Bebek Beslenmesi 1 aylık bebek için mama tarifi verebilirmisiniz...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zehragurbuz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
649
656
323
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.23 günlük bebeğim var.sütüm yeterli olmadığı için ek olarak mama veriyorum.haftada 2 kere mama alıyorum kutusu 25 lira.maddi olarak zorlanıyoruz haliyle biraz.tecrübeli arkadaşlardan tariflerini bekliyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba.23 günlük bebeğim var.sütüm yeterli olmadığı için ek olarak mama veriyorum.haftada 2 kere mama alıyorum kutusu 25 lira.maddi olarak zorlanıyoruz haliyle biraz.tecrübeli arkadaşlardan tariflerini bekliyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.

maşşallahh nasıl bitirebiliyorsun???
anne sütü hiç vermiyo olman lazım ...
benim kızım 47 gnlük hep mama kulllandık ama geceleri falan...
60 cc falan...

ben 1 ayda 1 kutuyu bitiremedim... onlarında ömrü açıldıktan itibaren 1 aymış mecbur kalanı attık

bir aylık bebek için mama tarifi olmazki cnm ya.
hiç durumum yok diyorsan normal sütleri sulandırarak dene.
alerji yapmazsa kullanırsın

O kadar fazla gitmesine bende şaşırdım.
1 aylık bebeğede başka birşey verilmezki.
Daha ucuz mamalar var onları deneseniz.

mama dışında bişey vermen doğru olmaz eski usül pirinç unu ile mama yapılabilir ama hiçbi besleyici değeri olmaz yazık bebişine
sağlık ocağına danıştın mı belki onlar sana mama yardımı yapabilecek bir kuruma yönlendirirler, yada en kötü ihtimal ucuz bi marka tercih edebilirsin

maşşallahh nasıl bitirebiliyorsun???
anne sütü hiç vermiyo olman lazım ...
benim kızım 47 gnlük hep mama kulllandık ama geceleri falan...
60 cc falan...

ben 1 ayda 1 kutuyu bitiremedim... onlarında ömrü açıldıktan itibaren 1 aymış mecbur kalanı attık

anne sütüde veriyorum vermez olurmuyum,memeden sonra hemen mama veriyorum,çünkü durmuyor doymadığı için.

bir aylık bebek için mama tarifi olmazki cnm ya.
hiç durumum yok diyorsan normal sütleri sulandırarak dene.
alerji yapmazsa kullanırsın

alerjiden korkuyorum bende :( keçi sütü iyi diyorlar bilmiyorumki ne yapsam :(

O kadar fazla gitmesine bende şaşırdım.
1 aylık bebeğede başka birşey verilmezki.
Daha ucuz mamalar var onları deneseniz.

doktor milupa verin dedi.onu alıyoruz bizde.daha ucuzunada hiç bakmadım.marketlerdenmi bulabilirim ??

mama dışında bişey vermen doğru olmaz eski usül pirinç unu ile mama yapılabilir ama hiçbi besleyici değeri olmaz yazık bebişine
sağlık ocağına danıştın mı belki onlar sana mama yardımı yapabilecek bir kuruma yönlendirirler, yada en kötü ihtimal ucuz bi marka tercih edebilirsin

haklısın arkadaşım.sağlık ocağına bi danışayım.tşk.

bence bolca yani günde önerilen 3 litre suyu içersen soorun kalmaz

içiyorum.hem su hem komposto hemde humana içiyorum ama yok :(

15 günde 1 kutu mama bitiyorsa bir terslik var. Terslik derken aynı zamanda anne sütü de alan bir bebek o kadar aç kalmaz. Çok büyük ihtimalle bebek gaz nedeniyle ağlıyor ve sen doymadı zannedip sürekli mama veriyorsun. Gazlı bebek ilk başlarda genellikle aç zannedilir. Her anne yaşamıştır bunları. Bir de bu açıdan düşün. Gazı mı var doymuyor mu? O kadar mama ile doymayan bebek olmaz, olmamalı.

anne sütüde veriyorum vermez olurmuyum,memeden sonra hemen mama veriyorum,çünkü durmuyor doymadığı için.

