• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 1.sınıf matematikte nerdesiniz.

evet biz bir ay önce gördük hatta çarpmayı da biraz anlattı çocuk anlamış

kesirler mi:1shok:yok canım toplama çıkarma yapıyolar sadece
problem çözdürüyo öğretmeni ikişer beşer ileri sayma geri sayma vs..şimdiye kadar bunları öğretti öğretmeni
kesirdemi var 1. sınıftafisfisfis

Biz daha yeni çarpmalara geçtik. Bu okulların müfredatları aynı değil mi? Neden farklı zamanlarda eğitim alıyorlar?

birinci sınıf müfredatına göre 20 ye kadar olan sayılarlda toplama çıkarma ve bu sayıları içeren problemler..........kesir konusundan bütün yarım........ağır hafif sağda solda aşağıda yukarıda..yanında arkasında büyük küçük.....vs...geometride prizma..koni...küp...daire.....vs........ritmik sayma 1er 2şer 5er 10 ar....vs gibi matematiğe başlama konularını içerir.........1. sııfta temel ritmik sayma becerisi kazandırılması amaçlanır........artma azalma kavramları kazandırılırken toplama ve çıkarma işlemleri anlatılır.............problem kurma ve çözme becerisi kazandırılır....................maalesef bazı meslektaşlarım yeni konu verme açısından çok acele eder.. bunun nedeni ellerinde kullandıkları kaynak kitaplardan kaynaklıdır............çocuklrınız matematik açısından sıkıntı çekmiyolarsa bu durum sıkıntı yaratmaz...........tüm ikinci sınıf olan miniklerimizi tebrik ediyorum.........

çocuğunuz konuyu rahat bir şekilde anlamış ve sorulara uygun cevap vere biliyorsa eğer problem olmaz............ben 12 yıl 1. sınıf okuttum müfredata hiç bağlı kalmadım sınıfın seviyesine göre hareket ettim....öğretmeninizde muhtemelen sınıf seviyesine göre konu aktarımı yapıyodur...........eldeli toplama ve çıkarma bazı kaynak kitaplara göre 1. sııfta anlatılabilir konular arasında endişe etmeyin..şu an siz okuduğunu anlama yorum yapma ve okuduğunu anlata bilme çalışmalarına ağırlık verin..elinizden gelsiğince kısa hikayeler okutun ve yardımcı olmadan anlattırın.bu çalışmaların.matematiğe çok yardımcı olacağını görecek siniz..............

....bu sene öğrencilerim oldukça çok yoruldu...........ders işlerken en son 1..2 kişi anlayamayana kadar dersi tekrar tekrar anlatırım........4. ders sınav yaparım.......sınavdan 100 ve 90 alan öğrencileri sınıf annelerim eşliğinde dışarı çıkarırım......geri kalanla
5 . ders konu tekrarı yapar..sınavı yaparım......genelde en zor konularda 1 yada 2 kişi 2 alır.......zayıf alan olmaz.........şu an en son çarpım tablosu ve tek babamaklı sayılarda bölme işlemlerini bitirdik.......pazartesi genel konu tekrarı yapıcam ve dersleri sonlandıracağım.

Back