Bebek Beslenmesi 1 Aylık Bebeğim sadece mama ile besleniyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

keskeanneolsam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
83
0
Merhaba kızlar uzun aradan sonra tekrar döndüm çünkü şükürler olsun ben de anne oldum :)
Bebeğim bugün 1 aylık oldu sezeryan doğum yaptım. Ilk günden bugüne günde 4-5 litre su İçmeler, humana, rezene, tahin pekmez, kompostolar, şekerli şerbetler m4 yaptıysam günde 50-60 en fazla 70 cc sütüm oluyor. Ama bu miktarı benim oğlum bi defa da yiyor. Göğsümü çok güzel tutuyor emiyor emiyor ama süt gelmeyince deliye dönüyor. Ilk günden beri her defasında önce emziriyorum sonra mama veriyorum ama hala artma yok. Bebelac mama kullandım sonra SMA mama anne sütüne daha yakın diyerek doktorum ve eczacım onu tavsiye etti şu an SMA kullanıyorum. Oğlum 3600 doğdu şu an 4700 gram. Kilo alımı iyi dedi doktorumuz. Şuan için Günde ortalama 600-700 cc arası mama yiyor. Ama her mama yerken ben vicdan azabı çekiyorum dayanamıyorum sanki zehir veriyor gibiyim. Çevredekilerin saçma sapan yorumları da cabası. Kendisi yada etrafındaki kimsede Benim durumumda olan var mı. Hiç anne sütü almayan yada çok az alan. Bebeğim bu şekilde beslenmeye devam ederse ona ne zararı olur. Lütfen fikirlerinizi paylaşın. Biraz da beni rahatlatın. Çünkü gene kalma çabam süresince en büyük desteği yine sizlerden aldım. Şimdiden teşekkür ederim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

canim bazi annelerin masallah bol sut olur ama su gibi olur yaramaz cocuga. Bazi annelerinde yarim bardak zor olur ama o kadar besleyici olur ki cocuk cok guzel gelisir. Benim sutumde her zaman oluk oluk akmadi ama cocugum o kadar guzel gelisti tombisti ki aylik 1 kilo aliyordu. Ve bende mesela once emziriyordum sonra azicikta devam sutu veriyordum. Ve hic kendimi kotu hissetmedim cocugum cunku cok guzel gelisiyordu. Ayrica kizim anne sutunu devam sutunden daha cok seviyordu o yuzden beni emmeyi hic birakmadi. Biberonda anne sutu olunca bayila bayila icerdi ama devam sutu olursa sevmedigi icin tek ac olursa icerdi. Bazen aglardi anne sutu istedigi icin ama yinede mecburen iciyordu acikinca.

O yuzden hic kendini suclu hissetme ve baskalarina kulak asma. Bazi cocugu zayif olan anneler diyordu bana devam sutunden sismandir diye buna inanma cekemeyenlerin sozu. Cunku benim cocugum 1 yasindayken gunde 2 defa iciyordu devam sutu gerisi yemek yiyordu. Ama cok yerdi yani bol meyve sebze. O yuzden gunde 2 defa ictigi sut cocugu sismanlatma imkani yok. istahli cocuk iste. Ve ayrica simdiki devam sutleri o kadar besleyici ve faydali ki o yuzden kendini kotu hissetme.

Çok teşekkür ederim gerçekten şu zorlu zamanım geçer. Böyle mamayı fazla almasının zararı olmaz diyorsun sen yani inşallah. Peki canım sizler hangi mamaları kullandınız acaba.

Vallla sukur ben sutu bol olan annelerdenim ve bebegimede yariyo sutun kilo alimida sagligida iyi hatta on aylik olmasina ragmen yemekten fazla sut iciyo ben doguma bi ay kala surekli sogan yemistim kurus sogan. Baya bi faydasini gordum herkesin soledigu gbi en gaydali anne sutu sen ne yaparsan yap emzir aglasin zaren nirmal bi cicuk gunde 6 7 saat aglamalitmis en axindan emerken aglasin sik disini sut emdikce artar yat kalk emzir en ufak biseydemamaya baslamasi faydali degil daha bi aylik cunku hem sen cekersin gem o zorlugunu

Çok teşekkür ederim gerçekten şu zorlu zamanım geçer. Böyle mamayı fazla almasının zararı olmaz diyorsun sen yani inşallah. Peki canım sizler hangi mamaları kullandınız acaba.