alerjiden korkuyorum bende :( keçi sütü iyi diyorlar bilmiyorumki ne yapsam :(

doktor milupa verin dedi.onu alıyoruz bizde.daha ucuzunada hiç bakmadım.marketlerdenmi bulabilirim ??

haklısın arkadaşım.sağlık ocağına bi danışayım.tşk.

içiyorum.hem su hem komposto hemde humana içiyorum ama yok :(

valla benimde sütle sorunum var canım,
her gün 2 bardak huma bitki açyı içiyorum
3 litre olmasada ona yakın su içmeye çalışıyorum
2 bardak ( sabah akşam olmak üzere rezene içiyorum)
1 adet soda

yinede sütüm az geliyor... milletin fışkırıyor bende az oluyor ne yazıkki...
şimdi gidip dereotu alıcam süt yapıyormuş diye,
her 2 saatte bir emzirmeye çalışıyotrum beyne uyarı gidermiş süt oluşsun diye...

oooff oofff sende dene işstersen bunları

15 günde 1 kutu mama bitiyorsa bir terslik var. Terslik derken aynı zamanda anne sütü de alan bir bebek o kadar aç kalmaz. Çok büyük ihtimalle bebek gaz nedeniyle ağlıyor ve sen doymadı zannedip sürekli mama veriyorsun. Gazlı bebek ilk başlarda genellikle aç zannedilir. Her anne yaşamıştır bunları. Bir de bu açıdan düşün. Gazı mı var doymuyor mu? O kadar mama ile doymayan bebek olmaz, olmamalı.

bencede arkadaşın dediğini bi dene derim

valla benimde sütle sorunum var canım,
her gün 2 bardak huma bitki açyı içiyorum
3 litre olmasada ona yakın su içmeye çalışıyorum
2 bardak ( sabah akşam olmak üzere rezene içiyorum)
1 adet soda

yinede sütüm az geliyor... milletin fışkırıyor bende az oluyor ne yazıkki...
şimdi gidip dereotu alıcam süt yapıyormuş diye,
her 2 saatte bir emzirmeye çalışıyotrum beyne uyarı gidermiş süt oluşsun diye...

oooff oofff sende dene işstersen bunları

evet arkadaşım benimde etrafımdakilerin fışkırıyor resmen ama bende çok az.azcık süt gelsin nasıl seviniyorum.2 gündür dut kompostosu içiyorum baya etki etti sütüme.İnşallah böyle giderse artıcak sütüm.roka ve soğanda çok süt yapıyormuş.eşimin kuzeni çok soğan yiyor,çocuk emmediği zaman bile sütü akıyor kendi kendine(maşallah)..Allahımmmmmmm bizede nasip et nolur!

15 günde 2 kutu bitiyor arkadaşım.Salı günü doktora gideceğim zaten aşısı için.sorucam bu durumu.benim sütüm çok az 5 dk emiyor hemen bırakıyor memeyi bakıyorum süt çıkmıyor.sonra durmuyor ağzı sürekli arıyor,vermeyince ağlıyor.gaz sorunumuz yok çok şükür.bakalım doktor ne diyecek??

ben de buna katılıyorum. mamayı verince memeyi emmek için uğraşmaz. saatlerce de olsa memede tutr, boş da olsa emsin ki beyin ihtiyaç olduğunu anlasın.gerekirse saat başı emzir ama mamayla devam ettiğin sürece kalan süt de gider.ben de memeyi sıkıp bakınca süt çıkmıyor, onu bebek emince rahatça çıkarıyor ama.

15 günde 2 kutu bitiyor arkadaşım.Salı günü doktora gideceğim zaten aşısı için.sorucam bu durumu.benim sütüm çok az 5 dk emiyor hemen bırakıyor memeyi bakıyorum süt çıkmıyor.sonra durmuyor ağzı sürekli arıyor,vermeyince ağlıyor.gaz sorunumuz yok çok şükür.bakalım doktor ne diyecek??

