Bebek Beslenmesi 1+ bebeği olan anneler inek sütüne nasıl alıştırdınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EgeliFatosh

oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.465
3
156
Ankara
oğlum 8. aydan sonra yavaş yavaş anne sütünü bıraktı, zaten az olduğu için dr da devam sütüyle takviye etmemi söylemişti, devam sütünü de çok severek içmiyordu, günde 300 cc en fazla, şimdi bir yaşını geçtik, inek sütüne alıştırmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım, sütün onlar için ne kadar faydalı olduğunu tüm drlar söylüyor ama hiçbiri süt içmeyen çocuk nasıl içer söylemiyor, cevap sizde kızlar, denediğim yollar (sade, muzlu çilekli ballı,pekmezli, nestle çocuk ,pınar çocuk, şekerli süt) dışında önerinizi bekliyorum...kahvatısına 90 cc katıyorum onun dışında hiç içmiyor, yoğurt, peynir de sevmiyor bi de sizinkiler ne kadar cc içiyor yazarsanız sevinirim, teşekkürler!

Canım Ülker hero baby devam sütü almıştım kızıma iyi gelmedi. ne zaman içse gece uyuyamıyordu paketi olduğu gibi attım. Sonra bir gün BİMden dost çocuk devam sütü nü aldım. Saydığın markaları hiç denemeden. Şuan onu içiyor. Sabah aç olunca 100 ml çok rahat içiyor. Aslında daha içmek istiyor ama ben kahvaltı yapsın diye vermiyorum. Birde bunu dene bakalım. Yoğurt da Bİmden alıyorum Dost yoğurt onu yiyor.

walla bende ayni dertten yakiniyorum canim.benim oglum 11 aylik.artik normal inek sütüne gecmek istiyorum.ama tam yaglimi almaliyim yada ne kadar sulandirmalim kac ölcek icirmeye baslamaliyim bilemiyorum..biseyler ögrenirsen benide haberdar et lütfen.

17 aylık oğlumu süte alıştırmak için bende çok çabaladım

nes-uikli de denedim,muzlu,çilekli vs olanlardan da............
içine balda koydum,cicibebe de, şekerde ama içmiyordu
gelişimi için bir şekilde süt yada süt ürünü almalıydı
yoğurdu yediği için çorbasına ekleyip yedirdim yada sade
muz rendeledim süt ekledim
takiiii 2 hafta önce sabah kahvaltısında sütünü oda sıcaklığında ve şekersiz verene kadar:)))
böyle seviyormuşuz:))))
ama 250 cc yi geçmiyor
1 kase yoğurtta vererek denklemeye çalışıyorum

yok canım seninki artık bir yaşına gelmiş sulandırmaya hiç gerek yok.direk verebilirsin.tam yağlı al.gündede en az iki bardak ortalama 500 cc süt içmesi gerekiyor.özelliklede eğer alışkanlığı varsa gece yatmadan evvel 200 cc ve gece uykusunda ortalama saat 3-4 civarı bir 200 cc daha versen güzel olur.kalan 100 cc yide onun tercihine bırakırsın yada muhallebi yada kahvaltıda kullanarak değerlendirebilirsin.en azından 2 bardak içsinde gerisini kendi bilir.kolay gelsin.

ben acaba sıcaklığı mı tutturamadım, söylediğin iyi oldu, soğuk hiç vermemiştim bi de öyle deneyeyim, bu sefer de hasta etmeyiz inşallah

benim büyük oğlum(3 yaşında) bebekliğinden beri sütü hiç severek içmedi. hala da bayıla bayıla içmez. bi gün sütlü kahve içer misin dedim eşime. oğlum da istedi. ona da yaptım. ama kahvesini çok az koydum. bir iki kırıntı nescafe. çay kaşığının ucuyla da şeker koydum. bize de normal yaptım. ona da bizim fincanların aynısından verdim. içti. kahve iyi bişi değil ama benimki 3 yaşında olduğu için sakınca görmedim. siz de onunla birlikte aynı fincanlarda içerseniz belki zamanla o da içmeye başlar. ben oğluma çok şirin fincanlar bardaklar aldım ama bizimkilerden içmek istiyo.

teşekkürler figen cvp için kahve için daha küçük benimki, beraber içmeyi denerim...bu arada soğuk olarak da içmedi

merhaba ben pınar çocuk sütü verdim 1 yaşında içine de 2-3 tane cicibebe koydum bayıla bayıla içti ılık bi şekilde olmalı bence.şuan hala cicibebeli içiyor 15 aylık sabah 100 cc öğlen 200 cc gece yatarkende 200cc bazen gece kalkarsa çok ağlarsa 3-4 gibi tekrar veriyorum bazen , yani 500 cc geçiyor ama o kadar dan bişey olmaz diye düşünüyorum.

teşekkürler cvp için ama denmiştik işe yaramadı

benim oğlum da 10. ayına gircek.. gündüz biberon almıyo.. gece de 150 cc devam sütü veriorum.. o da zorla.. dr devam sütüylr yapılan mamalardan günlük bir öğün vermemi söledi.. onun sayesinde biraz kilo aldı.. bende geçen gün normal süt verdim gece ama kesinlikle içmedi... Allah yardımcımız olsun

ben keçi sütü vermeye başladım sabahları ve gece yatarken..onun kokusu tadı inek sütü gibi..biberona da alıştı süte de :)

gece uykuda mı içiyo? teşekkürler cvp için
ben keçi sütü vermeye başladım sabahları ve gece yatarken..onun kokusu tadı inek sütü gibi..biberona da alıştı süte de :)

keçi sütünü önermiyor drumuz,zaten tadı inek sütü gibiyse içmez ama yine de deneyecegim..teşekkürler

biberonun içine 1-2 tane bebe bisküvisi koyabilirsin tabi bide keçi sütü bulursan mutlaka keçi sütü ver anne sütüne en yakın süt oldugundan daha kolay alışır

Peki sütü biberonda mı veriyorsunuz? Alıştırma bardağında mı? 200 ml sütü biberondan içmek uzun sürmüyor mu? Oğlum o kadar hareketli ki sabit durup da o sütü nasıl içecek bilmiyorum.

keçi sütünü neden önermiyor doktorunuz anlamadım?
anne sütüne en yakın süt keçi sütü..hiçbir zararı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…