- 23 Temmuz 2014
- 6.181
- 17.426
Kesinlikle. Lisede bile öğretmen olmak istemem derdim. Adamlar bol tatili hak ediyor zira veliler kafayı yediriyor :) Yakında sınav sorularını da veliler hazırlayacak az kaldı.Şu öğretmenleri bi salın yaa cidden. O kadar okumus belli egitimde insan. Sizden cok biliyordur illaki. Iyiki ogretmen degilim cidden.
Okumayı en son öğrenende bendimSodyum,benim birinci sınıf karnemde 1 vardı
Sözlerimi bir daha yazmak istedim yorumdaki koyu ile belirttiğim yerleri görünce…Birinci sinif cocuklarinda basari kriteri nedir ki cok iyi ,iyi ayrimina gitmiş hoca onu sormak lazim bazilari boraz daha gec okur biraz daha kotu yazar netice ikinci donem bitince sinifin cogu okuma yazma bilir. Cok iyi olma kriteriniz nedir hocam demek gerekir belkide okuma bilen cocuk varsa o zaten iyidir hocanin kanaatine gerek yok hocanin yaptigi pek bisi de olmaz. Cocuklar birseyler ogrwnmeye 2. Sinifta basliyor. Birde soyle soylemeli rehavet yerine ya cocuklar soyle dusunurse zaten öğretmen bize çok iyi vermeyecek calismayalim?
Öğretmen misiniz?Birinci sinif cocuklarinda basari kriteri nedir ki cok iyi ,iyi ayrimina gitmiş hoca onu sormak lazim bazilari boraz daha gec okur biraz daha kotu yazar netice ikinci donem bitince sinifin cogu okuma yazma bilir. Cok iyi olma kriteriniz nedir hocam demek gerekir belkide okuma bilen cocuk varsa o zaten iyidir hocanin kanaatine gerek yok hocanin yaptigi pek bisi de olmaz. Cocuklar birseyler ogrwnmeye 2. Sinifta basliyor. Birde soyle soylemeli rehavet yerine ya cocuklar soyle dusunurse zaten öğretmen bize çok iyi vermeyecek calismayalim?
bu saydıklarınızı sınıfta yapan tek kişi yok,kendi oğlumda yapıyor diğer çocuklar da öğretmen her gün gruba video istediği için (ders çalışırken ödev yaparken okuma yaparken )biliyorum,ha belki yapamayan bikaç öğrenci vardır evet ama yapan 1 kişi tek değil kesinlikle ama çok iyi alan bir kişi sınıfın ikincisi olacaksın ama derslerin çok iyi olmayacak yani tuhaf benceÖğretmen misiniz?
1.sınıf annesi oldunuz mu? Olmadiysaniz nereden biliyorsunuz 1.siniftaki başarı kriterinin sadece er ya da geç okumak olduğunu .. Olduysanız cocugunuzun 1.siniftaki tek başarısı okumak mıydı?
Okuma bilen cocuk evet iyidir. Bu yüzden öğretmen karne notu olarak İYİ vermiş zaten. Bir de okumak dışında okuduğunu anlamak, anlatabilmek, doğru ve güzel yazi yazabilmek , matematik becerisi kazanmak, sayıları ileri geri saymak, ritmik sayma yapmak, toplama cikarma işlemi yapabilmek, kısa ve basit problemler çözmek gibi konular da oldugunu ve bunlarin da degerlendirmeye dahil olmasi gerektigini biliyor musunuz?
Bakanlığa şahsınıza göre sene sonuna kadar okuma ogrenilmesinin yeterli olduğunu hemen bildirelim diger tüm kriterleri acilen kaldiralim ortadan
Cocuklarin ders calisirken videolarini cekip watsapp grubuna mi atiyorsunuz gercekten hem de her gun? Bir veli bile buna itiraz etmedi mi? Sebeke suyuna koko karistirsalar boyle kafa olmaz. Ben şok.bu saydıklarınızı sınıfta yapan tek kişi yok,kendi oğlumda yapıyor diğer çocuklar da öğretmen her gün gruba video istediği için (ders çalışırken ödev yaparken okuma yaparken )biliyorum,ha belki yapamayan bikaç öğrenci vardır evet ama yapan 1 kişi tek değil kesinlikle ama çok iyi alan bir kişi sınıfın ikincisi olacaksın ama derslerin çok iyi olmayacak yani tuhaf bence
çocukları çekmiyoruz defteri kitabı ama çocuklar okurken yazarken çekiyoruz,bu konudan anladığım öğretmenlerin yaptığı istedikleri sorgulanmaz :)Cocuklarin ders calisirken videolarini cekip watsapp grubuna mi atiyorsunuz gercekten hem de her gun? Bir veli bile buna itiraz etmedi mi? Sebeke suyuna koko karistirsalar boyle kafa olmaz. Ben şok.
Hala ilkokul çocuğuna 5 veya 4 verildiğini düşünen birine kendimi anlatmaya çalışmayacağım elbette ki…
Çok tatlısınızBöyle velileri gömmesek olur mu ya
Vallahi ilgisiz veli değilim, öğretmen darlamam/sorgulamam. (Asla sorgulamam demiyorum ama nşa işim olmaz) çocuğum da kendince çalışkan çocuk ama ben de not yazmasını bekliyordum, kendimden sonra gördüğüm ilk karne çocuğumunki ne bileyim ben not sistemi kalkmış kimse demedi ki karnede gördüm
Siz öyle zannedin.Ay yok artık öğretmenleri bir salın. 2.sinif okutuyorum. Öğrencilerde okuma yazması olana çok iyi verdim toplama çıkarma yapana çok iyi verdim geçtim. Ama iyi verdiklerim geliştirilmeli verdiklerimde oldu. Öğretmen nasıl uygun görürse öyle verir. Çocuk neden bana geliştirilmeli verdi arkadaşıma çok iyi verdi diye kendine dert etmiyor.
Daha neler duyacağız bakalım. 2 senede bir öğretmen değiştirmelimiymişiz? Yanlış mı anladım?? İlkokulumu 5 sınıf bir arada ve bir öğretmen ile bitirdim. Karnemde GEÇER de olurdu ORTA da İYİ de PEKİYİ de. Benim notlarımdı ben almıştım. Öğretmen vermemişti bana o notları.En güzeli 2 yildan sonra tekrar farklı öğretmene 2 yil vermek cok uygulanan bir sey oldu bu artik mümkün olduğunca tek ogretmene bağlanmayı engeller ve tek kalipta yetişmez çocuk. Bu yaşta hamur gibidir riske atmayin ben olsam daha 1.sinif cocuguna iyi vb.verene çocuğumu devam ettirmem şahsi dusuncem.
Bir de bazıları şişirme not olmasin demiş komik ne notu bu yaştaki çocuğa not yok zaten sistemde bu kadar abartma