Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Level2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
37
17
38
40
2,5 - 3 saatte bir mama vermeye çalışıyorum. Ama bazen 1,5 saatte tekrar ağlamaya falan başlıyor mama veriyorum içiyor. Korkuyorum fazla mama vermekten. Aç olmasa içmez diyorum. Kafam çok karışık

Son düzenleme:
Kızım uzun süre küvezde yattı ilk bir iki hafta 3 saatte sonra 2 saatte bir süt veridiklerini söylerdi hemşireler ama ben sütümü sağıp götürürdüm.
Mamayı ne kadar zamanda kaç cc vermen gerekli aile hekimine danış derim..

2 saatde bı 20 dk emmelı
veya mama verıyorsanız 2 bucuk 3 saatde bı ayına gore olcusunde mama verırsınız
sagarak verıceksenız de sutunuzu 2 saatde bı verın

benım kızım 4aylık dogdugu gunden berı 2 saatde bı verıyorum sagıp verıceksemde bol bol sagıyorum ne kadar alırsa alıyor kısıtlamıyorum emzırırkende 20-25 dk emzırıyorum
dogum kılosu 3200 boyu 50 cm ıdı sımdı 7 kılo ve 64 cm

her agladıgında veya 2 saatden once sut vermeyın cunku 2 saatde ancak sindırıyorlar aksı taktırde zaten gazlı olan bebege gaz gelır gaz ustune gaz cok kıvranır acı ceker kuzu allah esırgesın
eger emzırmene ragmen ac gıbı aranıyor emmek ıstıyorsa o gazı oldugunu gosterır ıcgudusel harekettır emınce acıların gecıcegını dusunuyorlar ac sanıp emzırmeyın gazı cogalmasın
2 saatde bı 20 dk emzırmek en guzelı

2,5 - 3 saatte bir mama vermeye çalışıyorum. Ama bazen 1,5 saatte tekrar ağlamaya falan başlıyor mama veriyorum içiyor. Korkuyorum fazla mama vermekten. Aç olmasa içmez diyorum. Kafam çok karışık
Kaç cc veriyorsun?

Ben senin bu soruna çok cevap aramıştım benim oğlum da emmedi şimdi dört aylık. Aile helimliğinde hemşireler anne sütü de anne sütü deyip duruyorlar sanki ben keyfimden emzirmemişim gibi... doktora sordum bebeğin ne kadar isterse o kadar ver demişti. Bir buçuk ila iki saatte bir 30 cc ile başlamıştık tabi yavaş yavaş arttırıyorsun ilerki haftalarda. Bebeğinin kilosuyla da ilgili bir durum bu mesela mamanın üzerinde fazla yazıyor. Sağlık bakanlığının sitesinde okumuştum:
Bebeğin kilosuyla 150yi çarpıyorsun bir günde toplam ne kadar içmesi gerektiği çıkıyor ona göre gün içinde vermiştim ben. Çetele tutmuştum kaç saatte bir ne kadar verdiğimi yazıyordum.

Normlade 1 aylık bebek sadece anne sütü ile beslenmelidir. 1 aylık bebek bakımı hususunda en hassas konu budur. Ancak çeşitli nedenlerle anne sütü yerine bir doktor tavsiyesi mama kullanılıyorsa başka. Normalde yeni doğan bebekler her 2-3 saatte bir yemek isterler. Ama kısıtlamanın anlamı yok. Her acıktığında yedirebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
mamanin uzerinde ne kadar yaziyorsa olcu olarak onu ver.sonra 2 saat bisey verme cnm.bnm dr oyle demisti tas catlasa1.8saat olsun daha aza dusurme hazmesemez demisti.belki mamayi az veriyorsundur olcusine gore ver bi bak bakalim duruma
bu arada anne sutunde kisitlama yok demisti dr um.hazmi kolay anne sutu hem de saglikli istedikce ver demisti..bizde sut ve mama beraber gidiyoruz da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…