1 haftalık bebeğimin gecesi gündüzü karıştı.. ne yapmam gerek yardım....

misivam

iki prenses annesi
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
878
10
118
40
kızlar merhaba. kızım tam 1 haftalık ve gündüzleri her emzirmeden sonra uyuyor. geceleri daha canlı emzirmeden sonra yatırıyorum uyumuyo. illa göğsümüzde uyutmamızı istiyo. resmen bizi o yönlendiriyo. nasıl başa çıkabilirim. sadece mememde uykuya geçebiliyo. napabilirim. nasıl düzene sokabilirim. sizler ilk günlerde nasıl başa çıktınız bu durumla. tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

canım bu dönemde düzen düzensizliktir. çoğu bebekte böyle olur.. senin yapabileceğin tek şey; gündüzleri onu daha sesli ve aydınlık bi yerde yatırıp 2 saatte bir emzirmek geceleriyse tamamen karanlık bir ortamda uyutmak.. ama yine de hemen düzene girmesini bekleme.. 1 ay sonra yavaş yavaş oturur.. benim bebeğimin ilk haftası saatte bir emzirerek geçmişti.. 2. hafta ise daha beter devamlı emzirerek geçmişti, hatta o psikolojiyle bebek yaparak büyük bir hata yaptığımı düşünmüştüm.. 3. hafta durumu kabullendim ve 4. hafta yavaştan düzene girdik.. ben çözüm olarak sadece yatağa almakta buluştum yatarak emziriyordum kucak kucak uyuyorduk.. onun da ayrı bir zevki vardı

canım güldürdün beni....
el insaf daha o hiçbirşeyi bilmiyor ki,geceyi,gündüzü bilsin...galiba ilk bebeğiniz....
bir tek uykuyu ,geceyi,gündüzü değil,dünyaya dair hiç birşeyi bilmiyor....
ona bütün bunları siz öğreteceksiniz...yenidoğan bebeğin 20,22 saat uyuması bile normal kabul edilir,çok sık emer,az az,çok sık sulu kaka yapar....
benimki iki ayı doldurdu ,daha bir düzene oturmadı...değil ki yeni doğan....
zamanla ve sabırla herşey yerine oturacaktır ,korkma....

gündüz ve gece kavramını zamanla algılayacaktır, henüz çok minik..
bebeğiniz gündüz uykularında perdeler açık, oldukça aydınlık bir odada olsun..
geceleri abajur vs..yakmayın kapkaranlık olsun oda..zaten gece uyanma aralıkları zamanla seyrekleşecek..
benim yavrum da ilk birkaç ay sizinki gibi gündüz daha çok uyur gece sık sık uyanırdı...zamanla gece uyanma aralıkları açıldı..emzirmeyi bırakana dek de geceleri uyandı :86: iki seneye yakın..
ayrıca emerken uyumasından rahatsız olmayın..arnı doyuyor ki uyuyor..emziremeyen birçok kişi sallamaktan şikayetçi..kendiliğinden uyuması için zaten henüz erken..
sağlıkla büyütün yavrunuzu inşaAllah..

off kızlar biraz olsun su serpildi içime. bende bukadar çok emiyo memede uyuyo falan korktum panikledim. ne zormuş yahu......

off kızlar biraz olsun su serpildi içime. bende bukadar çok emiyo memede uyuyo falan korktum panikledim. ne zormuş yahu......

canım nenım senın hamılelığını hatırlıyorum benım son aylarımdayken sen hamıle olduğunu öğrenmıstın hayırlı olsun bebeğın arkadaslarında dedığı gıbı bebek bakımı zor ama suan tatlı zamanların ınan sen suan dua etmelısın memede uyuyan bebeğın olduğu ıcın benımkı asla bırkerecık bıle sallayarak uyumadı 4 atını doldurdu emın ol diğerlerınden daha kötu gecen hafta arkadasıma gittım 1 ay aramız var helak oldu uyutana kadar 2 saatte dedım meme almıyomu yok memede uyumaz dedi valla dua ettım resmen alıştırmaya gelınce daha gercekten cok erken suan onun dünyaya akısına bırak sen takıb et daha sonra butun sorumluluk sende olucak zaten sağlıkla kalın