Ben aptamil kullandim canim. Bebebegim 1 aylikken falan iste ben gunde 1 defa devam sutu veriyordum. Bazi gunler hic vermiyordum cocugun aclik durumuna bagli. Ben normal dogum yaptim kendi istegimle, asiri kan kaybetmistim vucudum zayif dusmustu arada bayiliyordum. Bazen oglenleri uyudummu beni uyandirmiyordu annem, devam sutu veriyordu bebegime. Ama bebegim 3 ayliktan sonra gunde 2 defa devam sutu aliyordu. yavas yavas daha fazla devam sutu daha az anne sutu vererek 6 aylik olunca tamamen kestim anne sutunu. Zaten ek gidalarada baslamistik.

Sana sunu soyliyim anne sutu degil devam sutu alan cocuk hasta olur gucsuz olur diye bir kaide yok. Hasta olucak olsa benim cocugum olurda suan 20 aylik masallah hic hasta olmadi. Disleri cikarken asi olunca bile hic rahatsizlanmadi. Ayrica cok insan taniyorum 2 yasina kadar sadece anne sutu veriyor ama cocuk ne gelisiyor nede hastaliktan kurtuluyor.

Demek istedigim o senin bebegin. Nasil istersen oyle buyutursun. Kendini nasil iyi hissediyorsan oyle davran. Bir anne olarak sen bebegin icin en iyi olani bilirsin. Sadece sana tavsiyem verebildigin kadar anne sutunu ver uzerini istersen tamamlarsin takviye mama ile

Merhaba..süt olayi tamamen yapiyla alakali..kiminin cook kiminin ne yaparsa olmaz..bende senin gibiyim..ne yaptiysam arttiramadim..dogdugundan beri mama takviyesi aliyor..bir damla varmis galactago diye ona basliycam sut arttiriyormus..mama olarak hipp organik bebek sutu kullaniyrm ve coook memnunum 1 ayda 1700 gr aldi oglum..kendini toparladi ve gazi azaldi.. bence evladinin karni doyuyor diye sukretmelisin,uzulme.. yapicak bisey yok cunku.. evladini saglikla buyut

Cok haklisin. Sonucta cocuk iyi besleniyor mu guzel kilo alip gelisiyor mu ona bakmali. Yoksa sadece anne sutu veripte cocugu hic gelismiyen hastaliktan kurtulmayan cok kisi var sadece ovunuyorlar cocuguma sadece anne sutu verdim diye. Icimden diyorum keske cocuga birada devam sutu verseydinde cocuk karni doysaydi gelisseydi kendini toparlasaydi.

Ayrica sunu belirtmeliyim bazi cocuk annelerini emzik gibi kullaniyor keyfi emiyor ve cocuk beslenmiyor. Ve annenin gogsune karsi asiri bir baglilik gelisiyor ben bunada taraftar degilim, sonra cocuk 4 yasinda kadar annesini emiyor. Ve ek gidalara zor geciyor. Meyve sebzeye zor alisiyor. Dengeyi bu yuzden iyi kurmak lazim.

