• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 aylık bebeğim yavaş kilo alıyor sorun ne ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilenolmak

çağanımmmmmmm
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
319
2
66
Ankara
Arkadaşlar bebeğim bugun 1 aylık oldu.

3.660 doğum kilosuydu.
1 hafta kontrolünde fazla kilo düşmüştü. 3.260'a düşmüştü. Dr mama takviyesi vermişti. 15 gun sonra 3.540'a çıktı doktor mamayı günde 1'e indirmişti. 1 ay sonunda kilomuz 3.800'e çıktı.

Ama doktor bu kg'nın yeterli olmadığını en az 1 kg almış olmas gerektiğini söyledi.

yani 4.200 falan olmuş olması gerekiyordu.

sütüm az değil buna rağmen neden kg alamıyor bu çocuk anlamış değilim. Benimle aynı sorunu yaşayan varmı ? Önerisi olan varmı ?

Mamayı her emzirmeden sonramı vermeliyim ?

kafam çok karışık... yorumlarınızı bekliyorum...

3.660 doğum kilosuydu.
1 hafta kontrolünde fazla kilo düşmüştü. 3.260'a düşmüştü. Dr mama takviyesi vermişti. 15 gun sonra 3.540'a çıktı doktor mamayı günde 1'e indirmişti. 1 ay sonunda kilomuz 3.800'e çıktı.

Ama doktor bu kg'nın yeterli olmadığını en az 1 kg almış olmas gerektiğini söyledi.

sütüm az değil buna rağmen neden kg alamıyor bu çocuk anlamış değilim. Benimle aynı sorunu yaşayan varmı ? Önerisi olan varmı ?

canım ilk bir haftalıkken kilosunun düşmesi bebek ödem kaybediyor onun için
sütün yetiyordur ama yağlı değilse çok kilo aldırmıyor olabilir sende mamayı günde iki defa 60 ml çıkar bir defa gece yatarken ver hem sen hem bebeş uyusun bir defada sabah kalkınca yada öğlen arasında ver ama mutlaka biberonun yavaş akış olsun birde içmesin kolaya alışır emmek zor gelir

canım ilk bir haftalıkken kilosunun düşmesi bebek ödem kaybediyor onun için
sütün yetiyordur ama yağlı değilse çok kilo aldırmıyor olabilir sende mamayı günde iki defa 60 ml çıkar bir defa gece yatarken ver hem sen hem bebeş uyusun bir defada sabah kalkınca yada öğlen arasında ver ama mutlaka biberonun yavaş akış olsun birde içmesin kolaya alışır emmek zor gelir

teşekkür ederim peki gunde 2 defa 60 ml mama yetecek mi ? dr önce emzir sonra sağ sütünü ver sonra mama diyor. bu kadarı da fazla değil mi ? sonucta kusuyor çocuk fazlasını doymasa kusmaz mantık olarak dimi :(

teşekkür ederim peki gunde 2 defa 60 ml mama yetecek mi ? dr önce emzir sonra sağ sütünü ver sonra mama diyor. bu kadarı da fazla değil mi ? sonucta kusuyor çocuk fazlasını doymasa kusmaz mantık olarak dimi :(

Benimde başıma benzer bir durum gelmişti, doğumdan sonraki haftada sütüm kesilmeye yüz tuttu ve kontrellerde bebeğim yaklaşık 300gr. yakın kilo vermişti, doktorumuz önden emzirme daha sonra mama takviyesi yaptırmıştı,, bebeklerin üst sınırı olmadığını 30 ml.'le başlayıp kapasitesi doğrultusunda devam etmemi söylemişti. 3 saatte birgerekirse her memeden sonra mama verebiliceğimide belirtmişti. Bende doktorumuzun dediğini uyguladım ve kilo alımı gözle görünür bir şekilde arttı. Kusması gayet normal üst sınırları yok dediğim gibi fazlasını çıkarmaları normalmiş, ama sen tedirgin oluyorsan 60ml'ü 30ml-30ml iki öğüne bölmeni tavsiye edebilirim =)

