• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 parmak açıklığım varmıış

mervis_21

Minik CELAL'in annesi :)
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
541
5
96
37
Edirne
kızlar cuma günü dr.a gittim çatı muayenesi yaptı cok güsel normal dogum yapabilirsin 1 parmakta acıklık var dedi..ben acılma olunca dogum baslıyor die biliyordum 2 gün oldu ne agrı var ne sızı şimdi bnm doğum başladı mı başlamadı mı??CADIARZU
birde oğlusumun boynuna kordonu dolanmıs hareketlerine dikkat et dedi,ne yapacam yada yapmıycm??:uhm:

kordon dolanmışsa bebeğin kaç kere hareket ettiğine falan çok dikkat et problem olursa hemen hastaneye gitmelisin canım
zaten çok yaklaşmış 3 haftan varmış benimde 3 hafta kala falan 1 cm açılma vardı ama plesenta kireçlenmesinden ( birazda korkuyordum zaten ) doğuma 5 gün kala sezeryan oldum normal olmadı o açılma 3 hafta o şekildede bekleyebiliyor yani

ayy tesekkür ederm cnm yazdıgın için kimse yazmayacak sandım öle bekliorum
hareketleri ii bebeğimin çok şükür.acıklık olunca ben dogum hemen oluypr die biliodum.acaba su 1 hafta içinde dogsa sorun olur mu ki??

Gebelik haftana bakılırsa riskli olan dönemi atlatmışsınız allaha şükür... Ben 35+5'de doğum yaptım ve benimde açılmam ağrısız sızısız oldu, allaha şükür ki oğlum sağlıklı doğdu, epidural normal doğum yaptım... Bence de bebeğinin hareketlerinde dikkat et, yataktan kalkışına ve dönüşlerine dikkat et ani hareketlerden kaçın, hafif yürüryüşleri ağrın olmadığı sürece yapabilirsin ancak merdiven inip çıkmak ve bacak bacak üstüne atmak (hala atabiliyorsan tabi) sakıncalıydı diye hatırlıyorum...

Allah, ağrısız, sızısız, rahatça doğum yapmayı ve bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım...

kızlar cuma günü dr.a gittim çatı muayenesi yaptı cok güsel normal dogum yapabilirsin 1 parmakta acıklık var dedi..ben acılma olunca dogum baslıyor die biliyordum 2 gün oldu ne agrı var ne sızı şimdi bnm doğum başladı mı başlamadı mı??CADIARZU
birde oğlusumun boynuna kordonu dolanmıs hareketlerine dikkat et dedi,ne yapacam yada yapmıycm??:uhm:

yaa ben bişe sorucam çatı darlıgına 3 hafta önce nasıl baktı doktorun anlamadım.benım son 10 gunum var gecen hafta gıttım bana bakmadı.çatım darmı bılmıyorum bıle normal dogum yapıcam.hatta doktorum sancın olursa çatının dar olduguna bakarlar eger darsa sezeryan olursun yoksa normal olursun dedı.yanı son anamı bırakacaklar benı anlamadım sana n eguzel 3 hafta önceden söylemiş doktorun..bide nasıl muayene ettı yazabılırmısın..

canım acılma 4 cmye ulasırsa doğum baslamış demektir.ama 1cmlik acılmayla uzun süre bekleyenler var.elbette kişiden kişiye değişir.

Gebelik haftana bakılırsa riskli olan dönemi atlatmışsınız allaha şükür... Ben 35+5'de doğum yaptım ve benimde açılmam ağrısız sızısız oldu, allaha şükür ki oğlum sağlıklı doğdu, epidural normal doğum yaptım... Bence de bebeğinin hareketlerinde dikkat et, yataktan kalkışına ve dönüşlerine dikkat et ani hareketlerden kaçın, hafif yürüryüşleri ağrın olmadığı sürece yapabilirsin ancak merdiven inip çıkmak ve bacak bacak üstüne atmak (hala atabiliyorsan tabi) sakıncalıydı diye hatırlıyorum...

Allah, ağrısız, sızısız, rahatça doğum yapmayı ve bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım...

amin cnm.sende güle güle büyüt oglusunu:ecrin_bebek:yürüyüş yapmak istiyorum ben de sanki rahatlatıyor gibi gelio

bence hiç stres yaşama git sezeryan ol .insan bu şewkilde çıldırır heralde.ama kordon dolanması öyle anlatılanlar kadar kötü bişey değil tabi bebeklerimiz karnımızdayken normaldede kordona dolanıp tekrar eski hallerine dönebiliyorlarmış yani kordon dolanması tehlikeli bişi değil canım.

yaa ben bişe sorucam çatı darlıgına 3 hafta önce nasıl baktı doktorun anlamadım.benım son 10 gunum var gecen hafta gıttım bana bakmadı.çatım darmı bılmıyorum bıle normal dogum yapıcam.hatta doktorum sancın olursa çatının dar olduguna bakarlar eger darsa sezeryan olursun yoksa normal olursun dedı.yanı son anamı bırakacaklar benı anlamadım sana n eguzel 3 hafta önceden söylemiş doktorun..bide nasıl muayene ettı yazabılırmısın..

cnm bnm bildiği m kadarıyla zaten genelde 36 37.haftada bakıolar ama bazı dr.lar bakmıolarmıs doguma kadar..
muayeneye gelince..normal alttan baktı güselim 2 parmagıyla.hiç cnm acımadı korkmana gerek yok.birde hasta bakıcı bugün kanaman olur korkma falan dedi ama kanamam da olmadı cok sükür.içim rahatladı normal dogum yapabilirsin cok müsait catın dedi.hepimiz sag salim kolay dogumlar yaparız inşallah:Saruboceq: