1 Ocak’ta devrim gibi kararlar başlıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
1 Ocak’ta devrim gibi kararlar başlıyor
Sürücü belgelerinde 1 Ocak'ta yeni dönem başlıyor. Otomatikle artık sınava girmek mümkün olurken, 5 yılda bir sağlık raporu almak gerekecek.
Sitene Ekle
1-ocak-ta-devrim-gibi-kararlar-basliyor-6367038.Jpeg

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Motorlu Taşıt Yönetmeliği’ni, değişen Karayolları Trafik Kanunu’na göre yeniden düzenlendi. Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre sürücü belgesi türü 8’den 17 sınıfa yükseltilirken yeni düzenlemeyle 1 Ocak’tan itibaren bütün sürücüler 5 yıl içinde ehliyetlerini 180 ülkede kullanılan ehliyetlere dönüştürecek.

SAĞLIK RAPORU ZORUNLU
Dönüştürmeyenler ise yeniden kursa kayıt olmak zorunda kalacak. Ağır vasıta ehliyeti sahipleri 5 yılda bir, B sınıfı ehliyet sahipleri de 10 yılda bir sağlık raporu ve adli sicil sorgusu yapılarak ehliyetlerini değiştirmek zorunda olacak. Yılbaşından itibaren aday sürücülük” uygulamasına geçilirken, ehliyet sınavı da artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek.

Kaynak : Akşam
http://www.milliyet.com.tr/1-ocak-ta-devrim-gibi-kararlar-gundem-2159616/

Saglik raporu olsa nolur, olmazsa nolur. Biz bu ulkede saglik raporunun nasil alindigini cok iyi biliyoz. Bir saglik ocagindan, rapor almak tam tamina 45 saniye suruyor:KK53:
her yer aynı değil herhalde ehliyet için göz muayenesinde neler çektiğimi ben bilirim
sadece kabul edilebilir astigmatlıyım gözlük hiç kulanmadım

her yer aynı değil herhalde ehliyet için göz muayenesinde neler çektiğimi ben bilirim
sadece kabul edilebilir astigmatlıyım gözlük hiç kulanmadım
Bak yukarda chess yazmis, adamin gozunun teki kormus. Sen saglam yere denk gelmissin ama daha once birkac defa almam gerekti, inanki 1 dk surmuyor.

Son düzenleme:
bi de alkollü araba kullananlara devrim gibi cezalar gelmeli asıl

Alkolkü kullananlar, şerit ihlali yapanlar, sinyal kolunun yerini bilmeyenler, kırmızıda durmayanlar, kırmızıda hasbelkader durup daha yeşile 10 saniye varken kornaya abananlar, hız sınırına ıymayanlar, hatalı park edenler, yolun ortasında duraklayanlar çok sağlam cezalar almalı. Ama bu üç beş trafik polisi ile yapılacak iş değil. Boş boş gezen asayişçilere de trafik yetkisi verilmeli. Aynı zamanda bizim de gördüklerimizi belgeleyip ceza verilmesini sağlayacağımız bir sistem olmalı.

Alkolkü kullananlar, şerit ihlali yapanlar, sinyal kolunun yerini bilmeyenler, kırmızıda durmayanlar, kırmızıda hasbelkader durup daha yeşile 10 saniye varken kornaya abananlar, hız sınırına ıymayanlar, hatalı park edenler, yolun ortasında duraklayanlar çok sağlam cezalar almalı. Ama bu üç beş trafik polisi ile yapılacak iş değil. Boş boş gezen asayişçilere de trafik yetkisi verilmeli. Aynı zamanda bizim de gördüklerimizi belgeleyip ceza verilmesini sağlayacağımız bir sistem olmalı.
:KK15:
Senin gibi insanlar trafiği denetlese tek bir ihlal olmazHoppa

Aman ben de bir şey var sandım da heyecanla tıkladım.

Gerçi iyi bir şey olsa bizi etkilemez de, kötü bir şey olsa vergi dilimi yükselse ilk bizi ırgalar.

5 sene de bir sınava tabi tutulmalılar bunun yanında asıl devrim trafik cezalarının caydırıcı boyutlarda olması ile gerçekleşir benim için.

X