benm kızımda 3 kilo doğmuştu sonra 2800 düştü 5 .gün dr gittik,çok ağlıyodu dr aç bu çocuk dedi,tabi sarılıkta oldu hastanede yattı,sütüm yetiyo dediğimde dr sütüm yetiyo gibi bişey diyemezsin dedi,her çocugun ayrı iştahı oluyo,küvezde sarılıkta yatan bebekler 30 ml doyuyo ama seninki 60 ml doyuyo demişti,her çocuğun tüketiciliği bir olmaz dedi,aynı şeyi yenidoğan hemşireleride dedi,tüketici bi çocuk 60 ml zor doyuyo diye,1 hafta hem mama hem sütümü sağıp verdim,hemde emzirdim,6.aya kadar ayda en az 1200 gr aldı,6.aydan sonra yavaşlıyo kilo alımı,yani senin bebeğinde belki daha fazlasını götürüyo bence mama miktarını artır biraz ,emzir sonra mama ver eğer sütün çok fazlaysa sağ geceleride sağdığın sütü verirsin,ben 1 hafta böyle yapmıştım

Arkadaşlar teşekkür ederim. pazartesi günü aşımız var bakalım sağlık ocağında da fikir verirler sanırım

ben 2 gundur emziriyorum üstüne dün 3 kez mama verdim.

60 cc

30 cc

40 cc

bugun daha 1 kere mama verdim 80 cc ( 60 bir verdim, 30 yaptım 20'sini içti )

akşama doğru yine vericem bakalım aklım hiç yatmıyor bu şekle. çünkü benim bebeğim bir emmeye başladı mı 1 -1,5 saatten önce ayrılmıyor memeden.
siz diyorsunuz ki 2-3 saatte bir emzir üstüne mama ver. ama bu performansta emen bir bebek için günde kaç kere mama vermek lazım acaba doktora kalsa mamayı daya diyor resmen.kafam allak bullak umarımm düzene girer biran önce :(

Son düzenleme:
1 , 1buçuk saat emiyorsa, ya sütün tazzikli değil canım yada minik afacan yorulup dinlene dinlene içmeyi seviyor, ben 3 saat emzirdiğimi hatırlıyorum ve buna rağmen 3 saatin sonunda bebeğim ağlıyordu dr. sorduğumda sütümün tazziksiz ve bebeğime yetmediğini söyledi ve bana 15 dak. bir meme 15 dak. diğer meme üstüne alabildiği kadar ama tüketimi önerdi,, Eğer memede bebeği fazla tutarsan ve eşit dağılım yapmassan iki göğsünde bu seferde 2 tip sorun çıkıyor ortaya; 1. si bebekte gaz oluşumu 2.ciside az emdirdin göğüste bir zaman sonra süt azalması ikiside başıma geldiği için paylaşmak istedim seninle,, iyi haberlerini duymak dileğiyle =)

Arkadaşlar teşekkür ederim. pazartesi günü aşımız var bakalım sağlık ocağında da fikir verirler sanırım

60 cc

30 cc

40 cc

akşama doğru yine vericem bakalım aklım hiç yatmıyor bu şekle. çünkü benim bebeğim bir emmeye başladı mı 1 -1,5 saatten önce ayrılmıyor memeden.
siz diyorsunuz ki 2-3 saatte bir emzir üstüne mama ver. ama bu performansta emen bir bebek için günde kaç kere mama vermek lazım acaba doktora kalsa mamayı daya diyor resmen.kafam allak bullak umarımm düzene girer biran önce :(

arkadaşım mamanın çok yararlı bişey olduğunu sanmıyoru bence mama azaltılmalı anne sütü fazlalaştırılmalı. benim 2,5 aylık bir kızım var hiç mama vermedim sürekli emzirdim şu an 5,800 gr.

1 , 1buçuk saat emiyorsa, ya sütün tazzikli değil canım yada minik afacan yorulup dinlene dinlene içmeyi seviyor, ben 3 saat emzirdiğimi hatırlıyorum ve buna rağmen 3 saatin sonunda bebeğim ağlıyordu dr. sorduğumda sütümün tazziksiz ve bebeğime yetmediğini söyledi ve bana 15 dak. bir meme 15 dak. diğer meme üstüne alabildiği kadar ama tüketimi önerdi,, Eğer memede bebeği fazla tutarsan ve eşit dağılım yapmassan iki göğsünde bu seferde 2 tip sorun çıkıyor ortaya; 1. si bebekte gaz oluşumu 2.ciside az emdirdin göğüste bir zaman sonra süt azalması ikiside başıma geldiği için paylaşmak istedim seninle,, iyi haberlerini duymak dileğiyle =)

