Bebek Beslenmesi 1 aylık bebeğim yavaş kilo alıyor sorun ne ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu arada bebek illa her ay 1 kilo alacak diye bir kural yok bizim doktorumuz 500 gramın altında olmasının patolojik olabileceğini söyledi yani 600-800 gr gayet iyi. Allah hiçbirimizi mamaya muhtaç etmesin. bu arada süt arttırmak için medine hurmasını tavsiye ederim ben faydasını gördüm.tabi bol su içmek de lazım. ben suyu gözümün önüne koymazsam aklıma bile gelmiyo içmek siz de kendinize göre önlemlerinizi alın burda birbirimizi emzirme konusunda cesaretlendirelim yoksa doktorlara göre mama ver kurtul oh ne rahat...

Merhaba benm bebegim de dogum kilosu 3000 kg idi. 1. Ayin sonunda 3100 olmus sadece anne sutu ile besleniyordu mama takviyesine baslatti doktor. Bu az kilo artisi ciddi bir sorunun habercisi degil degil mi? Cok kotym lutfen yardmci olun

Canım uzun süre memede durmasinin nedeni doymamasi benimki de öyleydi. Sen doktorunu dinle ona güven muhtemelen tam doymadigindan kilo alamiyordur kilo alımı gelişimi açısından çok onli ayda 1 kilo alması lazım doktorun ne derse uygula kulaktan dolma şeyler seni yanıltır kafan karışır.

Merhaba benm bebegim de dogum kilosu 3000 kg idi. 1. Ayin sonunda 3100 olmus sadece anne sutu ile besleniyordu mama takviyesine baslatti doktor. Bu az kilo artisi ciddi bir sorunun habercisi degil degil mi? Cok kotym lutfen yardmci olun
Çok az kilo almış ciddi bir sorun yoktur sadece yeterince beslenememis üzülmeyin doktorunuzu dinleyin bol bol emzirin gerekirse takviyesini verin kısa sürede kilo alacaktır üzülmeyin

Ama bebeği 1 aylik yenidoganlarin1 ayda 1 kilo alması gerekiyor bu önemli gelişimi için daha sonra 3 aydan sonra 500 600 alabilir benim doktorum da böyle demişti. Tabi ki anne sütü alsınlar ama yetmezse mecbur takviye gerekecek

Telaşlanacak brşey yok süt yetmyordur veya sütün yağlı değildir.. benm bebeğim prematüre ne yazk ki benm sütüm de yetmyor mama veryorz günde 3 kere . Kilo artışı da arttı bir sıkıntıda yok çok şükür.. herkesn yapsı ferklı her çovugun iştahı da farklı korkucak, üzülecek hçbrşey yok canm

Neden bu sekilde konusup insanlari telaslandiriyorsunyz? Benmki 100 gr alms ama muayeneri tahlilleri temz. Patolojik falan tovbe ya

Bana doktorunuzu değiştirmeniz gerek gibi geldi. Çünkü yazdıklarınız çok normal. Benim bebeğim 2900 doğdu sonra ödem vs gitti biraz da zayıfladı 2550 kaldı . Yani mini minnacık bişey kaldı. Doktorum normal olduğunu söylemişti. Özellikle gazlı kolik uykusuz ve ellerde kilo alımı yavaş olabilirmiş. Biz öyleydik. Hiç bir ay bir kilo alamadık. Bebeğim hep akranlarindan daha zayıf ama gayet diri ve sağlıklı bi çocuk. Demir eksikliği d vitamini eksikliği hiç bişey yok. İnternette okudunun sayılar hep ortalama değerler. Sen kendi bebeğinin normalini anlayana kadar böyle şeyler tedirgin edicek ama umarım bu süreç uzun sürmez. Farklı doktorlara baavurmaktan zarar gelmez bence hem de içiniz rahatlar

Sütünüzü once biraz sağın,sonra emzirin yağlı kısmını icmiş olsun

Cok sagolun icimi rahatlattnz sutum var ama besin degeri dusuk sanrm bende mama takviyesine basladm. Ins en kisa surede kilo artisi olur bizde de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…