1.sınıf öğretmenimiz

Süslü püslü veriyorlar bir şeyler :) Biz bugün hasta olduğumuz icin alamadik pazartesi alacak
Biliyorum nasıl verdiklerini ama alınca sorun bakalım çocuğunuza sana ne vermiş öğretmenin diye?
Siz söylemezseniz çoğu çocuk anlamaz orda da yazı olur sonrasında gülen yüzlerle ifade edilir.
Ki orda bile doğruyu söylerler.
Benim kızım anasınıfı karnesini bulmuştu yıllar sonra ve saçını tarama kısmında ve yemek kısmında üzgün surat vardı.
Çünkü bu yaşta da saçını ben söylemezsem taramayı yapmaz. Ya da tarar mısın demez.
Hala çok fazla yemek seçer.
O zaman da karnesini anlamamıştı zaten. Bir sürü emojili ve renkli karne işte.
İkisi farklı şeyler.

öğretmenin karnede ‘iyi’ not vermesi okulu ve dersleri sevdirmediği anlamına gelmez. zaten bu kadar boş anlam yükleyen de biz velileriz..

ben de içimden hiç gelmeyerek gelişim raporlarına 2 öğrencime çok kötü şeyler yazdım. özellikle birinin yüzde yüz öğrenme güçlüğü olduğuna eminim, aylardır özel eğitime yönlendirmeye çalışıyoruz. özbakım becerileri bile yaşıtlarının çok gerisinde. gelişim raporunu ailesi okuyor, bu sebeple çok daha gerçekçi yazmayı uygun buldum. sene içinde söylediklerimle paralel oldu.

Biliyor ne alacağını
Okulda çok eğlendiği için ve arkadaşlarıyla mutlu oyunlar oynadığı için okul ona hediye kartı veriyor bunun da adı karne
3 yaşındaki çocuğumun karnesine üzgün surat koyacak kadar şuursuz bir kurum degil verdiğim yer.
Yediğiniz, yemediğini ya da diğer kişisel gelişimleri hakkında zaten bana özelden bilgi veriliyor.

Gayet güzel yorum yazanlar da size 'haklısın' diyenler yalnız

Benim fikrim bu uygulama kısmen doğru. Şöyle ben çocukların bosu bosuna yuksek puanlar alip hersy mukemmel gibi gecmesine karsiyim yani ailede notlarindan biraz durumun farkinda olmali cunku diger turlu karne guzelse hersy tamam diyor ama bazen cocuk evde yapabildigini okulda yapamiyor. Hep mukemmel verildiginde o cocuk bence hicbirsey almadan sinif gecmeye basliyor ve eksik bilgiyle geçe geçe temeli saglam olmuyor. Ama burda tabiki ogretmene asiri is dusuyor anne babaya ve sonra cocugun kapasitesi de onemli.Kimse cocugunun kalmasini istemez tabiki mukemmel olmasini ister ama eger ogrenmeden geçerse veya haketmedigi ovguleri alirsa bu ilerisi icin kotu sonuclar olusturur. Bu dengeyi kurmak zordur cocugu inciltmeden ve soğutmadan eksiklikleri tamamlamaya çalışilmalı

Peki sizce 1.sinif ogrencisi karnesiyle ilgileniyor olabilir mi. Ya da karnesinde iyi diye not gordukten sonra aaa niye cok iyi değil diye hayiflaniyor mu. İlkokulda verilen karnenin amaci tamamiyle ölçme olsa 1.siniftan itibaren puanlama olurdu. Demekki amac degerlendirme. Karnedeki degerlendirme de ogrenciye ithafen degil veliye ithafen yapılır. Yani bakınız çocuğunuzun seviyesi iyi. Demekki cok iyi değil veya kötü değil. Bunu yuz yuze de soyluyordur niye değerlendirmeyi yapmasi gereken kagida gercek dışı bir sey yazsin. Ve yazdıkları neden daha notun ne oldugunu idrak edemeyen bir cocugun motivasyonunu düşürsün. Motivasyonu düşen veli.. Çünkü paylasacak karneyi sosyal medyada. Elalem demez mi bu cocuk niye iyi!!!

Ben 4.sinif okutuyorum sözlü notu verirken tüm sinavlarda sinifin en düşük notlarindan birini alan öğrencimin velisi bana resmen yalvardi teşekkür vermem için.
Cocuk okuldan sogurmus hayatini kaydirirmisim vermezsem , egitim hayati tepe taklak olurmus hayalleri yikilirmis. Ya bizim de zamaninda hayallerimiz yıkıldı ama anamiz babamiz ogretmenden torpil beklemedi haksizlik adaletsizlik beklemedi. Ve okuduk işte öğretmen olduk doktor olduk bir seyler olduk

Aman Allah’ım şuursuz yere vermişim. Çocuğum yemek yemediğini fark etmiş olabilir o üzgün suratla
Yoksa her sabah,öğle ve ikindi yemek yerken fark etmiyordu ben yemiyorum ama nerdeyse herkes yiyor diye
Karnesine bakmadı bile. Zaten tek karne değil 4 tane belge vardı.
Sizin dediğiniz karneyi anladım ben çocuklara güzel görünen kısımları kastediyorsunuz.
Veliye verilen karneyi değil.Velinin çocuğunun okuldaki çocuğunun gerçek durumunu değil.
Özel bilgiye gelirsek o zaten veriliyordu günlük kağıtta da geliyordu yedi yemedi vs katıldı katılmadı diye.
Anasınıfı demiştim zaten başta kreşteki karneyi kastetmedim.

