1 Hafta Öndeyken Kilonun Geriye Gitmesi

murexagor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
106
-49
32
Merhaba,

İki hafta önce bebeğin bir hafta önden gittiği söylenmişti. Şimdi 31.hafta 1 günde: 1555 gr ölçüldü. Alt sınırda dedi doktor. Plesenta bazen yeterli olmuyor erken doğurtabiliyoruz dedi.

Tam iki hafta önce yani 29. haftada 1290 Gr dı önde demişlerdi.

Sizce ne düşünmeliyim?

Bazen 1-2 hafta önde ya da geride olabiliyor önemli olan kilo alımının durması ve ya ciddi oranda azalması bunu da en iyi doktor söyler zaten bir dahaki kontrole gittiğinizde belki haftasından önde bile olabilir. Bir de cihazlarda + - yanılma payı oluyor 200-300gramlık yanlış ölçümde olmuş olabilir. O yüzden sadece 1 sefer ki değerle yorum yapmak doğru olmaz. Siz yine de bebeğe kilo aldıracak klasik her yerde okuduğunuz kaşar,ceviz,yumurta vs ile dengeli beslenmenize devam edin. Bir sonraki kontrolde her şey belli olur.

Benimki 8 aylık. Haftasıyla uyumlu idi başlarda üc aydır ise bir iki hafta gerideyiz. Ben de haftasına yetişsin istiyorum inşallah

Benimki 8 aylık. Haftasıyla uyumlu idi başlarda üc aydır ise bir iki hafta gerideyiz. Ben de haftasına yetişsin istiyorum inşallah
Kilosu da önemli olmakla birlikte bir cihaz ölçümü olduğunu ve yanılabilme ihtimalini de unutmayın bazen 200-300 gram eksik veya fazla doğabilir bebek, bazen de neredeyse çok yakın tutturuyor doktor.

Kilodan ziyade sağlıklı olup olmadığı önemli, bebekte her şey normal ise ay niye zayıf kaldı yavrucuğum moduna sokmayın kendinizi, doğmayıp ölecek olsa tabi Allah korusun Afrikada kıtlık çeken ülkede bebek doğmaz veya yaşamazdı
Annelik içgüdüsü ile yetmiyor muyum diye düşünüyorsunuz.

Yedikleriniz bir yere kadar etki eder 30 kilo alsanız da bebek şeker vs sorunu yoksa 3 kilo doğar 12 kilo alsanız da 3 kilo doğar... Hadi 200 daha artsın en fazla...

Normal doğumda 3,5 sonrası sıkıntı biraz bebiş nasıl çıksın tamam tostoparlak olsun da işin bir de o yanı var

Doğunca ödem olacak gene kilo verecek 200-300 gram, ödem ve mekanyum sebebi ile sonra emdiği için çok hızlı kilo alacak sizden gelen kolostrum sayesinde

Sakin olun millete kulak asmayın 2 kilo doğan da kocaman oluyor 5 kilo olan da
Önce sağlıkla kavuşun, zaten emzirerek kilo aldıracaksınz

Bana niyeyse kilosu iyi gibi geldi. 31 de 1555. Benim kız daha ufakti o haftalarda yanılmıyorsam. Hatta 34+1 de dogum yaptım 2085 gr doğdu. Tabii Benim dogumum bebeğin düşük kiloda olmasıyla alakalı değildi asla. Binbir türlü etkenim vardı. Siz beslenmenize ve stres duzeyinize dikkat edin. Daha uzun haftaları goreceksinizdir endişelenmeyin. Son haftalarda ileri geri düşmeler olabiliyor

Kesinlikle katılıyorum. Bebeğin sağlığı kilo ile ölçülemez. Anne karnı da doğum sonrası da. Benim kızım prematüre doğdu ama kuveze girmedi elhamdülillah. Benden sonra doğum yapan uygun haftalarda bi kaç kişinin bebeği kuveze alındı. Bu iş kilo ile ilgili değil. Kızım hiç buyumeyecek gibi gelirdi öyle minnakti. Ama şimdi kucakta taşırken kolum belim ağıt yakıyor M murexagor takılmayın kiloya stres yasamamaniz gerekiyor. Cok genel bi söz var doğan büyüyor diye. Doğum ve sonrası için kendinizi hazırlayın. Akışa bırakın kendinizi.

3 gün sonra tekrar gittim. 1595 çıktı sadece 40 gram almış. 31 hafta 5 günlük. Sanırım tehlike çanları çalıyor. Haftaya birdaha gel sorun olursa tekrae görüşelim dedi.

Bir akıl verebilir misiniz… inanın hiç bir şey anlamıyorum

BPD: 31,6 HC:32, AC:28,6 FL:31,5 1555Gr Bebek 31 Hafta 1 günlük.

AC: 28,6 diyor 2 hafta mı geride yani

%10 +- olabilir ultrason birebir ölçmüyor. %10 eksi ölçtü normal kilosu 1700 desek o zaman da haftasiyla uyumlu çıkıyor.
Baska bir hekim daha gorsun hic caninizi sikmayin buna.

BEN 10 GÜN ÖNCE AĞLAYARAK BURADAKİ SAYFALARIN TAMAMINI OKUDUM. ÇÜNKÜ DOKTOR KİLOSU GERİDEN GELİYOR KAN AKIŞI DA AZALIRSA ALMAK ZORUNDA KALIRIZ FİLAN DEMİŞTİ. 10 GÜNDÜR ÇOK AMA ÇOK KÖTÜYDÜM.

ŞUAN DOKTORUN ODASINDAYIM.
10 GÜNÜN SONUNDA 2 KG 45 GRAM ÖLÇÜLDÜ.

peki ne yaptım.
direkt ama direkt yattım.
Eşim bana muz kaşar kabak çekirdeği fındık fıstık ne varsa önüme getirdi akşam sadece ekmeksiz et balık tavuk yedim. Süt içtim protein barları yedim.

Sonuçta 10 günde 500 gram aldı.

Allah hepimizi evladımızla kavuştursun.
Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…