- Konu Sahibi sevilenolmak
-
Arkadaşlar bebeğim bugun 1 aylık oldu.
3.660 doğum kilosuydu.
1 hafta kontrolünde fazla kilo düşmüştü. 3.260'a düşmüştü. Dr mama takviyesi vermişti. 15 gun sonra 3.540'a çıktı doktor mamayı günde 1'e indirmişti. 1 ay sonunda kilomuz 3.800'e çıktı.
Ama doktor bu kg'nın yeterli olmadığını en az 1 kg almış olmas gerektiğini söyledi.
yani 4.200 falan olmuş olması gerekiyordu.
sütüm az değil buna rağmen neden kg alamıyor bu çocuk anlamış değilim. Benimle aynı sorunu yaşayan varmı ? Önerisi olan varmı ?
Mamayı her emzirmeden sonramı vermeliyim ?
kafam çok karışık... yorumlarınızı bekliyorum...
canım ilk bir haftalıkken kilosunun düşmesi bebek ödem kaybediyor onun için
sütün yetiyordur ama yağlı değilse çok kilo aldırmıyor olabilir sende mamayı günde iki defa 60 ml çıkar bir defa gece yatarken ver hem sen hem bebeş uyusun bir defada sabah kalkınca yada öğlen arasında ver ama mutlaka biberonun yavaş akış olsun birde içmesin kolaya alışır emmek zor gelir
teşekkür ederim peki gunde 2 defa 60 ml mama yetecek mi ? dr önce emzir sonra sağ sütünü ver sonra mama diyor. bu kadarı da fazla değil mi ? sonucta kusuyor çocuk fazlasını doymasa kusmaz mantık olarak dimi
Arkadaşlar teşekkür ederim. pazartesi günü aşımız var bakalım sağlık ocağında da fikir verirler sanırım
ben 2 gundur emziriyorum üstüne dün 3 kez mama verdim.
60 cc
30 cc
40 cc
bugun daha 1 kere mama verdim 80 cc ( 60 bir verdim, 30 yaptım 20'sini içti )
akşama doğru yine vericem bakalım aklım hiç yatmıyor bu şekle. çünkü benim bebeğim bir emmeye başladı mı 1 -1,5 saatten önce ayrılmıyor memeden.
siz diyorsunuz ki 2-3 saatte bir emzir üstüne mama ver. ama bu performansta emen bir bebek için günde kaç kere mama vermek lazım acaba doktora kalsa mamayı daya diyor resmen.kafam allak bullak umarımm düzene girer biran önce
1 , 1buçuk saat emiyorsa, ya sütün tazzikli değil canım yada minik afacan yorulup dinlene dinlene içmeyi seviyor, ben 3 saat emzirdiğimi hatırlıyorum ve buna rağmen 3 saatin sonunda bebeğim ağlıyordu dr. sorduğumda sütümün tazziksiz ve bebeğime yetmediğini söyledi ve bana 15 dak. bir meme 15 dak. diğer meme üstüne alabildiği kadar ama tüketimi önerdi,, Eğer memede bebeği fazla tutarsan ve eşit dağılım yapmassan iki göğsünde bu seferde 2 tip sorun çıkıyor ortaya; 1. si bebekte gaz oluşumu 2.ciside az emdirdin göğüste bir zaman sonra süt azalması ikiside başıma geldiği için paylaşmak istedim seninle,, iyi haberlerini duymak dileğiyle =)
Arkadaşlar teşekkür ederim. pazartesi günü aşımız var bakalım sağlık ocağında da fikir verirler sanırım
ben 2 gundur emziriyorum üstüne dün 3 kez mama verdim.
60 cc
30 cc
40 cc
bugun daha 1 kere mama verdim 80 cc ( 60 bir verdim, 30 yaptım 20'sini içti )
akşama doğru yine vericem bakalım aklım hiç yatmıyor bu şekle. çünkü benim bebeğim bir emmeye başladı mı 1 -1,5 saatten önce ayrılmıyor memeden.
siz diyorsunuz ki 2-3 saatte bir emzir üstüne mama ver. ama bu performansta emen bir bebek için günde kaç kere mama vermek lazım acaba doktora kalsa mamayı daya diyor resmen.kafam allak bullak umarımm düzene girer biran önce
arkadaşım mamanın çok yararlı bişey olduğunu sanmıyoru bence mama azaltılmalı anne sütü fazlalaştırılmalı. benim 2,5 aylık bir kızım var hiç mama vermedim sürekli emzirdim şu an 5,800 gr.
Eğer annenin sütü bebeği beslemeye yetmiyorsa ve bu durum bebekte bir takım noksanlıklara sebep oluyorsa mamanın gerçekten çok yararı olduğuna inanıyorum,, Sonuçta süt olayı herkesin çok farklı farklı kimisininki mahalledeki bütün bebeklere yetecek kadar gürken kiminin kide olmayabiliyor veya sütü olupta yaramayanda olabiliyor. Kişiden kişiye göre farklı işte, Arkadaşımız süt yetersizliğinden mama takviyesi yapmakta anladığım kadarıyla,, Keşke bizlerde senin gibi olabilseydik Maşşallah diyorum,, çünkü benim sütüm 2. gün kesildi, şimdilerdede mıymıy geliyor =/ benimde kızım 2 ayı biraz 4 gün geçkin 5,350 gr ve neredeyse sırf mama ile besleniyor.
Mamayı savunmuyorum kesinlikle ama süt yoksa veyahut az ve bebeğe yetmiyorsa işte o zaman mama çok yararlı inan bunu yaşayan bir anne olarak söylüyorum,, sonuçta kurufasulye pilav yiyemiyorlar henüz daha =)))))
geçekten sana katılıyorum ama sadece anne sütüyle bebeklerini doyuranlar da imreniyorum her kadının farklı kimin sütü çok ama yağsız kilo adlandırmıyor kiminin süt az ne yapsa yese anne gelmiyor yetecek kadar kiminin maşşallah gayet yeterli canım sen kimseye bakma ben ilk doğum yaptığımda her kafadan bir ses ne yapacağımızı sapıttık doktor verin diyor etraftakiler vermeyin senin bebeğin ağlıyorsa duymuyordur vereceksin gelmiyor süt yetmiyor ne yapalım benim kızım emiyordu emiyordu gelmeyince başlıyordu ağlamaya doktor bana da 20 dakikaşar iki göğsünüzde emzir yetmiyorsa mama ver demişti 5 aylık şimdi 8 kilo sadece sen şimdi ayarlamakta zorlanırsın kaç ml ne zaman diye o da zamanla oturacak.
bu arada benim sütümü en çok şeftali arttırmıştı
Arkadaşlar bebeğim bugun 1 aylık oldu.
3.660 doğum kilosuydu.
1 hafta kontrolünde fazla kilo düşmüştü. 3.260'a düşmüştü. Dr mama takviyesi vermişti. 15 gun sonra 3.540'a çıktı doktor mamayı günde 1'e indirmişti. 1 ay sonunda kilomuz 3.800'e çıktı.
Ama doktor bu kg'nın yeterli olmadığını en az 1 kg almış olmas gerektiğini söyledi.
yani 4.200 falan olmuş olması gerekiyordu.
sütüm az değil buna rağmen neden kg alamıyor bu çocuk anlamış değilim. Benimle aynı sorunu yaşayan varmı ? Önerisi olan varmı ?
Mamayı her emzirmeden sonramı vermeliyim ?
kafam çok karışık... yorumlarınızı bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?