Sütüm az dediğin anda azalır, önce bunu koy kafana. Sen psikolojik olarak sütünün bol olduğunu ve bebeğini besleyebildiğini düşünmediğin sürece ne yersen ye ne yaparsan ayp sütün çoğalmaz. Bir de sen elinle sıktığında süt çıkmasa bile bebek emerken süt çeker. Ben işyerinde süt sağdığımda pompa ile azıcık bir şey çıkardı ama oğlum emdikçe emerdi. Ki 5 dakika emmesi de normal. Bebek annenin bir memesini emmeye başladığında, tamamen dolu olan memenin ilk 2 dakikada yarısını, ilk beş dakikada %90'ını, ilk 7 dakikada %95'ini çeker zaten. Yani 5 dakika emdiğinde tamamen dolu memenin içindeki sütün %90'ını almış oluyor. Aranması tamamen duygusal nedenlerle. Bebeğin doyup doymadığını anlamanın tek yolu kilo takibi. Doktorunla görüş bakalım. 15 günde 2 kutu mama çok fazla. Mama besliyor evet ama o kadar mamaya alışan çocuk emmeyi bırakır bir süre sonra. İkincisi de mamanın yararları kadar fazla kullanıldığında obeziteye yol açma riski de var.
Gene de sen bilirsin ama sürekli huzursuz bir bebek gazlıdır bence.

Sütüm az dediğin anda azalır, önce bunu koy kafana. Sen psikolojik olarak sütünün bol olduğunu ve bebeğini besleyebildiğini düşünmediğin sürece ne yersen ye ne yaparsan ayp sütün çoğalmaz. Bir de sen elinle sıktığında süt çıkmasa bile bebek emerken süt çeker. Ben işyerinde süt sağdığımda pompa ile azıcık bir şey çıkardı ama oğlum emdikçe emerdi. Ki 5 dakika emmesi de normal. Bebek annenin bir memesini emmeye başladığında, tamamen dolu olan memenin ilk 2 dakikada yarısını, ilk beş dakikada %90'ını, ilk 7 dakikada %95'ini çeker zaten. Yani 5 dakika emdiğinde tamamen dolu memenin içindeki sütün %90'ını almış oluyor. Aranması tamamen duygusal nedenlerle. Bebeğin doyup doymadığını anlamanın tek yolu kilo takibi. Doktorunla görüş bakalım. 15 günde 2 kutu mama çok fazla. Mama besliyor evet ama o kadar mamaya alışan çocuk emmeyi bırakır bir süre sonra. İkincisi de mamanın yararları kadar fazla kullanıldığında obeziteye yol açma riski de var.
Gene de sen bilirsin ama sürekli huzursuz bir bebek gazlıdır bence.

annenin bir memesini emmeye başladığında, tamamen dolu olan memenin ilk 2 dakikada yarısını, ilk beş dakikada %90'ını, ilk 7 dakikada %95'ini çeker zaten. Yani 5 dakika emdiğinde tamamen dolu memenin içindeki sütün %90'ını almış oluyor.

bunu bilmiyordum öğrendiğim çok iyi oldu

bilgi için teşk.

benimde doğum yaptıgımda sütüm azdı cok kafama taktım doymuyor diye gittimm mama aldım gögüslerimde inanılmaz yaraydı baktım kolay iş, işime geldi,daha yeni baslamıstık mamaya oglumun kontrol günü geldi dr sadece anne sütü dimi dedi yok doymuyor bende 2 3 gündür mama takviyesi yapıyorum dedim dr bana bir kızsın sen çocuguna yalandan mama veriyorsun doymasa böyle güzel kilo alır mı dedi sonra işin kolayına kaçtıgımı ve kendiimi kandırdıgımı anladım kızlar azimle tekrar sadece anne sütü verdim burada bir arkadas demişki ağlayan bebek acıktı sanılır gazdanda aglar bu cok doğru.. ilk basta kendinizi rahatlatın evde mama var yetmezse veririm gibi düşüncelerle rahat olun ki sütünüz gelsin ben bu sekilde yaptım ve mamaya elimi sürmeden çöpe attım şimdi oğlum 5.5 aylık 8 kilo 100 gram oldu dogum kilomuz ise 2790 dı minicikti
işin başı psiikoloji stres yapmayın rahat olun..

Back