Bir anne olarak elimizden geleni yapiyoruz. Herkez en iyisini ister cocugu icin. Anne sutunu sonuna kadar destekliyorum ama sut yetmiyorsada cocugu ac birakma taraftari degilim. Bencillik olurdu ayrica ac cocuk huzursuz olur sinirli stresli gergin olur.

lütfen mama verdiğin için vicdan azabı çekme. bu senin elinde olan birşey değil ki elinde olsa mamayla beslemek ister miydin?
galactago diye bir damla var tamamen bitkisel ve süt artırıcı. benim de üzüntüden başta sütüm gelmedi doktorun tavsiyesiyle bu damlayı kullanınca geldi. bir de ayranı çok tüket ayran da inanılmaz süt artırıyor. sütün az da olsa onun da faydası var vermeye devam et zaten daha küçük ilerde inşallah artar

yazını okurken sanki kendimi okudum. millet bir sürü akıl verirdi. bulgur ye, rezene ye... cok üzülüyordum bebeğimi doyuramıyorum diye. her emzirmeden sonra 60 lık mama veriyordum. gibi gibi. simdi 8 aylık oldu ve cok sağlıklı akıllı çok şükür.
ben nasıl arttırdım biliyor musun? her emzirmeden sonra sağarak. bebek beni emiyordu. sonra mama veriyordum. sonra sağıyordum. bir dahaki öğüne mamanın içine kattığım sütüm oluyordu. ve emzirme aralıklarımı çok düşürmüştüm. sık sık tekrarlıyordum. bazı günler saat başı emzirip, günde iki üç kere sağıyordum. değişiyordu yani.
bir de mamayı azalttım. 60-45-30 diye. o da etkili oldu. bebek daha cabuk acıktığı için sık emzirmek gerekiyordu.

annelik demek sadece süt vermek demek değil. sen ona maksimum ilgini ver bu çok önemli. bir çok tanıdığım var bir iki ay emip zeki olan.
Allah yardımcın olsun

:)

Kendini üzme bu kadar kafaya takma belki sütün de artar :) şaka bir tarafa canını sıkma süt deyince yenilen içilenlerden ziyade uyku+su+moral üçlüsü ön plana çıkar gerisi hikaye. diğer taraftan benim kuzenlerimin ikisi de hiç anne sütü almadan büyüttü bebeklerini. büyük kuzenim göğüsleri bozulmasın diye biraz da ona yük geldiğinden emdirmedi. evet doğru duydun teyzem hala çok kızar kızına. bak böyleleri de var moralini bozma, senin elinden gelen bişi değil sonuçta elinden gelen tek şey moralini iyi tutmak olur sütüm az diye üzülmek değil. diğeri neden emdirmedi tam olarak bilmiyorum ama o da mamayla büyüttü. büyük kuzenimin oğlu 9 yaşında diğeri 1 yaşında gayet sağlıklılar. tabii ki anne sütü gibi olmaz ancak eskiye göre mamalar da iyi. bebeğin hiç anne sütü almıyor da değil. böyle düşünerek psikolojini bozmadan elinden geleni yap sen, en önemlisi moral. olmazsa da vicdan azabı duyacak bir durumun yok, bebeğin de gayet sağlıklı olur merak etme.

sanirim benim hikayem sana moral olur. ben.de.norm.dogumi cok istemis olmama.ragmen gecirdigim.yuz felci nedeniyle sezeryan oldum. gunde 20 ye yakin ilac atiyodum yuz felci arti yuksek tansiyon sebebiyle. sutum.hic olmadi ve bebegim.25 gun ac kaldi kilo verdi. cunku kaynanam ve onun etkisiyle esim mama vermeme karsi olduklari icin mama almiyorlardi. ben sutumun.olmadigini soylememe ragmen. hep emzir emzirdikce sut gelir. bir de bilerek yemek yemiyorsun sutun olmasin diye gibi soylemleri ve onume getirdikleri bir sutu yemek sayesinde obeziteye yolculiga basladim. sonrasinda mama verdim cok sukur. sunu belirteyim kizim 16 aylik ve ek gidaya gecene kadar sadece mama aldi. rizki veren rabbim eger sutun gelmiyorsa hos ac kalacak degil. hic canini sikma. mama cocigu soyle de boyle de diyeer de bence cogu yerde yaniliyor. misal ben bunu bile duymustum mama cocugi zeki olmaz. bak ben de mamayla buyumusum cok sukur matrmatik ogretmeniyim. hani ogretmenlik diye demiyorum mesela basrili bir yasamim var ama etrafimda anne sutu almis cok kisi var da zeka acisindan mamanin veya suyun pek katykisi yok