Demek istediğimi hem algılayıp hem de farklı yorumlamak cidden üstün bir başarı.
1.si ben kreş demiştim ilk yorumda, anaokulda bence aynı seviye.
2.si karneden bahsediyorduk velilere verilene gelmiş konu. O başka.. veli bilgilendirme.
3.Velilere tabi ki çocukları hakkında olumlu olumsuz bilgiler verilmeli bu 1.sınıfta da olmalı.
Fakat benim savunduğum henuz daha yeni yeni akedemik eğitime başlayan ufacık yavruları o heyecanlı günde olumsuzluklarla yüzleştirmemek. Hele ki ilk dönemde.
Ama bu değildir ki eksikleri görmezden gelmek, bu konuda velilerle iletişimde olmak en sağlıklısı gibi geliyor.

Sanırım direkt olarak sisteme karşı tutumum.
Zaten ben ülkemizin eğitim sistemini anlamış değilim, anlamamakta da ısrarcıyım. Bunu Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmuş bir mühendis olarak söylüyorum.

Size neler demek istedigimi gerçekten yazmak isterdim ve diğer etiketlere de cevap vermek fakat şuan oğlumla ilgilenmek zorundayım rahatsız biraz ateş kontrolü yapmaktayım. Iyi geceler

Geçmiş olsun. Büyük bir salgın var ortalıkta ne yazık ki.
Pazartesi çocuğunuza verilen karneyi alacakmışsınız ya isimleri kapatarak atarsanız çocuğunuzun anlayacağı şekilde nasılmış görmek isterim.
O zaman belki anlamak ve yorumlamak kısmında mutabık olabiliriz.
Benim aklım ilkokuldan önceki basamak anaokuluna gitti direkt tabii ama kreşin karnesi ilkokula nasıl uygulanır görürüz hem.

Benim çocuğum geçen yıl 1.sinifti 2. Ayda okumaya geçti sınıf resmen diğer sınıflar daha harf birleştirme bile yapmıyordu. Bu yıl ikinci sınıf toplama çıkarma çarpma islemleri bitirdiler her hafta matematik sınavı yaptı öğretmen problemli sorulardan. Şuan bölmeye geçtiler diğer sınıflar yine geride.. herkesin gidişatı isleyisimi farklı bilmiyorum

Değişiyor demek ki öğretmene gore. Bizim de toplama çıkarmalar bitti. 1. Sınıf
1. Dönem bitti işte.

Artık öğretmenin kanaat notuna da karışır oldu veliler , bir öğretmen olarak kınıyorum sizi ...

Öğretmen olmayınca ne oluyor, eğitim fakültesi diploması olan herkes her şeyi %100 iyi mi yapıyor? Öğretmenler yanlış yapamaz mı? Konu sahibesi öğretmenin tarzını beğenmiyorsa, çocuğuna iyi gelmiyorsa değiştirebilir ğekala çocukların öğretmen seçme hakkı var biliyorsunuz ki.

Şunu bilin hiçbir öğretmen sizin veya çocuğunuzun egosunu tatmin etmek için yaşamıyor.

Baştan yanlışınız burda, burda ego tatmini yok çocuğun hevesini kırma veya motive etme var. Yanlışınız tammm burda başlıyor. Kimse çocuğa hak etmediği notu ver, içi boş şekilde pohpohla demiyor ki. Sadece çok az kişiye 5 verip, hak ettikleri halde diğerlerine 4 vermek ancak diğer çocukların motivasyonunu düşürür hem de eğitimlerinin daha ilk yılında.

Öğretmen falan değilsinizdir umarım, hem olaya bakış açınız yanlış, hem okuduğunuzu anlamıyorsunuz, hem de çok agresif yazmışsınız. Pardonnnn öğretmenler yanlış yapamıyordu size göre değil mi, çünkü eğitim fakültesi insanları übermensch yapıyor!!

Hala ilkokul çocuğuna 5 veya 4 verildiğini düşünen birine kendimi anlatmaya çalışmayacağım elbette ki…
Bir öğretmen olarak bu kadar eğitimden bi haber bilinçsiz insanların eğitimle ilgili yorum yapabiliyor olmasını çok üzücü buluyorum…

Kadın nolur sus artık hatanı kabullen
pardon ne hatası kime göre neye göre,siz ve sizin gibiler kendi fikriniz dışındaki fikirleri hata olarak görmekten vazgeçerseniz dünya daha güzel bir yer olacak…Susması gereken sizsiniz,susmuyor,susmuyorsunuz ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…