Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Neslihancım günaydın bitanem ben de çalışıyorum bugün yalnız değilsin :16: ama haklısın sıcak yatağından haftasonu bir de eşini bırakıp gelmek zor tabii..Öğleye kadar mı çalışacaksın canım? burada ben kilomu öğrendim bu sabah maalesef 77.3 kg olmuşum :17: iki hafta önce evden çıkarken 75 kg idim..70kg dan sonra okadar hızlı aldım ki dilerim okadar hızlı da verebilirim :26:

eminecim zararın neresinden dönersen kardır...işin ucunda 80 leri görmekta var,bende nerdeyse 90 ı görücektim,dur demeseydim kesin görürdümde:27:

bak şimdi ucundanda olsa 70 li rakamlara ulaştım:34: hem çabuk alınan kilo çabuk gider,sen de eminim kısa sürede tekrar 60 lara ineceksinn:16::16:

aminnn canım amin inşallah ben balon gibi şiştim cidden yazın daha 60 lı kilolardaydım şimdi 80 lere yaklaştım..Bu sabah başladım bakalım kahvaltım gayet iyiydi ama şimdiye kadar 500 ml su içtim :16:

Neslihancım günaydın bitanem ben de çalışıyorum bugün yalnız değilsin :16: ama haklısın sıcak yatağından haftasonu bir de eşini bırakıp gelmek zor tabii..Öğleye kadar mı çalışacaksın canım? burada ben kilomu öğrendim bu sabah maalesef 77.3 kg olmuşum :17: iki hafta önce evden çıkarken 75 kg idim..70kg dan sonra okadar hızlı aldım ki dilerim okadar hızlı da verebilirim :26:

güzelim ben bir ara baya az yemeye başlamıştım delirdim diyetisyenin yolunu tuttum beni tarttı 90 kg çıktım yuhhh dedim insan 6 günde 3 kg alırmı dedim... sakin ol dedi az yiyorsun sağlıksız birde dert ediyorsun kafanı çok takıyorsun biz<im önümüzde 2 sene var dedi tabi onun hedefi 55 :)))))))))) bak 1 ay oldu gideli 5 kg verdim birde bende insülin direnci derdi var. o aldığım 3 kg ı ilk haftada verdim....

bir hafta çalışıyorum bir hafta çalışmıyorum cumartesileri eminecm,ve tam günn,aslında iş güçte yok ama geliyoruz işte...:26:
valla tatlım nerdeyse bana yaklaşmışsın:1:ama sakın dert etme,sen suyunu yeşil çayını artır,abur cburu kes,akşam 7 den sonra pek bişey koyma ağzına bide hareket ettimi haftaya gör bak 1,5-2 kg kesin gider:34::34:

bende ne ara 88 leri gördüm anlamamıştım,ama çok şükür kurtuldum,inş.bidaha hiç görmemm:34: sende kısa sürede atacaksın üstünden fazlalıklarıı canım ben eminimm:16::16:
valla bizimkide tv karşısında kahvesini yudumluyordu... :(

valla benimki 12 den önce hayatta kalmaz,kalkar güzelce kahvaltısını yapar,sonrada paşa paşa evi temizler kocacım,:1:yarına bana ütü dışında iş bırakmaz:69:

bir hafta çalışıyorum bir hafta çalışmıyorum cumartesileri eminecm,ve tam günn,aslında iş güçte yok ama geliyoruz işte...:26:
valla tatlım nerdeyse bana yaklaşmışsın:1:ama sakın dert etme,sen suyunu yeşil çayını artır,abur cburu kes,akşam 7 den sonra pek bişey koyma ağzına bide hareket ettimi haftaya gör bak 1,5-2 kg kesin gider:34::34:

bende ne ara 88 leri gördüm anlamamıştım,ama çok şükür kurtuldum,inş.bidaha hiç görmemm:34: sende kısa sürede atacaksın üstünden fazlalıklarıı canım ben eminimm:16::16:

valla benimki 12 den önce hayatta kalmaz,kalkar güzelce kahvaltısını yapar,sonrada paşa paşa evi temizler kocacım,:1:yarına bana ütü dışında iş bırakmaz:69:

