Ben bunu biliyorum :) Inversion method (ters çevirme, geri çevirme) diye geçiyor, saçlarım için ne yapabilirm diye ingilizce sitelere de bakarken görmüştüm ve yabancı sitelerde çok fazla anlatılan bir yöntem,baya ünlü...Ben de yaptım tabiki bedavadan sonuçta :) olay şu ki kafayı ters çevirince kan tabiki kafaya doğru akın ediyor, ve tabiki saç diplerine de...bu yüzden birden kanlanıyor saç derin ve saçlarını uzatıyor bu da...mantıklı..ben her akşam 4-5 dakika olacak şekilde yaptım, bir hafta boyunca yaptım, çünkü bu yabancı sitelerde böyle yazıyordu...bir hafta yapıp,3 hafta yapmamak lazım yazıyordu her yerde...çünkü sürekli yaparsan bu kan miktarına saçın alışır ve sonra sürekli ister ve etkili olmamaya başlar diyordu...ben de aynen bir hafta yapıyorum ve 3 hafta yapmıyorum...sonuç: etkili gerçekten, santim olarak söyleyemem ama normal hızına göre çok daha hızlı uzuyor, bende çok beyaz olduğundan ordan takip edebiliyorum, bunu yaptığım hafta beyazlarım çılgınca uzuyor,boya yapmadan önceki hafta yapıyorum ben de...Yalnız santim olarak söylemem doğru olmaz çünkü bende saç koparma huyu var ve yıllardır saçlarımı kökünden tutup tutup koparıyorum, tırnak yemek gibi...bu yüzden tabi saç derim ve saç köklerim çok hasar görmüş durumda ve normal sağlıklı bir saç gibi değiller, açık bölgeler var mesela..bazı yerlerde hiç çıkmıyor gibi...siz de yaparken kendinizi çok zorlamayacak şekilde yapın derim, zaten insan kendini bilir, bu kadar fazla kafayı ters çevirmek size kötü geliyorsa ayakta durup kafanızı istediğiniz miktarda öne eğerek de bir miktar kan dolaşımını hızlandırabilirisiniz...ben yatakta yapıyorum bişey olmuyor ama benim hiçbi zaman tansiyon problemim olmadı...ilk kez yapacaklar ilk başlarda küçük miktarlarda ters çevirme yaparlarsa daha risksiz olur diye düşünyorum..