sanırım en doğrusu bu şekilde vermek benim oğlum da memeye çok düşkündü. ilk doğduğu zamanlar o kadar çok emerdi ki 10 saat aralıksız emzirdiğimi bilirim böyle uzun emzirmenın en kötü yanı da göğüs ucu problemleri. ben inatla mama vermeyi reddettim şuan salakmışım diyorum. hem kendimi hem oğlumu ne kadar ezmişim, oğlumun kilosu bu yüzden hep alt sınırda oldu.
konu sahibi arkadaşım sen bebişini emzir arkadaşın dediği gibi zamanla sütün bittiğini anlarsın (süt geliyorsa uzun uzun çeker boş emiyorsa emzik gibi kısakısa çeker) o zaman göğsünü değiştir. ordaki sütte bitince biraz mama ver. akşam öğünlerini emzirerek geçirmeye çalış (böylece gece de acıkır) çünkü gece süt hormanı salgılanıyormuş ve sütün zamanla artmasını sağlıyormuş. kolay gelsin canım...

kusmasıyla ilgili de; eğer emzirdikten hemen sonra yatırır ya da altını değiştirirsen kusar. mutlaka emdikten sonra bir süre kucağında tut gaz çıkarma pozisyonunda. o pozisyonda kusarsa o gerçekten fazlası olur. kakasını yapmış bile olsa şimdiki bezler çok emici hiç pişik yapmıyor.

60 cc

30 cc

40 cc

canm 1-1,5 saat emiyo ne dmek.
emzirme o kadr uzun süre.
45 dk dan sonra bebek besin almaz aksine efor kaybedermş
en fazla 45 dk hatta yarm saat bence emzir kes memeden anne sütünün hazmedilmesi 2 saat sürüyormş.
Bir süre sonra tekrar emzirirsn.Ben emzirdikten sonra çok nadir olarak eğer ağlarsa 50 cc veriyorm kıızma mışıl mışıl uyuyo sende bebeğinin durumuna göre belirle miktarını.
doyduğunu bilmyo onlar 30 cc ver mesela uyutmaya çalş eğer ağlamalar devam ederse 30 daha ver öyle öyle anlarsn ne kadr mamaya ihtiyacı olduğunu.
yoksa bu sıpalar ne verirsen içip sonra kusuyolar:52:

arkadaşım mamanın çok yararlı bişey olduğunu sanmıyoru bence mama azaltılmalı anne sütü fazlalaştırılmalı. benim 2,5 aylık bir kızım var hiç mama vermedim sürekli emzirdim şu an 5,800 gr.

Eğer annenin sütü bebeği beslemeye yetmiyorsa ve bu durum bebekte bir takım noksanlıklara sebep oluyorsa mamanın gerçekten çok yararı olduğuna inanıyorum,, Sonuçta süt olayı herkesin çok farklı farklı kimisininki mahalledeki bütün bebeklere yetecek kadar gürken kiminin kide olmayabiliyor veya sütü olupta yaramayanda olabiliyor. Kişiden kişiye göre farklı işte, Arkadaşımız süt yetersizliğinden mama takviyesi yapmakta anladığım kadarıyla,, Keşke bizlerde senin gibi olabilseydik Maşşallah diyorum,, çünkü benim sütüm 2. gün kesildi, şimdilerdede mıymıy geliyor =/ benimde kızım 2 ayı biraz 4 gün geçkin 5,350 gr ve neredeyse sırf mama ile besleniyor.

Mamayı savunmuyorum kesinlikle ama süt yoksa veyahut az ve bebeğe yetmiyorsa işte o zaman mama çok yararlı inan bunu yaşayan bir anne olarak söylüyorum,, sonuçta kurufasulye pilav yiyemiyorlar henüz daha =)))))

Eğer annenin sütü bebeği beslemeye yetmiyorsa ve bu durum bebekte bir takım noksanlıklara sebep oluyorsa mamanın gerçekten çok yararı olduğuna inanıyorum,, Sonuçta süt olayı herkesin çok farklı farklı kimisininki mahalledeki bütün bebeklere yetecek kadar gürken kiminin kide olmayabiliyor veya sütü olupta yaramayanda olabiliyor. Kişiden kişiye göre farklı işte, Arkadaşımız süt yetersizliğinden mama takviyesi yapmakta anladığım kadarıyla,, Keşke bizlerde senin gibi olabilseydik Maşşallah diyorum,, çünkü benim sütüm 2. gün kesildi, şimdilerdede mıymıy geliyor =/ benimde kızım 2 ayı biraz 4 gün geçkin 5,350 gr ve neredeyse sırf mama ile besleniyor.