okadar iyi biliyorumki o duyguyu... sezeryan yaptiktan sonra hastanede ortaligu yikti bebegim 4.350 dogdu sutumu sagmadigim icin nekadar geliyodu bilmiyorm ama hep memedeydi durmadan emzirdim bana cok baski yaptilar mama verelim uyusun etsin ne yazikki hemsireler bile size destek olmuyor. ben mamayi siddetle reddettim her agladgnda meme verdim ne kadar emerse okadar sut geliyor diye 4.gun kontrolumuzde 100 gram almis mama verme doyuyor dedi doktorumuz mama almadan 10 aylik oldu bebegim.. her annenin sutu bebegine yeter bol bol emzirin

canım bende hemen hemen seninle aynı durumdayım.Sezeryanla doğum yaptım.Bu sebeplemidir yada yapıyla mı ilgili bilmiyorum ama sütüm çok geç geldi.İlk başlarda mama vermemek için çok direndim ama resmen ağlama krizlerine giriyordu artık.Memeyi çok güzel çekiyor ama yeterli miktarda gelmediği için doymuyor ve bu nedenle hiç uyumuyordu.Mecburen aptamil mama ya başladık.Günde 4 defa 60 cc veriyorumÖnce emziriyorum sonra mama veriyorum.Amam memeye daha çok ağırlık veriyorum.Doktorum günde 8 kere meme veriyosan 4 ünü mamayla destekle demişti.Ama ben hememn hemen her ağladığında huysuzlandığında meme veriyorum.Sırtım belim kolum tutulana kadar saatlerce beklediğim oluyor.Aralarda pompayla sağıyorum.Ve ilk zamanlara göre çok daha iyi durumdayız.Ne kadar emzirirsen sütün okdar artıyor ben bunu farkettim.Bol bol su iç ve mümkün olduğunda çok emzirmeye çalış.Meme ne kadar çok boşalırsa okdr sütle doluyor.İnş bi gün istediğimiz seviyeye gelir ve mama vermek yerine sadece emziririz.
Herkese bol sütlü günler dilerim

Meraba kızlar ben gruba yeni katıldım bazı arkadaşlar aptamil veriyorlar sakin benim kuzenim almanyada orda arastirdi içinde domuz kılı varmış artı aptamil kilo aldırmiyor şişiriyor ..

Sıkma canını bozma moralini.benim de seninle durumum aynı sayılır.benim nazlı kızım 41 .haftaya girmesine rağmen normal olarak doğmadı mecburen sezaryen oldum.doğal olarak sütüm geç ve az geldi.2 . Aya kadar çoğunlukla mama ağırlıklı beslendi.3 saatte bir sağarak( süt az olunca bebeğim boşa çektiği için sinir oluyordu mecburen sağdım) beslenmeye dikkat ederek en önemlisi fırsat buldukça dinlenerek zamanla sütüm arttı hatta 1 ay kadar da sadece sütümle besledim.lohusa manyaklığım üzerindeyken kaynanam ve görümcemin ve tabiki eşimin düşüncesizliği nedeniyle sinir strese girdim ve hopp sütüm kesildi sayılır.şimdi bir öğünlük bile süt yok.önce kendini rahatlatmaya bak.sütü en iyi arttıran şey dinlenme uyku .fırsat olduğunda uyu.biliyorum pek fırsat olmuyor.doktorum aşureyi önermişti bana gerçekten çok işe yaramıştı.
Aynı vicdani rahtsızlıktan ben de geçtim çok üzüldüm çok ağladım.şimdi 5 aya yaklaşıyor süt dediğim gibi yok sayılır.mama ile besleniyor(hipp)
Gelişimi gayet iyi bir sorun yok çok şükür.elinde olmayan şeyler için üzme kendini olan sana ve bebeğine oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…