Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 aylık oğlumun gaz ve ıkınma ve mama sorunu

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

bersu_791

canım oglum:))
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
1.331
5
116
44
İstanbul
bebgım bırr aylık ılk gunden berı mama ve 11gununden ıtıbarende anne sutumude verıyorum son 3 4 gundr bır ıkınma ve ve gunde bır kez sarı renklı kaksını yapıyor ama çişini bol bol yapıyor 7 8 bez kadar vede gaz sorunumuz var babulıne dıye bır gaz damlası verıyorum milupa aptamıl 1 de maması sizce ıkınması ve gaz problemı mamadanmı? ne yapmalıyım duncege kakasını yaptıgında cıvıktı oyle sert kurru fılan degıl gunde kac kex kaka yapması lazım

Canım bende aptamil pre veriyordum cok sancısı olunca Doktor comformil ver dedi.Oda milupanın.Sanki biraz iyi geldi gibi.Bir de mamasına 1 cay kasığı zeytin yağı koyun dedi.Benim kızımda 1 aylık.Daha önce kakasını hiç fitilsiz yapmıyordu.Bir haftadır yapmaya basladı.3 günde bir yapıyor.Doktor anormal değil dedi.Daha bağırsakları gelişiyor dedi.
Bir de sancı için topuklarına elmayağı sürebilirsin.

benim bebeğimdede ıkınma sorunu vardı erkek.kakasını yaparken değilde idrarını yaparken ıkınıyordu ama sürekli.doktora gittik erkek bebekler idrarı gelince bunu gazla karıştırırlarmış bazen onun için ıkınırlarmış 4.aynı girdiğinde vazgeçti bundan şükür.çünkü uykudan bile uyanıyordu ıkınıyor tuvaletini yapıp tekar uyuyordu..ben hiç kullanmadım gaz sorunumuz hiç olmadı ama arkadaşlarım hep rezene kullandı çokta memnunlardı...

size önerim mamayı hemen degiştirin benim kızımda aptamilde aynı sorunları yasıyordu bebelac aldım ertesi gün gecti bende en iyisi aptamil diye onunla baslamıştı aslında bize doktorumuz lactumu önermişti anne sütüne en yakın o diye ama ben aptamil daha iyidir diye düsünmüstüm.aptamil kötüdür demiyorum sadece her bebege olmuyor malesefbirde gaz ilacı olarak şiddetle sab simpleks öneririm süperrrrrr dene f

bebelac aldım suan onu kullanıyorum bugun ıkıncı gun olmasına ragmen kullanmaya basladıgımdan berı hıc kakasını yapmadı sizce normalmı kac gunde bır kaksını yapması lazım yadaa gunde kac kez kaka yapması lazım

benim kızım 2 günde bir yapıyor eger bebeginiz kıvranmıyorsa sorun yoktur.

oğlum ıkı gunde bır kaksını yapıyor ama yaptıgı zaman öyle böyle degıl bır ıkı dakıka beklesem bezınden dısarı cıkacak kadar cok yapıyor ve yaparkende cok kıvranıyor

benimkide aynen:) yaparken kıvransın yapamadan kıvranmasından daha iyi benim kızım önceden inliyordu annem hep kasıklarını yaglıyordu öyle kaka yapabiliyodu

Canım geçmiş olsun.Günde 2 kez yapıyorsa kakasını kabız değildir.Ama yapmıyorsa bebişin kabızdır.Doktorlar fitil veriyor ve O hemen kabızlığını önlüyor.Mamalarda yapar tabi.Ama anlayamadığım neden mama ile besliyorsun?Anne sütü yetersiz mi geliyor?Eğer kilo alıyorsa sadece anne sütü ilk 6 ay yeterlidir.Çok öptüm bebişini.En kısa zamanda düzelir umarım.