bizimki pazar dahil 8 en geç 9 ayakta hafta içi 6-7 maşallahı var sabah konusunda :))) kahvaltı yapmaz imkansız neskafesi + sigarası haberler keyif yapar öğlene doğru acıkırsa nadiren simit poğaça çorba... sadece pazarları benle kahvaltı yapar nasıl zayıf kalıyor :S bende biraz özendim ona artık bende sabah aç karnına sade şekersiz neskafe içiyorum sonra yiyorum... ama bu sabah evden çıkmadan 1 bardak su ekledim bakalım böyle nasıl olacak... evi temizlemek mi herhalde öyle birşey yaparsa (tabi ıslak mendille sehpaları silmek dışında:))) akşam eve gittiğimde gördüğüm an bayılıp yere yığılabilirim :)))))))))))))

ben en çok kafamı taktığım için bu hale geldim maalesef ve tüm çevremde bunu bilip söyler bana..ben 56 kiloyken 60 olmammalıyım derken 60 oldum, 65 olmamamlıyım 70 olmamalıyım derken, 80 e dayandım canım:17:

güzelim en kötüsü bu kafayı takmak inanırmısın ben psikiyatristten de yardım alıyorum ilacım var... napalım veremiyorum :(

1 Eğer yaptığız diyet sizi gerçekten aç bırakıyorsa, bir porsiyon sebze veya ekstra bir meyve yiyebilirsiniz.
2 Günde en az iki defa sebze ve meyve yemelisiniz zaten.
3 Yemek tabaklarınız ne kadar büyürse, kalçalar da o kadar büyür unutmayın.
4 Yemek yerken bir amacınız olsun ve her ne kadar lezzetli olursa olsun aklınızı kaybetmeyin; önce tadını alın, yavaşça çiğneyin, ağzınızda eritin, mideye gittiğini hissedin ve bir sonraki lokmayı o zaman ağzınıza atın.
5 Kahvaltıları büyütmeye başlayın, öğünlere küçülterek devam edin.

AZ KALORİ İÇİN ÖNERİ YOK MU?

6 Tabağınızın yarısından fazlası sebze dolu olsun.
7 Lokantada yemek mi dediniz? Başlangıç yerseniz en az 1000 kalori alısınız. Ana yemeği, ekmeği, içeceği ve tatlıyı yemeden hem de.
8 Lokantada yemeğe gidince kendinizi otomatiğe bağlayın ve 2 kişiyseniz ana yemeği ve tatlıyı bölüşün. Yalnızsanız yiyeceğinizi mutlaka ikiye bölün, yarısını da paket yaptırın.
9 Yemek tabağı yerine ana yemek için de salata tabağı kullanın. Tepeleme doldurmayın ama…
10 Ne yediğinizi görün, hatta gün içinde yiyeceğiniz her şeyi bir araya getirip şöyle bir bakın. Aslında hiç de az değil, değil mi?
11 Önce tabağa az kalorili yiyecekleri alın, salata ve sebze ile başlayın. Sonra çorba için ve yemek yiyin. Eğer bu sırayı izlerseniz ana yemeği zaten küçültmek zorunda kalırsınız.
12 Yağlı süt dolaptan derhal çıkmalı Az yağlı hatta yağsız olanları da var marketlerde. Her gün bir bardak süt içiyorsanız eğer, sadece bu değişiklikle yılda yarım kilo verebilirsiniz. Ve sakın yarım kiloyu küçümsemeyin.
13 Meyve suyundaki kalori miktarını da hiç küçümsemeyin, günde 1 bardaktan fazla içmeyin.
14 İlla kalori alacaksanız çiğnediğiniz bir şeyden alın. Meyve suyu içmek yerine meyve yiyin.
15 Bir diyet günlüğü tutun, yediklerinizi her gün not alın. Hatta diyete başlamadan önce yediklerinizi de not alın ve karşılaştırın.
16 Diyet yaparken Çin atasözünü unutmayın: ‘Midenin en fazla yüzde 80&#8242;ini doldurun’.
17 Mayonez yerine hardal kullanın.
18 Daha fazla çorba için; kremasız olacak elbette.
19 Kalorili içecekleri derhal kesin. Günde bir kutu normal kola içiyorsanız, diyet olanıyla değiştirin ve yılda 2,5 kilo verin.
20 İşe giderken öğlen yemeğinizi yanınızda götürün.
21 Yemek yerken oturun, ayakta bir şeyler atıştırmayın.
22 Meyve suyu içerken, normal su ile karıştırın.
23 Öğlen sadece ve illa sebze yiyin.
24 Evde yiyin, lokanta davetlerini geri çevirin.
25 Alkolü mümkün olduğu kadar azaltın.
26 Akşamüstü diyelim ki diyet kola içeceksiniz, bu alışkanlığı değiştirin ve domates suyu için.

