1.sınıf öğretmenimiz

farklı bakış açıları duymak istedim sizin gibi ama bikaç öğretmen arkadaş saldırdı sanki tüm öğretmenler aynı fikirde ki öyleysede bilmiyorum burada öğrenmek istiyorum böyle mi oluyor diye,fikir almak da suç olmuş.

Yani yani saçma değil mi, bacak kadar bir çocuğun sırtına eğitiminin ilk yılından memnuniyetsizlik bindirmek ... çocuk iyi yapıyorsa aferin devam demek bence çok daha motivasyon verir.

Hanimefendi siz sizinle ayni fikirde olan öğretmenlere odaklisiniz. Bizim sorduklarimiza 1 tane bile mantıklı açıklama yapmiyorsunuz sürekli saldiriyorlar bana diyorsunuz. Hepimiz size hak versek ne olacak mesela? Kadin tarzim bu demis not vermekte özgür her yigidin bir yoğurt yiyişi var. Ne olacak o ogretmeni toplu olarak haksiz çıkardığımız zaman. Bir daha muzdarip veli grubunuzla konuşup bakın arkadaslar biz haklıyız bu ogretmen haksız diyeceksiniz ve tatmin olup konuyu kapatacak misiniz. Yoksa öğretmende sürekli kusur mu aramaya devam edeceksiniz? Pozitif bir sekilde derdini anlatip konuyu kapatan bir öğretmen varken bu neyin tatmini.

BUYRUN O ZAMAN BİR ÖĞRETMEN OLARAK SÖYLEYEYİM
Tabiki öğretmen haksız 1.sinif ogrencisi ne anlamis haktan adaletten, agac yaşken övelim yerlere göklere sigdiramayalim ki özgüvenli olsun. Her durumda her şeyin en iyisini hakkettigini düşünen ogrenci yetiştirmek varken neden psikolojiler bozulsun

hanımefendi öğretmenle aynı fikirde olduğunu belirten başka kişilerde oldu polemiğe girmedim,siz beni suçladınız fikir alışverişi yapmak istememi sert şekilde eleştirdiniz,bunu gayet düzgün bir üslup ile de anlatabilirdiniz ama evet siz saldırmayı seçtiniz

Yani yani saçma değil mi, bacak kadar bir çocuğun sırtına eğitiminin ilk yılından memnuniyetsizlik bindirmek ... çocuk iyi yapıyorsa aferin devam demek bence çok daha motivasyon verir.
Aslında iyi demiş. Karnede verimli ders çalışma=iyi yazar mesela.
Çocuk gidip arkadaşlarının karnesine bakmazsa çok iyi seçeneği olduğunu bile bilmez.
Ben şahsen öğretmenim hiç Beden Eğitimi dersi yaptırmamasına ya da Resim ve Müzik dersini az yaptırmasına takılırdım mesela.
Çocuk Beden Eğitimi yapacak ki hem enerjisini atacak hem kuralları daha iyi öğrenecek hem takım oyunu ise takım bilincini öğrenecek hem yenilmenin de olduğunu öğrenecek vs.
Ya da Resim dersinde ilgi,yetenekten ziyade bir çocuğun çam ağacını,gökkuşağını çizme şekli bile çocukla çocuğun düşünce şekli ile ilgili fikir veriyor. Kişisel farklılarını,bakış açılarını daha iyi analiz ediyorsun sanat dersleri ile.
Bu dersler neden yok veya az derdim ben olsam.
Varsın 20 gün geç öğrensin okumayı.
Asla öğretmenin işine karışmayı doğru bulmuyorum büyük bir şey olmadıkça ama böyle bir şey olsa rica ederdim müfredatta var lütfen yapılsın diye

Nasıl ki bir avukatın işini yaparken kullandığı yol ve yönteme karışamazsanız,nasıl ki bi mimarın mühendisin kullandığı ölçüm aletleriyle ilgili fikir beyan edemezseniz,nasıl ki iki doktorun ameliyat yöntemlerini kıyasalayamazsanız aynı şekilde bir öğretmenin de not sistemine karışamazsınız…Öğretmenler işlerini yapıyor lütfen rahat bırakın…Sizi ilgilendirmez kaç kişiye çok iyi vermiş kaç kişiye iyi vermiş.Siz sadece bir velisiniz…Ölçme değerlendirme dersi mi gördünüz eğitim bilimleri dersi mi gördünüz ???Eğitim fakültesi okuyan bir öğretmeniniz var ve evet herşeyi o sizden çok daha iyi biliyor bi kabul edin artık olur mu ?