Mamayı savunmuyorum kesinlikle ama süt yoksa veyahut az ve bebeğe yetmiyorsa işte o zaman mama çok yararlı inan bunu yaşayan bir anne olarak söylüyorum,, sonuçta kurufasulye pilav yiyemiyorlar henüz daha =)))))

geçekten sana katılıyorum ama sadece anne sütüyle bebeklerini doyuranlar da imreniyorum her kadının farklı kimin sütü çok ama yağsız kilo adlandırmıyor kiminin süt az ne yapsa yese anne gelmiyor yetecek kadar kiminin maşşallah gayet yeterli canım sen kimseye bakma ben ilk doğum yaptığımda her kafadan bir ses ne yapacağımızı sapıttık doktor verin diyor etraftakiler vermeyin senin bebeğin ağlıyorsa duymuyordur vereceksin gelmiyor süt yetmiyor ne yapalım benim kızım emiyordu emiyordu gelmeyince başlıyordu ağlamaya doktor bana da 20 dakikaşar iki göğsünüzde emzir yetmiyorsa mama ver demişti 5 aylık şimdi 8 kilo sadece sen şimdi ayarlamakta zorlanırsın kaç ml ne zaman diye o da zamanla oturacak.
bu arada benim sütümü en çok şeftali arttırmıştı

geçekten sana katılıyorum ama sadece anne sütüyle bebeklerini doyuranlar da imreniyorum her kadının farklı kimin sütü çok ama yağsız kilo adlandırmıyor kiminin süt az ne yapsa yese anne gelmiyor yetecek kadar kiminin maşşallah gayet yeterli canım sen kimseye bakma ben ilk doğum yaptığımda her kafadan bir ses ne yapacağımızı sapıttık doktor verin diyor etraftakiler vermeyin senin bebeğin ağlıyorsa duymuyordur vereceksin gelmiyor süt yetmiyor ne yapalım benim kızım emiyordu emiyordu gelmeyince başlıyordu ağlamaya doktor bana da 20 dakikaşar iki göğsünüzde emzir yetmiyorsa mama ver demişti 5 aylık şimdi 8 kilo sadece sen şimdi ayarlamakta zorlanırsın kaç ml ne zaman diye o da zamanla oturacak.
bu arada benim sütümü en çok şeftali arttırmıştı

Benim üzüldüğüm nokta insanların dışarıdan tepkileri oluyor yok işte mamamı veriyorsun ayyyyy'' keşke vermeseydinn,, yeee bol bol sütün gelir,, yemiyorsun senn falan filan bir sürü bir sürü.. Mama vermeyi keyiften sanıyorlar bir bileseler hem çok zahmetli (maddi manevi) hemde sıkıntılı bir durum.. Bizim sütümüz olsa mamamı verirdik. Benim anneminde sütü yokmuş bende 1 buçuk aydan sonra sırf mama ile beslenmiş geçen annemle konuştuğumda mama vermekten sıkıntı duyduğumu söyledim, cevap tokat gibi geldi =D,, '- Sen mamayla büyüdün bak dilin pabuç gibi hiçbir sorun olmuyor dedi sevgili annecimm ehehehehhee.. Hem gelişim büyüme ve kilo alımı olarakta hemen hemen aynı. Mamalarda zehir yokki,, bizden alamadıkalrını ordan tamamlıyorlar ama bizim halkımızda süt vermeyle ilgili dedekorkut hikayeleri ve herkesi kendi gibi sanma huyu olduğu için bu olay hep böyle gemiş böyle gider en güzeli bildiğini yapmak =)))