DAHA ÇOK SEBZE YEMEK İÇİN

27 Sebzeleri tatlandırmak elinizde, başka sebzelerden yapacağınız soslarla yemeğinize lezzet katın.
28 Üç farklı çeşit fasulye türü ile bir salata yapın ve bunu mutlaka haftada üç gün yiyin.
29 Sebze çorbası da sebzeden sayılır unutmayın. Ayrıca sebze yemek için kasmayın kendinizi.
30 Tatlı patatesi keşfedin.
31 Ispanak hayatınıza her evrede girmeli, sandviçlere marul yerine; çorba, makarna ve salataya da tatlandırsın diye ekleyin.
32 Biraz paraya kıyın ve ayıklanmış, doğranmış sebzelerden alın. Her gün yenecek ya, rahat edersiniz.
33 Sebze sevmiyor musunuz? Dert değil, meyve de sebze kadar faydalı. Ama koyu renk olanlar daha iyidir, siyah üzüm, mango, kavun, portakal, artık Allah ne verdiyse.
34 Kalorili yemekten azıcık yiyeceğinize, kalorisiz yemekten koca bir tabak yiyebilirsiniz. İlkemiz bu.
35 İşi hızlandıralım ve iştahımızın iyice konsantre olursak kaybolacağından emin olalım.
36 Dolaptan yedi sekiz çeşit sebze çıkartın, beraberce haşlayın. Üzerine güzel ama kalorisiz bir sos ekleyin. Gün içinde 4 defa yiyin.

NE YESEM YARIYOR!

37 ‘Torunlarımı görmek istiyorum’ diyorsanız derhal o kurabiyeden vazgeçin.
38 Ben bir gelişme sürecine girdim, diye düşünün.
39 Şişmanlamaya devam etmek, zayıflamaya karar vermekten daha zahmetli bir iştir, unutmayın.
40 Hayatınıza mümkün olduğu kadar çok aksiyon sokun. Mutlaka yürüyüş yapın. Yürüyorsanız koşun, hareket edin, kımıldayın. Yaz ayları hareket için idealdir. Bu yazı boşa harcamayın.
41 Kendinize asla şişman demeyin. Midenizi de olmadık şeylerle doldurmayın.
42 Makarna bağımlısı mısınız? Korkmayın her öğün büyük bir kase yiyebilirsiniz. Yağsız elbette!..
43 Atıştırmak için kepekli veya çavdarlı bir dilim ekmek yiyebilirsiniz. Yine yağsız elbette…
44 ‘Bir kibrit kutusu büyüklüğünde’ gibi cümleleri asla kullanmayın.

canımmm hakikaten ben de nasıl 80 e dayandığımı anlayamadım bugün itibari ile başlıyorum hayırlısı ile inşallah bu kadar hızlı aldığım kiloları hızlı verebilirim ama vücudum da sürekli böyle iniş çıkışlardan dengesi bozulmuştur beni çok yorar gibi:18:
Buarada seni çoook tebrik ederim 7li rakamlara inmişsin ucundan mucundan önemli olan motivasyon bitanem artık 8 li hanelerde değilsin :21::21::21::nazar: inşallah en kısa zamnada 6lı hanelere geçeriz birlikte tatlım

