Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebegim bir aylik oldu. Ve doğumdan bu yana memelerimin ucu komple acildi içindeki et kırmızı bir şekilde çıktı. İltihap kaptı ama ona rağmen sürekli emziriyordum. Sonra meme ucumun etrafındaki kahverengi bölge kabardı kızardı Pütür Pütür döküntüler mememde dağıldı. Bu durum için iki defa doktora gittim ve doktor ucu komple açık yara olduğu için artık emzirmeye ara vermem gerektiğini söyledi aksi taktirde memem daha kötü olurmuş. Denemedigim sey kalmadi. Gogus kalkani, hindistan cevizi yagi,zeytin yagi,karbonatli su,lanolin kremin kac cesidi varsa,sudocrem, doktorun verdigi krem yada emzirme teknigime hemsire bakti dogru emziriyorsun dedi ne varsa herseyi denedim ama ne yazikki memelerim gittikçe kötüleşti
sonra Alt dikislerimde iltihap akıtıyor dikislerim açıldı ve açılan dikişler daha kaynamadı. Yurtdisinda yaşıyorum ve burdaki doktorlar cok önemsemiyor. Ne bir tahlil yaptılar ne bir antibiyotik verdiler. Bundan dolayi benim durumum dahada kötüleşti. Eşimde bu durumdan çok yoruldu ve artık emzirmeyi bırakıp iyilesmem gerektiğini söyledi. Çünkü memelerimin ağrısından bebegimi kucağıma bile alamıyorum.
evde hicbirsey yapamıyorum. Sütüm mememden akıyor ama ben mama veriyorum o kadar üzgünüm ki. Olan sütumde çekildi gitti. Dün akşam tekrar denedim emzirmek için ama memelerim yine kabardı kızardı puturler dahada cogaldi yanmaya başladı. Ve sabah eşim kızdı iyilesmeden emzirdigim için. Ama anne yüreği bu aciya hem dayanamıyorum hem evladıma kıyamıyorum. Ben ne yapacağım nasıl çaresizim anlatamıyorum. Bu durumu yaşayan kimse varmi. Herkes bol bol emzir diyor ama zaten neredeyse bebeğimin ağzı mememden çıkmıyordu ama gittikce kötü oluyorum. Ben ne yapacağım.
bir ağustos kuşu
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Sütünüzde sıkıntı yoksa sağıp verin bebeğe. Elinizle sıkın biberona
Sütünüzde sıkıntı yoksa sağıp verin bebeğe. Elinizle sıkın biberona
Defalarca sagdim ama artık çok azaldı. Hiç böyle hayal etmemiştim. Bebegimi hep emzirecektim diye düşünüyordum. Psikolojikmen çöktüm resmen
Mucizem kızım 💕
Kayıtlı Üye
Anne sütü önemli evet. Ama senin ve bebeğinin sağlığı herşeyden daha önemli. Takma kafana nasibi bu kadarmış. Üzme kendini. Bebeğinde annesinin sürekli mutsuz olmasını istemez. Mamaylada gayet güzel büyür.
Nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen 🕊👶
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Meme ucuna batikon sürdünüz mü hiç. Bence deneyin. Ben acidikca suruyordum anında rahatlama veriyordu. Hem bebegin agzinda beyaz yaralar olunca onada iyi geliyordu. Dr önerdi bana
Anne sütü önemli evet. Ama senin ve bebeğinin sağlığı herşeyden daha önemli. Takma kafana nasibi bu kadarmış. Üzme kendini. Bebeğinde annesinin sürekli mutsuz olmasını istemez. Mamaylada
Çok üzülüyorum.Allah bebeğime sağlık versin. Ama sanki bebegimi emziremeyince anne olamamış gibi hissediyorum. Herkes birsey söyledi sen dayaniksizsin evhamlisin yada bambaşka şeyler. Ama doktor bile mememi görünce durmami söyledi. Kim ister sütü varken bebeğini emzirmemeyi ki sütü olsun diye sürekli mememde tuttum bebegimi. Bebeğim memede uyuyakalırken nasıl mutlu olurdum. Süt veremeyince bebeğime ,yemek yemeğe bile hakkım yokmuş gibi hissediyorum. 4 gündür sadece ilaç alabilmek için bir lokma yiyip kalktım. Kocam sıkıldı artık iyilesemiyorum diye. Kendimi bedenimi suçlu hissediyorum. Bebeğim süt bol olan meme sorunu yaşamayan bir anneden dogsaydi daha mutlu olurdu diyorum içimden. Her gelen çocuklarını kaç yaşına kadar emzirdiklerini söylüyor sanki onlar annede ben kötü bir anneyim gibi hissediyorum.
Mucizem kızım 💕
Kayıtlı Üye
Çok üzülüyorum.Allah bebeğime sağlık versin. Ama sanki bebegimi emziremeyince anne olamamış gibi hissediyorum. Herkes birsey söyledi sen dayaniksizsin evhamlisin yada bambaşka şeyler. Ama doktor bile mememi görünce durmami söyledi. Kim ister sütü varken bebeğini emzirmemeyi ki sütü olsun diye sürekli mememde tuttum bebegimi. Bebeğim memede uyuyakalırken nasıl mutlu olurdum. Süt veremeyince bebeğime ,yemek yemeğe bile hakkım yokmuş gibi hissediyorum. 4 gündür sadece ilaç alabilmek için bir lokma yiyip kalktım. Kocam sıkıldı artık iyilesemiyorum diye. Kendimi bedenimi suçlu hissediyorum. Bebeğim süt bol olan meme sorunu yaşamayan bir anneden dogsaydi daha mutlu olurdu diyorum içimden. Her gelen çocuklarını kaç yaşına kadar emzirdiklerini söylüyor sanki onlar annede ben kötü bir anneyim gibi hissediyorum.
Sen üzüntüden hasta olsan kim bakacak bebeğe. Sana akıl verdiğini sanan çok konuşanlarmı. Kimseye yorum yapma hakkı tanıma. Sen suçlu değilsin ortada bi suçta yok zaten. Kocan destekciymiş ne güzel etrafındaki diğerleri gibi cahil değil. Elinden geleni yapmışsın