Merhaba cnm benm kızım da 8 gunluk oldu.Ilk 6 gun delıksız hep uyudu emdı uyudu altını doldurdu uyudu.gunduz uyuyordu aksam da 11den sonra 3e kadar gozler acık ama aglamıyordu sukur.annem ve kayınvalıdem cocugu nerdeyse doktora goturecektı neden uyanmıyor dıye. ıkı gundur bıraz mıkırdanıyor aglıyor.bugun gunduz nerdeyse tas catlasın 2 saat uyumustur dalamadı bugun bır turlu.aksam da 6da bı yattı 10da kalktı. emdı yıne mememde uyudu.yatırdım uyandı dıger mememı verdım yıne uyudu. benımkı de memede uyuyakalıyor bı de gogsumu de bırakmıyor.bosluk anında alıp omzumda yatırıyorum sonra da yataga yatırıyorum. anne kucagına alısırsa vay halımıze valla cnm

benim kızım su an 22 aylık beni o günlere döndürdün birden bizde bu sorunu yasamıstık akşam saat 10-11 gb banyo yaptırıp yatırdık 4 gün falan sonra düzelmişti

arkadaslr ayni sorun bende de var bebegim daha 10 gunluk ama surekli emmek istiyo bazen
oluyo 1 saa 1 bucuk saa memede kaliyo
sizce normal mi bu
40 dk dan sonra cekmek istiyorum
bu seferde agliyo sesi gidiyo
sanirim beni emzik niyetine kullaniyo
napmam lazim
bu kadarlik bebek egitilir mi sizce 40 dak dan sonra kessem mi memeyi
valla arkadas gibi bende nerdeyse cocuk dogurduma pisman olcam
eski gunleri ozledim galiba
nolur yardim.....

tatlım bebeğin çok fazla emecek gücü yok,ve hayatın en hızlı büyüme gelişme dönemeni yaşıyor....
onun için çok sık beslenmek,şifa olan sütünden yaralanmak zorunda....
elinden geldikçe emzir...bol sıvı tüket ,süt yapıcı gıdalar ye...ve sabırlı ol,o şu anda sana bağımlı ama zamanla bu bağlılık haline dönüşecek...
tıptada annelerdeki bu korkunun bir adı varmış,yani bir canlının kişiye bu kadar bağımlılığı anneleri içten içe korkuturmuş,ama aşama aşama düzelecek....git gide daha seyrek emecek,daha az uyanacak...yemekti,konuşmaydı ,yürümeydi derken,bu günlere güleceksin...sabırlı ol ve sadece bir süreç olduğunu aklından çıkarma,bunu sana inanılmaz derecede özgürlüğüne düşkün bir anne söylüyor...

tatlım bebeğin çok fazla emecek gücü yok,ve hayatın en hızlı büyüme gelişme dönemeni yaşıyor....
onun için çok sık beslenmek,şifa olan sütünden yaralanmak zorunda....
elinden geldikçe emzir...bol sıvı tüket ,süt yapıcı gıdalar ye...ve sabırlı ol,o şu anda sana bağımlı ama zamanla bu bağlılık haline dönüşecek...
tıptada annelerdeki bu korkunun bir adı varmış,yani bir canlının kişiye bu kadar bağımlılığı anneleri içten içe korkuturmuş,ama aşama aşama düzelecek....git gide daha seyrek emecek,daha az uyanacak...yemekti,konuşmaydı ,yürümeydi derken,bu günlere güleceksin...sabırlı ol ve sadece bir süreç olduğunu aklından çıkarma,bunu sana inanılmaz derecede özgürlüğüne düşkün bir anne söylüyor...

9 ay karnımızda besledık buyuttuk dogurduk,bırkac ay da sabredıverıcez duzene gırene kadar canım nabalım :)

çok sağol canım. haklısın...

boşa panik yapıyomuşum yani. sağolun tecrübeli anneler :)))

cok tesekkur ederim
neler hissettgimi ben bile anlayamiyorum
bir an icin bebegimi sevemdgmi dusundum kahroldum
surekli bana yapisik yasacak dusuncesi cok uzdu beni
sanki bi daha esime kapiyi acamayacagm,beraber kahvali yapamayacagz gibi gelyo..
noldu bana ..
yorumunuz moral oldu
ins hersey duzelecek

birşey değil tatlım,
bak ben biri 8 yaşında diğeri 2 aylık iki kız annesiyim,ikinci kızım olmasına rağmen hala bir boşluk ve adaptasyon güçlüğü yaşıyorum,ama günden güne alışıyorumda...
ileride biz onları hep istiycezde onlar bizden kaçacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…