AKŞAM ACIKANLARA VE ÜŞENGEÇLERE

45 Atıştırmak için fındık yiyebilirsiniz ama fındık da kalorilidir ve sakın bir kase dolusu yemeyin. Üç beş tane.
46 Çikolata gofret yok, meyve ve meyve var.
47 Yağsız süt, müsli ve meyve ile güne başlayın.
48 Fast food yemek zorundaysanız en küçük boy olanından ve mayonezsiz yiyin, içecek almayın ve eve gidince de sadece meyve yiyin.
49 Tam tahıllı ekmeğe yağsız peynir sürün ve yağsız süt için.
50 Haşlama sebze ve brokoli yiyeceksiniz ve sevmiyorsunuz diyelim. Üzerine abartmadan parmesan peynir dökün o halde.
51 Salata salata salata; Napolyon yaşasa böyle söylerdi mutlaka. Yağsız demeye gerek var mı?
52 Kolesterolünüz normalse haftada 7 yumurta yiyebilirsiniz. Haşlanmış yumurta ve kuşkonmazdan nefis bir akşam yemeği olur.
53 Haşlanmış sebze, üzerine parmesan ve dövülmüş fındık dökün, bayılacaksınız.
54 Yeşil salata, üzerine ton balığı, domates, yağsız peynir ve kalorisiz sos. Her gece yenir bu salata.
55 Gece yarısı atıştırmak kilo aldırmaz. Elbette ne yediğinizle alakalı bu durum.
56 Koca bir kase çorba… Acıkırsanız yine aynısından ve yine ve yine çorba.
57 Hazır sandviç yiyecekseniz, bari sebzelisinden alın.
58 Yoğurt diye bir yiyecek var, unutuyordum az kalsın. Her şeyi içine ekleyebilirsiniz.
59 Bir geceyi de sadece yoğurt yiyerek geçirin.

ben en çok kafamı taktığım için bu hale geldim maalesef ve tüm çevremde bunu bilip söyler bana..ben 56 kiloyken 60 olmammalıyım derken 60 oldum, 65 olmamamlıyım 70 olmamalıyım derken, 80 e dayandım canım:17:

eminecimmm tekrardan 56 kiloya ineceksin canım,gözünde çok büyütme ve stres yapma.:16::16:yine eski günlerde olduğu birlikte başarıcaz canımm:16::16:
bizimki pazar dahil 8 en geç 9 ayakta hafta içi 6-7 maşallahı var sabah konusunda :))) kahvaltı yapmaz imkansız neskafesi + sigarası haberler keyif yapar öğlene doğru acıkırsa nadiren simit poğaça çorba... sadece pazarları benle kahvaltı yapar nasıl zayıf kalıyor :S bende biraz özendim ona artık bende sabah aç karnına sade şekersiz neskafe içiyorum sonra yiyorum... ama bu sabah evden çıkmadan 1 bardak su ekledim bakalım böyle nasıl olacak... evi temizlemek mi herhalde öyle birşey yaparsa (tabi ıslak mendille sehpaları silmek dışında:))) akşam eve gittiğimde gördüğüm an bayılıp yere yığılabilirim :)))))))))))))

hafta içi zaten 7 de kalktığı için haftasonu keyif yapıyo sefgilimm:69: pazar da sırf ona vakit ayırayım birlikte gezelim diye bana iş bırakmaz,evde olduğum cumarteside birlikte yaparız:34:

sabah kahve içeceksen edacım yanında su içmen çok iyi olur,geçen gün dr.öz de proğramında aynı şeyden bahsediyodu,isabet olmuş yanii:34:

eminecimmm tekrardan 56 kiloya ineceksin canım,gözünde çok büyütme ve stres yapma.:16::16:yine eski günlerde olduğu birlikte başarıcaz canımm:16::16:

hafta içi zaten 7 de kalktığı için haftasonu keyif yapıyo sefgilimm:69: pazar da sırf ona vakit ayırayım birlikte gezelim diye bana iş bırakmaz,evde olduğum cumarteside birlikte yaparız:34:

sabah kahve içeceksen edacım yanında su içmen çok iyi olur,geçen gün dr.öz de proğramında aynı şeyden bahsediyodu,isabet olmuş yanii:34:

Birlikte başaracağız canımmm ilk hedef ikimiz de 60lı kilolara inelim de orada tadını çıkarırız biraz:16: ama sen 80lerden 70ere inerek bu yolda iyi bir başarı yakaladın bile :nazar: ben yolun başındayım..Başlarda midenin küçülmesi biraz zor oluyor ama özlellikle akşamları 7 den sonra sabretmeyi öğrenmeliyim

Back