1 haftalık eski bir diyet.deyimlerinizi burada toplamak istiyorum

akli_karisik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
851
4
96
Adana
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küp bulyon
1 yemek kaşığı tuz
12 adet taze domates
1 büyük kereviz
1 büyük baş lahana
1 kg taze fasulye
2 yeşil biber
1 kg havuç
6 büyük soğan
Biber, kırmızı biber ve otlar baharatlar…

Özel sebze çorbası yemeğinin tarifi:
Soğanın dış zarı soyularak zeytinyağında kızartılır. Kereviz, lahana, biber, fasulye, domates ve havuç doğranır ve soğana eklenir. Hep birikte sote yapılır. Sonra bulyon ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Bu sebze yemeğini on dakika pişirin, daha sonra sebzeler iyice yumuşak olana kadar kısık ateşte kaynamaya izin verilir. Sonra, tuz, karabiber, kırmızı biber ve otlar ile diğer çeşni veren baharatlar katılır. Sebze yemeği servise hazırdır. Bu çorbayı diyet boyunca öğle yemeği ve akşam yemeklerinde yiyeceğiz. Sabah kahvaltısı için ise yarım bardak greyfurt suyu ve 1 dilik kepek ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız köy peyniri yiyeceksiniz.

1 Gün
Diyete özel sebze çorbası ve meyve (muz yok)
2 Gün
Diyete özel sebze çorbası ve sebze salatası, öğle yemeği için tereyağı ile patates ( meyve yemeyeceksiniz)
3 Gün
Diyete özel sebze çorbası , istediğiniz kadar sebze ve meyveler ( patates hariç)
4 Gün
Diyete özel sebze çorbası ve en az üç muz ve az yağlı süt
5 Gün
Diyete özel sebze çorbası ve derisi alınmış 250 gram tavuk eti veya aynı miktarda balık eti, veya 100 gram yağsız sığır eti, ve altı adet taze domates
6 Gün
Diyete özel sebze çorbası, mevsim salatası ve 1 porsiyon balık eti ( patates hariç)
7 Gün
Diyete özel sebze çorbası, mevsim salatası bol marullu, ve 1 kase esmer pirinç haşlaması, 1 bardak taze sıkılmış portakal, limon veya greyfurt suyu ( şekersiz olacak)

Bu diyeti 2-3 yıldır biliyorum.fakat bir kere 3 gün denemiştim ve 2 kilo falan vermiştim.Siz denediniz mi bu diyeti?deneyimlerinizi bekliyorum.a.s.

Back