sutum cok az gelıyor benı emdıgı zaman bıle agzı acık aranıyor bende doymuyor oldugunu dusunuyorum suan oğlum 37gunluk aslında bebegıme sutumun yetıp yetmedıgını nasıl anlayacam benı emse bıle mamayıda yemeden asla uyumuyor 3gun önce dr gıttık kılo alımı ıyı ama bu gune kadarda hep mama takvıyesı aldı gaz sorunu için gıttıgımız dr sıcak su torbasına sıcak su koyup bebgın bezının altına koyun bu onu rahatlatır dedı ve 3gundur denıyorum gercekten ıse yarıyor ve sıcak su torbasını koydugum zaman ogun mutlaka kakasınıda yapıyor ıkınmalarıda olmuyor deneyın oğlum ıkındıgı zamanlarda aglardı kıpkırmızı kesılırdı şimdi sıcak su torbasını koyuyorum cok rahat gazını cıkarıyor ve kaksınıda yapıyor:)

slm kızlar,
benimde ikizler 38 günlükler.kızım çok ıkınıyor.ama çok fazla.ve günde 3-4 kez kakalarını yapıyolar.çokmu fazla acaba??.sütümü veriyorum.ikiz oldukları için yetmiyor.arada aptamil mamada veriyorum.kızım için çok üzülüyorum.ıkınırken içim acıyor.öneriniz varmı.çok mu fazla kaka yapıyolar acaba???

Canım neden sütünün yetmediğini düşüünüyorsun belkide fazla geldiği için bebeğin hazımsızlıktan kıvranıyor yada mama katı geliyor olabilir su miktarını artırıp dene istersen.Ama en iyisi doktoruna danış. kolay gelsin

bebeğin kakası sarı we sıvı ise doyduğunu, kestane gibi ise doymadığını gösteriyormuş

gayet normal cnm neden fazla olduğunu düşünüyosun benimde bebeğim 33günlük aynı böyle olacak bi süre..

bu arda karından gocurt dıye bır sesler gelıyor karnı burgalanıyor sızdede boyle olan varmı busorun için neler yapıyorsunuz

merhaba kızlar benimde 3,5 aylık bi kızım var bayanssulusmile
1. ayından itibaren yeterli kilo almadığı için aptamil 1 vermeye başladık
kızımında çok fazla gaz sorunu vardı
biz aceleyle sıradan bi biberon almıştık o çok gaz yapıyodu kızıma,ama sonradan farkettim tabi
daha sonra araştırdım ve dr browns diye bi marka var onu aldık ve şu anda çok memnunum kızımın hiç gaz sorunu kalmadı çok şükür :Saruboceq:

hanımlar benım kzımda cok gazlıydı bebekler ıcın rezene cayı verdı dr ıse yaramadı sadece uyku yapı kızımda saglık ocagı bır damla yazdı onnla cozduk bu sorunu. bırde sureklı kabızdı sıvı kaka hıc yapmıyordu nerdeyse dr 2 ılac verdı son ılacla bu sorunu da cozduk cok sukur. ayrıca gazı olunca karnına ılık havlu yada bebekler ıcın sıcak su torbası oluyor ıcıne az sıcak su koyun gercekten ıse yarıyor. utuyle havlu ılıyınca da koyabılırsınız.. bırde gazını cıkarırken omzumuza koyduugumzda sırtının dık olması gerekıyormus ben yatırıyordum boynuma kafasını sokuyordu yanlısmıs meegersem sırtını dık tutmak daha dogrusu kalcası sırtından daha alcak olmalıymıs popo dısarda olmamalıymıs bende ıse yaradı umarım sızde de ıse yarar...

bırde egersız yaptırınn bu da cok etkılı oldu bızde

ah ah canım senın yazdıklarından daha fazlarını yaptım ama yok hala gaz sorunu devam edıyor en sonunda bır prof dr gıttık hamılelıgın gazlı gectımı dıye sordu bende evet dedım ozaman 6aya kadar sabır ozaman gecer hamılıyekne dıkkat edın dedın gaz anne karnında baslıyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…