1 Nisanın Tarihçesi

E

EU1

Ziyaretçi
1 Nisanın tarihçesi;
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini
> > kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,
> > kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı
> > değişik taktikler düşünmektedir.
> > En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde
> > İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size
> > bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının
> > kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
> > Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların
> > öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,
> > bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size
> > dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve
> > bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
> > İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak
> > kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan
> >
> > 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır. Saygı ve selamlar..!

1 nisanın tarihini yeni öğrendim
bizde güle oynaya 1 nisan diyoz

çok saol canım

1 Nisanın tarihçesi;
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini
> > kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,
> > kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı
> > değişik taktikler düşünmektedir.
> > En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde
> > İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size
> > bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının
> > kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
> > Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların
> > öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,
> > bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size
> > dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve
> > bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
> > İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak
> > kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan
> >
> > 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır. Saygı ve selamlar..!

eminmisin bütün ne olursa olsun hep hiristiyanlarIn oluyor bizim hicmi birseyimiz yok,yanlIs anlasIlmasIn lütfen,biz nekadar seyiz ne bileyim neyiz hicmi dünyaya buda müslümanlarIn bir bulusu,yok......? bilmem anlatabildimmi......:sm_confused:

ay inanamıyorum..bizde tabiiki tarihçesini bilmediğimiz için 1 nisan şakaları yapıyoruz..........
bundan sonra yapmıyacağım ....çok acı bişeymiş....haçlılar yapmışlar yapacaklarını..........

emeğine sağlık bilmiyordum öğrenmiş oldum

İlk "1 Nisan" şakaları Fransa'da yapılmaya başlandı. Bu yıl değiştirilen takvime göre, eski yılbaşı sayılan Nisan'ın 1'i, yerini yeni yılbaşı 1 Ocaka bırakmaktaydı. Nisan'ın ilk günü yeni yıl kutlamaya alışmış olan halk ve yeni takvim uygulamasını beğenmeyenler, çeşitli şakalar yapmaya başladılar. Fransızlar, bu şakalara Poisson D'avril (Nisan balığı) adını verdiler

Arkadaşlar gerçek tarihçesi bu. ama buradaki farklı dinlerden insanlar arasında kargaşa çıkarmak için oluşturulan uydurma bi yazı

İlk "1 Nisan" şakaları Fransa'da yapılmaya başlandı. Bu yıl değiştirilen takvime göre, eski yılbaşı sayılan Nisan'ın 1'i, yerini yeni yılbaşı 1 Ocaka bırakmaktaydı. Nisan'ın ilk günü yeni yıl kutlamaya alışmış olan halk ve yeni takvim uygulamasını beğenmeyenler, çeşitli şakalar yapmaya başladılar. Fransızlar, bu şakalara Poisson D'avril (Nisan balığı) adını verdiler

Arkadaşlar gerçek tarihçesi bu. ama buradaki farklı dinlerden insanlar arasında kargaşa çıkarmak için oluşturulan uydurma bi yazı

Açıkcası hangisi doğru hangisi yanlış bilemem.Ama 1 Nisan şakalarından soğumuş durumdayım.

canım gerçek olay benim eddiğim gibi merak etme bi sürü kez okudum bunun hakkında ama 1 nisanda senin yazdıın cepten msj olarak geldi ve bu yıl ilk defa okudum bne görüşüm de haklıyım bu konunun dinle bir alakası yok

şakayıda 1 nisan şakasınıda sevmem :kızgın: varmış sevmememde bi keramet yine haçlılar çıktı bununda altndanKötü Kazen

bende sevmem ne alaka,hepde kötü şakalar yapılır.nedense.
aldında hep yalanlı bir şaka yatar

X