1. Denemesi tutmayıp 2. Denemesi tüp bebekte tutan var mı?

sunshinebaby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2022
872
339
Herkese merhaba ilk tüp bebek denemem negatif oldu ve moralim cok bozuk... 2. Sefer de tüp bebek denemesi tutma sansı nedir bu sekılde 1. De tutmayıp 2. De tutan varmı?

Benim de ilk denemem tutmadı. Ama 2. 3. Hatta 7. denemede tutan bir çok örnek var hem bu platformda hem benim çevremde. Sizi çok iyi anlıyorum ben de çok üzüldüm, her şey çok yolunda gitmişti doktorum bile şaşırdı tutmamasına. Ama belki de ilk denemede tutsa sağlıklı olmayacaktı bunu bilemeyiz. Çevrenizden paylaşabileceğiniz kişilerden destek alın moral motivasyon çok önemli bu süreçte

Ben baya bi işlem yaptırdım genetige bile gönderdim yasım 30 olmasına rağmen ona ragmen tutmadı

Ben baya bi işlem yaptırdım genetige bile gönderdim yasım 30 olmasına rağmen ona ragmen tutmadı
Ben de 33 yaşındayım, aynı şekilde genetik tarama sonucu iyi kalite denilen bir embriyo idi. Doktorum %60 demişti tutma ihtimaline.( Biz eşimdeki bir genetik hastalık çocuğumuza da geçmesin diye tüp bebek yaptırdık yani normal yoldan bi deneme hiç olmadı.) Negatif sonrası doktorumuzun dediği şuydu; tüp bebekte bir çok faktör var henüz tıbbın çözemediği, hücre düzeyinde bir çok bilinmeyen var.
Üzmeyin kendinizi lütfen sizi çok iyi anlıyorum ama bu günler de geçecek

Bana da söyledigini genetigi saglıklı embryonun niye tutmadıgını bilmiyoruz oldu... siz ikinciye mi deneyeceksiniz

Evet %60 70 basarili grup demişlerdi ilkinde olmadi. Ikinci denemede ayni yerde oldu doktoruma guveniyodum ben cok sukur kucagima aldim evladimi
Bunları duymak birz içimi rahatlatıyor gerçektende ben de sok oldum cünkü... doktorumdan ve merkezden memnundum ama hayal kırıklıgı yasıyorum siz istanbulda mı tedavi oldunuz

Bunları duymak birz içimi rahatlatıyor gerçektende ben de sok oldum cünkü... doktorumdan ve merkezden memnundum ama hayal kırıklıgı yasıyorum siz istanbulda mı tedavi oldunuz
Evet istanbulda bahcecide tedavi gördük eşimle. Memnun kaldik herhangi bir sorun yasamadik ben hemen ilk denemede olmadi doktor basarisiz kurum kotu tarzi soylemleri yersiz buluyorum kimse bize zaten garanti vermiyo takdir allahtan

Evet istanbulda bahcecide tedavi gördük eşimle. Memnun kaldik herhangi bir sorun yasamadik ben hemen ilk denemede olmadi doktor basarisiz kurum kotu tarzi soylemleri yersiz buluyorum kimse bize zaten garanti vermiyo takdir allahtan
Ben de kararsızım 2. Sefer bana extra yapılıcak birşey yok ondan korkuyorum yine aynı seyleri yaptıracğm insallah olumlu sonuç alırım

Merhaba
Herkese merhaba ilk tüp bebek denemem negatif oldu ve moralim cok bozuk... 2. Sefer de tüp bebek denemesi tutma sansı nedir bu sekılde 1. De tutmayıp 2. De tutan varmı?
%60 kadar oran veriliyor mu:) ben ortalama %40 sanıyordum. Moralinizi bozmayın. Asla tüp bebek ilkinde tutacak diye bir şey yok. Tam tersi doktorlar da diyor bu bir süreç… psikolojinizi tahmin ediyorum ama bu süreçte pes etmemek ve sürekli denemek gerekiyor güçlü olup yola devam edin, o mucizeyi göreceksiniz

İnsallah cok sağolun

Benimki 4. denememde tuttu. 2. denememde kimyasal sonuçlandı diğerleri hep negatifti ki 4. ve son embriyolarımızı kullanana dek. Ben bahçecide tedavi gördüm doktoruma güveniyordum o yüzden hiç değiştirmedim. Şu an çok iyi anlıyorum seni ilkinde olacağını düşündüm yaştan ve embriyo kalitesinden dolayı ama umduğum gibi olmadı o yüzden çok büyük yıkım olmuştu ama pes etmedik çok şükür nasip oldu inşallah sizin de 2. denemenizde sağlıklı bir evladınız olur

Cok teşekkür ederim evet yaştan ve embryodan dolayı ben de cok umutlandıgım icin yıkıldım ama demek ki embryo cok iyi olsa da oluyormuş böyle özel degilse doktorunuz kimdi acaba

Bana da söyledigini genetigi saglıklı embryonun niye tutmadıgını bilmiyoruz oldu... siz ikinciye mi deneyeceksiniz
Evet. Bu sürece baştan başlayacağım. 8 embriyodan 6 sı genetik hastalığa sahip çıktı. Kalan 2 taneden de biri kromozomal olarak bozuk olduğu için elendi. Sona kalan sağlıklı olan da tutmadı. 2 ay ara verdik şimdi yeniden yumurta toplama olacak, yine elimizde bir tane kalırsa birkaç defa daha yumurta toplama yapılacak belki. Aynı merkezden devam edeceğim

Benim de 8 döllenmıs den 1 tanesi 5. Güne gitti genetigi saglam geldi ama tutmadı simdi sürece baştan başlayacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…