• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1+ bebek anneleri çocuğunuz kaç kelime söyleyebiliyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
158
İstanbul
kızım 16 aylık bir ara fazlaca kelime söylüyordu ama şimdi tüm söylediklerini söylemiyor ancak birkaç tane söylüyor
acaba anlamıyormu dedim sürekli kitap okuruz çok sever kitaplarından kelimeleri sordum yaklaşık 90 kelimeyi sorunca kitaplarından işaret ederek gösteriyor ama konuşmuyor
sizde durumlar nasıl
benimkızımdamı bir anormallik var

benim oğlum daha hiçbirşey söylemiyor anne baba da dahil
ama ben sorun etmiyorum
çünkü yakın bir arkadaşımın oğlu 3 yaşına kadar anne baba bile demiyordu onlarda çok telaşlanmıştı pedagoga bile götürdüler
3 yaşını doldurduktan sonra direkt cümle kurmaya başladı
şimdi 4,5 yaşında hiç susmuyor devamlı konuşuyor soru soruyor
annesi konuşmasa daha mı iyiydi acaba diyor:)

benim kızımda çok konuşmuyor daha doğrusu bir şeyler söylüyorda biz anlamıyoruz şarkı bile söylüyor:).. anne, baba, gitti, bitti, bye bye diyor.

bence cocugun gayet iyi.90 kelimeyi tanıması çok güzel.bizimki 13 aylık hemeh hemen ne tekrar etsek söylüyor ama çocuguna göre değişir bu.

kızlar bebeklerin konuşmalarına göre zeka tespiti yapılmazmış,
yani çok konuşan,erken konuşan çok kelime bilen......diye daha akıllıdır diye bişey yokmuş
ben doktorumla konuştum
doktorumuzun konuşmaları bunlar
bazı çocuklar gözlemlermiş,yüklermiş yani bilgileri

defne de çok fazla kelime söylüyor
ama kitaptan o kadar kelime tanımıyor
bazen sürekli söyledikleri kelimeleri hiç söylemeyebiliyorlar bir dönem
çok sorun etmemek lazım
için rahat olsun

merhaba benim oğlum 12 ay 11 günlük daha önceden dede, mama, anne, baba ve su diyordu şimdi hiçbirini söylemiyor.çünkü bütün ilgisi dışarıya dönmüş durumda yürümeye hevesli odadan dışarıyı keşfetmek istiyor kendi başına..belirli dönemlerde ilgilerini başla şeylere sönlendiriyorlar..benim tecrübem bu yönde..

sağolun kızlar içimi rahatlattınız biraz kuruntuluyum sanırım
biraz korkak elektrik süpürgesinden çaçaşır makinası seninden zil sesinden korkuyor. insanlara karşı biraz çekingen ve konuşmayınca aklıma başka şeyler geliyor ve korkuyorum ama sanırım abartıyorum

canım seslerden korkması normal o zaman tepksısını baska yone cevır
bu arada 90 kelımeyı soyleyınce resımlerını gostermesı cok guzel

bunu nasıl basardınız

canım seslerden korkması normal o zaman tepksısını baska yone cevır
bu arada 90 kelımeyı soyleyınce resımlerını gostermesı cok guzel

bunu nasıl basardınız

bütüngün kitap okuyoruz canım kızımda çok seviyor 6 aylıktı kitap okumaya başladığımızda birsürü kitabımız var bir oyuncak kutusu almıyor resmen bende yeni farkettim kitaplarını okumuyor sadece sayfalarını çeviriyordu sormaya başladım ... nerde göster gibi baktımki öğrenmiş ondan okumuyor böylece saymaya başladım ben sordum o gösterdi bende kaydettim bildiklerini böylece farkettim bildiği kerlimeleri ödül olarak hemen yeni kitaplar aldım kızıma

benim oğlum da 15 aylık anne - baba - mama - dede - cu ( su yani yerimseniben ) kedi - kuzu sık sık söylüyor bunları . genelde bu aralar parmağıyla bize birşeyler gösteriyor anlatıyor ama biz anlamıyoruz . mesela bizim üzerimizi değiştirip dışarı çıkacağımızı anında anlıyor biliyor .. :1shok: bu çocuklar sandığımızdan daha da zekiler .. :sm_cool:

evet bencede sandığımızdan dah çok şeyi anlıyorlar şimdi izindeyim ama çalışırken üzerimi değiştirdiğimi görünce gelir bana sarılır ve paçamdan ayrılmaz ve mızıldamaya başlardı kızım. nasılda anlıyorlar

canım dönem dönem gelişimlerinde farklılıklar muhakkaki olacaktır şuan belkide başak şeylerle ilgileniyordurr...kızım 13 aylık maşallah bilinçli kelime daarcığı oldukça fazla bu yüzden neler söylediğini yazamıyorum artık çünkü baya bi çok ayrıcada tekrarıda iyi kendince isim taktıklarıda hariç çoğu şeyi büyük insanların söylediği şekilde bizzat söylüyor ve adlarını diyemedikleri ve bildikleride hariç..bir çok şeyi artık biliyor gösteriyor..

evet bencede sandığımızdan dah çok şeyi anlıyorlar şimdi izindeyim ama çalışırken üzerimi değiştirdiğimi görünce gelir bana sarılır ve paçamdan ayrılmaz ve mızıldamaya başlardı kızım. nasılda anlıyorlar

Canım çok doğru ve düzgün yolda gidiyorsunuz inan dert edilecek birşey yok.Bence güzeller güzeli kızın konuşmaktan çok dinlemeyi seviyor,biraz ilgi meselesi olduğunu düşünüyorum mesela bir yerde okumuştum bebekler genelde yürümeyi tercih ederlermiş çünkü daha eğlenceli gelirmiş konuşmayı ertelermiş.Bence zeka göstergesi erken yürümesi ve konuşması olmaz ayrıca onların bilinci bizimle şekillenecek yaşadıkları ortama göre oluşacak ham zeka hiç bir işe yaramaz.

ben de benzer endişeler yaşıyorum.
insan kıyaslamaması gerktiğini bildiği halde , çok fazla kelime söyleyenleri görünce kıyaslıyor.
söyle dediğim şeyi taklit ederek söylemeye çalışıyor.bi de gülerse millet , takıyor o kelimeye dünkü favorisi vey ( ver ) di mesela.

Yiğitte belli kelimeleri söylüyor,anne baba mama dede tiktak gibi..Söylediklerimizi anlıyor ve istediklerimizi yapıyor..Ama bizim söylediğimiz kelimeleri tekrarlama gibi bir durumu yok..

benim kızımda hiçbirzaman tekrarlamaz ama bu ara istediklerimi yapmaya başladı git babana bilaziğizi göster diyorum mesela hemkoşuyor hemde kolu havada babanın önüne dikiliyor çok tatlı oldu ama konuşmada daha bir hareket yok ama sürekli yenikelimeler öğreniyor nerdenmi biliyorum soruyorum gösteriyor parmağı ile işaret ediyor
sanırım bir başlıyacak hiç susmayacak

kızlar benim oğlum 12 ay 7 günlük
ilk gel gel dedi kaaç ay önce onu unuttu dede dedi
sonra baba
2 gündürde anne diyor
ama bunların hiçbirini aynı gün yada arka arkaya söylemedi
hep aralıklı
kelime dağarcığı fazla değil yani
ve oğluma kitap okuyamıyorum hemen alıp yırtmak istiyor,
dikkati hemen dağılıyor,dinlemek yerine gezmek dağıtmak ve bağırmak mızmızlanmak istiyor

Back