve ve yoğurt...

sebzeye bayılırım ben de canım..Daha çok tavuk ızgara salata ve biber ve domates ızgara yemeyi düşünüyorum..

eminecim akşam yemeğini es geçme,bi kase çorba,salata,yoğurt ye mesela...şimdi ilk günden bişey yemezsen vücut kıtlık psikolojisine girer,yediklerini depolar,buda kilo vermeni engeller

üstelik metabolizmanda yavaşlar...erken saatte mutlaka hafif bişeyler ye canım,sade meyve olmaz bence:34::34:

eminecim akşam yemeğini es geçme,bi kase çorba,salata,yoğurt ye mesela...şimdi ilk günden bişey yemezsen vücut kıtlık psikolojisine girer,yediklerini depolar,buda kilo vermeni engeller

üstelik metabolizmanda yavaşlar...erken saatte mutlaka hafif bişeyler ye canım,sade meyve olmaz bence:34::34:

teşekkür ederim canım haklısın öğle yemeğine daha erken gideceğim ozaman 13.45 gibi..dediğin gibi akşam da hafif birşeyler yerim..şimdi sorum şu ben acıkmadım daha acıkmasam da öğle yemeğine kadar meyve yeyim mi?

teşekkür ederim canım haklısın öğle yemeğine daha erken gideceğim ozaman 13.45 gibi..dediğin gibi akşam da hafif birşeyler yerim..şimdi sorum şu ben acıkmadım daha acıkmasam da öğle yemeğine kadar meyve yeyim mi?

yani sen bilirsin eminecim,ara öğünler metabolizmanın yavaşlamaması ve bir sonraki öğüne kadar seni tok tutmak içindir:34:mesela diyetisyenim bana en çok ara öğün yapmadığım zaman kızıyo,hatta bi kere yağ oranım yükselmişti,sebebini ara öğünlere atlamama bağladı...sende yanında kuru meyve,badem,leblebi (ben sana gönderirim:16:)bulundur,hani bi kaç tane at ağzına,tadımlık yanii:34:

yani sen bilirsin eminecim,ara öğünler metabolizmanın yavaşlamaması ve bir sonraki öğüne kadar seni tok tutmak içindir:34:mesela diyetisyenim bana en çok ara öğün yapmadığım zaman kızıyo,hatta bi kere yağ oranım yükselmişti,sebebini ara öğünlere atlamama bağladı...sende yanında kuru meyve,badem,leblebi (ben sana gönderirim:16:)bulundur,hani bi kaç tane at ağzına,tadımlık yanii:34:

canım gönderdiğin kutu hala duruyor biliyor musun? çok teşekkür ederim baktıkça seni hatırlıyorum..Bittikçe içini dolduruyorum ama taze kalmasını sağlıyor tenekesi :16::16::16: ara öğünde yiyeceğim bilgilerin için çok sağol

canım gönderdiğin kutu hala duruyor biliyor musun? çok teşekkür ederim baktıkça seni hatırlıyorum..Bittikçe içini dolduruyorum ama taze kalmasını sağlıyor tenekesi :16::16::16: ara öğünde yiyeceğim bilgilerin için çok sağol

canım benim ne zaman istersen yine gönderirimm:16:
artık çizelgem de var :21::21::21::21:

inş.o uğurböceği 60 ın üstüne konacak canımm:38::38:

Back