• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 Mayıs Komitesi'ne Taksim'de müdahale

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak istedi, polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı
İSTANBUL - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde saat 12’de 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı ile ilgili açıklama yapmak istedi. Açıklama bilgisini öğrenen polis ekipleri saatler öncesinden Taksim ve Gezi Parkı çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Polis, Gezi Parkı'nda açıklama yapmak isteyen çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
Polisin sendika görevlilerini gözaltına almasını kınadığını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko şöyle konuştu: “Biz 4 örgüt lideri olarak burada yapılacak bir gözaltı varsa, konfederasyon başkanlarını gözaltına alabilirsiniz. Ama işçilere karşı müdahale etmek, işçilere karşı el kaldırmak kesinlikle doğru değildir. Gözaltına alınan arkadaşların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz otelde temsilciler kurulu ile devam edeceğiz. Ancak, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB örgütleri olarak emekten, demokrasiden barıştan, kardeşlikten, sevgi, hak ve özgürlüklerden yana olan tüm emek dostlarıyla beraber 1 Mayıs günü Taksim’de olacağız. Burada tekrar ediyorum. Burada yapılan devlet terörünü kınıyorum."
“AİHM’in almış olduğu kararı uygulamayan anayasa mahkemesini ayaklar altına alan, devletin, hükümetin, valinin ve Başbakan’ı anayasaya saygılı olmaya davet ediyorum” diyen Beko, “1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri adalete teslim edilinceye kadar Taksim sevdamızdan vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN 'MALTEPE VE YENİKAPI' DEMİŞTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Gezi Parkı eylemlerini eleştirerek 1 Mayıs öncesi Taksim ve Kadıköy meydanlarında eylemlere izin verilmeyeceğinin söylemişti. Erdoğan 1 Mayıs için adres olarak Yenikapı ve Maltepe’yi göstermişti.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/taksimde_1_mayis_gerginligi-1187787

Saldırın herkese saldırın zaten:47::47: Taksim yasaklı bölge yapın da rahatlayın bari gerçi çok da farklı değil zaten..

basın açıklaması yapmak demokratik haktır, neye dayanarak gozaltına alırlar?! yol kesmemisler bir sey yapmamıslar, kamu düzenini bozmaya artık dusuncelerini acıklamak da dahil olmus haberimiz yok demek ki.

Ben şunu anlamıyorum Taksim meydanını yayalara insanlara açmak için aylarca süren çalışmalar oldu, trafil yer altına alındı düzenlendi bitti ama şimdi Taksim'e insanlar sokulmuyor, bildiri okunamıyor, gezi parkı sözde kapatılmadı ama çocuklar gidip kitap okuma etkinliği bile yapamıyor resmen ben alamadım ama siz de kullanmazsın minvalinde cezalandırılıyoruz. O zaman neden düzenlendi Taksim meydanı o çalışmalar sırasında birçok esnaf zarar etti dükkan kapattı. Demek ki sadece bahaneydi halkın Taksim'i rahatça kullanması. Çevrede kalan üç beş yeşil alanı da ranta açabilmek için yine bizi öne sürdüler ama istediklerini alamayınca da toptan yasakladılar. Çok yazık kendi ülkemde istediğim yerde gezemiyorum, istediğim parkta oturup kitabımı okuyamıyorum. Her ülkenin bir meydanı vardır ve insanlarıyla doludur her türlü etkinlik yapılır bir bizim ülkemizde yasak. Bildiri okumak bile gözaltı sebebi olmuş. Ama gaspetmek, soymak dedin mi yardım istedin mi ortada tek polis bulamazsın. :19:

Bugün “Cam çerçeve indiriyorlar” diyerek Taksim ve Kadıköy meydanlarını halka kapatan Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs 2010′da Taksim’in 32 yıl sonra kutlamalara açılması kararını, “Türkiye’nin tahrik ve provokasyon korkularından nasıl sıyrıldığının, somut bir abidesi” sözleriyle sahipleniyordu.

Erdoğan, AİHM’in aksi yöndeki kararına karşın Taksim’de 1 Mayıs yasağını dün bir kez daha savundu. Hızını alamayarak Kadıköy meydanını da eylemlere kapatan Başbakan, “Miting mi yapacaksın git Yenikapı’ya Maltepe’ye” dedi.

Hiçbir olay çıkmamıştı

Erdoğan, Taksim’de ‘yasaksız’ gerçekleştirilen 2010,2011 ve 2012 1 Mayıs kutlamalarında kayda değer hiçbir olay yaşanmamasına rağmen yasağa gerekçe olarak ‘esnafın camının çerçevesinin indirilmesini’ gösterdi.

‘Taksim kararı bize nasip oldu’

Oysa aynı Erdoğan, 32 yıl aradan sonra yüz binlerin Taksim’de buluştuğu 1 Mayıs 2010 günü yaşanan küçük olumsuzlukları ‘istisna’ tutuyor, “Taksim’de tarihi bir gün yaşandı” diyordu.

Başbakan, 2 Mayıs 2010′da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Taksim meydanının işçilere açılması kararını şu sözlerle sahipleniyordu:
“Taksim meydanı ile ilgili verilen karar, AK Parti iktidarına nasip olmuştur. Oradan bazıları şu anda nemalanmak istiyor, ’kopara kopara aldık’, ’şöyle yaptık, böyle yaptık…’ Kimsenin kalkıp da bu iktidardan kopara kopara aldığı bir şey yok. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.”

‘Tahrik ve provokasyon korkularından sıyrıldık’

“Dün Taksim Meydanı’nda yaşanan o tarihi an, 2010 yılı 1 Mayıs’ı asla ve asla bir tesadüfün eseri değildir” diyen Erdoğan’a göre 1 Mayıs 2010, Türkiye’nin nasıl değiştiğinin, olgunlaştığının, tabularını nasıl yıktığının, statükoyu nasıl aştığının, tahrik ve provokasyon korkularından nasıl sıyrıldığının, somut bir abidesiydi.

Başbakan, bu karar için neden 2010′a dek beklendiği yönündeki eleştirilere de, bir takvim içerisinde hareket ettikleri ve Taksim yasağını kaldırmanın artık zamanının geldiği yanıtını veriyordu.
http://birgun.net/haber/1-mayis-2-erdogan-13238.html

Suyorumcusu'nun hazırladığı 1 Mayıs planları :27::27:
$Blkl3bmCIAAk4Uy.jpg
$BlqBWXPCcAA2vkH.jpg

Son düzenleme:
Back