Ben okuyan çocuğum yok dışardan bir gözlemci olarak öğretmenin yaptığını doğru buluyorum ben. Çünkü bizde böyle bir eğitimden geçtik çok iyi vardı, iyi vardı, orta vardı… Şimdi bütün çoçuklar çok iyi karnede. Eski sistemi eski öğretiyi hala yeni sistemden daha çok benimsiyorum. Zaten lafım size değil, öğretmen yapmasa da veliler çocuklarına yarış atı muamelesi yapıyor…

Lisans mezunu olmakla ilkokul mezunu olmakla alakası yok hanımefendi olay tamamen had bilmekle alakalı..
Her sınıfın kazanımları birbirinden farklıdır.1.sınıfta öğretilenler ve öğrenme düzeyleri ayrı değerlendirilir 2.sınıfta konular farklı olduğu için ayrı değerlendirilir.
Bu mantıkla o zaman 1.sınıf çocuğu bunlar diyip milli eğitim bakanlığı bir çalışma başlatsın 1.sınıf öğrencisine karne verilmesin o zaman madem ille de çok iyi verilmesi gerekiyor o zaman karnenin ne anlamı var ?

Başka öğretmen bakardım derken pazardan meyve mi bakıyorsunuz
Siz olsaydınız öyle not verirdiniz ama size kötü bi haberim var siz öğretmen değilsiniz…Konu sahibinin çocuğunun öğretmeni konu sahibine ve diğer çocuklara da iyi notunu uygun görmüş.Size ne bize ne kime ne bundan ????

Yalnız biz öğretmenlerin doğuruyu güzeli anlaşılmayanı öğreteceği ve anlatacağı yaş grubu siz değilsiniz…
Geçmişte öğrenmeniz gerekirdi bir takım kazanımları.

Size katılmıyorum bu saydığınız meslekleri hep seçme şansımız var. Doktorumuzu, avukatımızı, mimarımızı vb. Aynı şekilde öğretmeni de.
Kutsal ve çok saygın bir meslek, sorumluluğu çok daha fazla çünkü hayata bir insan yetiştiriyorlar. Aşırı ve helikopter ebevynlerden ben de hoşlanmıyorum ama öğretmenin her tutumunu sorgusuz suhalsiz kabul edemem. Canımı teslim ettiğim bir kurumda, bir anne olarak sorgulamak hakkımdır diye düşünüyorum.
Öğretmenler de etten kemikten hata yapma payları illa ki vardır birçok şey görmezden illa ki gelinir ama bu değildir kayıtsız şartsız güven duymak.
Aksi bir durumda farklı seçeneklere veli olarak bakma sansına sahip olmalıyım.
Açıkcası 1. Sınfın ilk döneminde daha yeni yeni hayata atılan yavrumun önceliğinin başarı ya da başarısızlık olmasını istemem.
sonraki yıllarda şişirilmesini de istemem ama daha 1.sınıf yani el kadarlar önce bi alışsınlar.
Bu yüzden konu sahibin endişesini anlıyorum.. zaten o da fikir sormak için açmıs konuyu

Bence harika bir fikir 1.sınıflara karne verilmesin.
Ya da alıştırma amaclı motive olmaları için kreşlerdeki gibi verilmeli

Ama burada tutum değil konu ölçme…Öğretmen çocuğuma kötü davranıyor demiyor biliyorsunuz ki tutum davranışlardan oluşur.Öğretmenin çocuğunuza karşı davranışlarından hoşlanmazsınız şiddet uyguluyordur psikolojik veya fiziksel evet tabi ki orada her anne baba müdahale eder.
Ama bir öğretmenin dersi nasıl anlatacağına nasıl not vereceğine karışamazsınız bunlar daha teknik bilgiler.Bunlar tutum değil davranış değil.Eleştirebileceğiniz bir durum değil.

Aslında bir nevi tutum var burada.. öğretmen rehavete kapılmasınlar diye yapmiş. Uygulamak istedigi şey, gerçek doğru bir yaş grubu mu?

Şunu bilin hiçbir öğretmen sizin veya çocuğunuzun egosunu tatmin etmek için yaşamıyor.Öğretmen kazanımları çocuğa kazandırmak için öğretmenlik yapıyor.Süreç içerisinde konuları kendi öğrettiği için nasıl değerlendirmesi gerektiğini de sizlerin egosuna göre değil kendi deneyimlerine göre yapıyor.Bilmeyenler veya unutanlar için hatırlatmak istedim.

Aslında bir nevi tutum var burada.. öğretmen rehavete kapılmasınlar diye yapmiş. Uygulamak istedigi şey, gerçek doğru bir yaş grubu mu?
Bu bir tutum değil…yaş grubu olarak velilerin yaş grubunu bilemediğim için cevap veremeyeceğim.Çünkü çocukların o yaş grubu 1 kişi hariç herkesin iyi almasına ciddi anlamda asla takılmaz.Bu velileri ilgilendiren bir konu daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…