• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylik kizimin gaz sorunu

Fatosuuum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2021
17
4
16
40
Merhaba güzel anneler
1 aylık bebeğim var. Ne gece uyuyor ne gündüz. Perişan durumdayım. Gaz sorununa nasıl önerileriniz var ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba güzel anneler
1 aylık bebeğim var. Ne gece uyuyor ne gündüz. Perişan durumdayım. Gaz sorununa nasıl önerileriniz var ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tek tek emzirmeyi deneyin. Tek memeyi emsin gazını çıkarın diğerine geçin gazını çıkarın. Emer emmez yatırmaya çalışırsanız iki memeden aldığı gazı tek seferde çıkaramaya bilir. Bacak hareketlerini de mutlaka gün içinde 3 4 kere nazikçe tekrarlayın ❤

3. Aydan merhaba diyetim. Damlalar asla işe yaramıyor. Daha çok sıkıştırıyordu. Bıraktık 1 aydır gazı hala var ama kendi çıkarmayı öğrendi. Yine uykusundan 10 dakikada bir uyanıyor ama olsundu. Çayların hepsini denedim bana mısın demiyor. Moral vermek isterdim ama sadece masaj biraz etkili o da minicik . Zamanla geçecek sanırım.

Siz bütün yemeklerinizi yerken kimyon dökün yemeklerdeki gazı oldukça azaltacaktır. Kimyon çayı içebilirsiniz. Bebek içinde bol bol karın üstü zaman geçirsin. Youtube dan masajlar var. Beslenme sonrası 5 dk dik tutarsanız kendiliğinden çıkarabildiğini göreceksiniz. Yanında sizde destekleyin. 15 dk dik tutup öyle yatırın reflü kusma olmasın. Onun dışında bol masaj ve bir kovayı bebeğin banyo ısısında suyla doldurup bebeği koltuk altından tutarak kovaya sokun. Bacaklar suyun içinde haraket ettikçe dolaşım olacak suyun sıcaklığıda karnını yumuşatıp gazı çıkarmasına yardım edecektir. Kalça filmi çekildiyse nazik hareketlerle bacaklarını bisiklet çevirir gibi geriye ileriye tek tek ittirip sonra iki bacağını tutup karnına hafif baskı verebilirsiniz bacaklarıyla. Uyandığında bol bol elleri kolları açma gerdirme yapıp haraket ettirmeye çalışın.

Merhaba güzel anneler
Rezene ve kimyon tohumu çayı için günlük için ama birgün birini diğer gün birini içiyorum ben bu hem beni hem bebeği sakinleştirip gazını azalttı ama pes etme 2 hafta boyunca düzenli içince fayda gördüm ben birde gaz için maflor+ kullanıyorum ben oda çok fayda etti gazına

Merhaba güzel anneler
masaj yapmanızı tavsiye ederim etkiilli oluyo belli pozisyonları var internettende görürsünüz zaten

İkizlerim var 15 16 saat uyumuyorlar 2ay doldu 3ten gün aldık bizde herşeyi deniyoruz. Sıcak su torbaları ile ayak altı karın bel sırt kısmını ısıtınca biraz rahatlıyorlar birde karnına elma yağı ile masaj yapıyoruz. Tam geçmiyor ama

İkizlerim var 15 16 saat uyumuyorlar 2ay doldu 3ten gün aldık bizde herşeyi deniyoruz. Sıcak su torbaları ile ayak altı karın bel sırt kısmını ısıtınca biraz rahatlıyorlar birde karnına elma yağı ile masaj yapıyoruz. Tam geçmiyor ama
Bu bir süreç zamanla geçecek diyor doktorlar. Gitmediğim doktor kalmadı. İkiz olduğu için mama destekli gidiyor. Anne sütüm de daha rahatlar mama krize sokuyor benimkileri. 3ayda geçer deniliyor. İnşallah geçer

Back