Bende de aynı sorun yaşandı, süt yetmeyebiliyor, göğüs ucunun delikleri tıkalı olabiliyor, süt yavaş gelebiliryor, normalde bebek 20 dk.da doyması lazım... 20. dak. da memenizi sıkın süt geliyorsa emzirmeye devam edin, gelmiyorsa diğer göğüse geçin, diğer göğüsten de emmesi bittiğinde hala emmek istiyorsa o zaman önce 60 cc mama hazırlayın onu verin, eğer onu bitirir ise bir sonraki sefer 90 cc hazırlayın. Bebek emmeyi doyduğu zaman kendisi bırakır. eğer ki hala biberonu çekiyorsa o zaman doymamış demektir. Ama 1.5 saat memede kalması bebeğe ve size eziyettir. Önce emzirmeniz, her iki meme ile, sonra mama vermeniz lazım. Bebek doyduğu zaman emmeyi kendisi bırakır, siz vermekte ısrar etseniz bile almaz.. Bol su için, yeşillikler yiyin ve uyuyun, süt uyurken salgılanır. Kolay gelsin....

benim kızım 3650 gr. doğdu, 5. gün tam 500 gr. kaybetmişti, hastanedeki dr. hemen mama başlayın dedi, babamsa sakın başlama çocuk ödem atmış dedi (babam da dr.)
sonuç olarak başlamadım, iyi ki başlamamışım, kızım hiçbir zaman çok kilolu bir bebek olmadı ama sütüm de yetti çok şükür ilk 6 ay hiç aç kalmadı.
size tavsiyem mamayı sadece emzirme sonrası ve her zaman küçük başlıklı biberonla verin, mama oluk oluk gelince memeyi bırakıyorlar.

ilk ay 1600, 2. ay 1200 gr. aldı, sonra ek gıdaya geçene kadar 600-800 gr arası kilo artışı oldu, ek gıdaya geçince kilo kaybetti maalesef :((
anne sütü gibisi yok, kalorisi düşük, yaramıyor v.s. diyenlere de inanmayın, afrikada aç kadınlar bile bebeklerini anne sütüyle doyurabiliyor.

Herkese cevaplarından ötürü teşekkür ederim. bu cuma 40'ımız çıkıyor kontrolümüz var umarım güzel kilo almışızdır...

3.660 doğum kilosuydu.

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun..benim oğlum şuan 8 ayını doldurdu..doğduğunda 3.400 gr dı.1 ay sonunda 2 kilo almıştı ve sadece anne sütü ile besliyordum..doktorlar bile şaşırmıştı kilo alımına..ben bunu şuna bağlıyorum..oğlumu ilk zamanlar 2 saatte bir emzirdim özellikle ilk doğduğu günler 3 aylık olana kadar hep böyle oldu..bebeğinin öyle saatlerce uyumasına izin verme gece defalarca kalkıp emzirdim sürekli emzir..sütün kalitesini artırmak içinde bol bol tahin helvası ve meyva et süt sürünleri tükettim çok yememe rağmen emizrdiğim için kiloda almadım aksine zayıflıyordum sürekli.. doğuma kadar 22 kilo almıştım şuan 18 klosunu verdim 4 kilo fazlam var..sürekli emzir bebeğin kilo alsın sende kilo ver...canını sakın sıkma üzme kendini sürekli allaha dua et yavruna sağlık versin..istediği kadar kilo alsınlar zaten diş çıkarma evresinde zayıflıyorlar biz şuan onun sıkıntısını yaşıyoruz..sağlıcakla kal..

aynı sorun bizdede var.tecrübeli annelerin yorumalrını bekliyoruz.Mama takviyesini bir doktor önerdi bir doktor önermedi.Bende vermicem bir süre daha.Benm bebeğimde 1 1,5 saat emiyor.Kilo alımıda yavaş biraz daha sabretmeyi düşünüyorum.

benim kızım 2 buçuk aylık. 3500 kg doğdu şu anda 5500 kg. yani kilo alımı az ama ben mama vermiyorum vermeyi de düşünmüyorum. bence doktorlar mama verdirmek yerine anneleri emzirme konusunda cesaretlendirip süt arttırma tekniklerini öğrenmek ve öğretmek konusunda kendilerini geliştirmeliler. mamanın getirdiği yapay ve sağlıksız kilonun hiçbir bebeğe yarar sağlayacağına inanmıyorum. çocuğunu sık emziren sağlıklı beslenen her annenin sütü bebeğine yeter bu bilimsel bir gerçektir. bir arkadaş çok güzel yazmış Afrikadaki annelerin bile sütünün yettiğini. evet doğru süt olayı biraz da bünyesel ama biraz çabayla arttırmak mümkün. daha sık aralıklarla ve bebek aldığı kadar emzirmek mesela.
Allah her bebeğe bol bol anne sütü nasip etsin...:emir_bebek:

Back