1 aylık bebeğim çok kusuyor doyuyor mu

sinemtkeskin

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
1
0
27
Merhaba anneler 36+6 2800 gram olarak doğmuş şimdi 1 aylık oğlum var ilk 10 gün hiç kilo almadı sarılık olmuştu doktor mama takviyesi de başlattı sonraki haftalarda 200 ve 160 gram aldı fakat bu hafta kusmaları çok arttı ve normal değil böyle tek hamlede lönk diye yüksek ml olarak kusuyor doktora gittim idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyorlar test sonucu bekliyoruz. Aklımdaki soru şu ben bebeğimi emziriyorum üzerine bazı öğünlerinde mama da veriyorum ama kusuyor doyup doymadığını nasıl anlayacağım? Sürekli huzursuz gaz sancısından dolayı olduğunu düşünüyoruz ama acaba açlıktan mı diye sürekli emzirmeye çalışıyorum bu sefer de kusuyor başına gelen var mı acaba? Herkes zayıf küçük benek diyor çok üzülüyorum.

Geçmiş olsun. Emzirdikten sonra 15-20 dk dik tutun. Benim kızım da öyleydi. Yatirdigim an kusardi. 20 dk bekleyince kusmuyordu. Tabiki siz yine tahlilleri yaptırın. Benimki sadece tavsiye

Aylık ortalama 600-1000 Gr almışsa doyuyordur. Çişli bez takibi 4-5 bez, yada haftalik tartı yaptırabilirsiniz sağlık ocağında( haftalık 150-250 gr yeterli)
Kusma konusunda doktoru bekleyin eegr bir rahatsızlığı çıkmazsa reflü olabilir dik tutun bir süre beslendikden sonra. Varsa reflü yataginda yatırın yoksa yatağında eğim verin altına bir battaniye koyabiirsiniz.

Herşeyi denemenize rağmen kusma devaö ederse doktora belirtin reflüdür ilaç verir o azaltıyor baya. Ek gıdayla birlikte tamamen bitiyor kilo alımı kızımın hep azdı hala daha az suan 1 bucuk yaşına yaklaştı artık takviye deniyoruz almazsa yapısı bu demekki dedi. Ama siz önce kusmaları takip edin doyup doymadığını çişli bez sayısı ve bebeğinizin huzurlu olup olmadığından anlayabilirsiniz.

Merhaba anneler 36+6 2800 gram olarak doğmuş şimdi 1 aylık oğlum var ilk 10 gün hiç kilo almadı sarılık olmuştu doktor mama takviyesi de başlattı sonraki haftalarda 200 ve 160 gram aldı fakat bu hafta kusmaları çok arttı ve normal değil böyle tek hamlede lönk diye yüksek ml olarak kusuyor doktora gittim idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyorlar test sonucu bekliyoruz. Aklımdaki soru şu ben bebeğimi emziriyorum üzerine bazı öğünlerinde mama da veriyorum ama kusuyor doyup doymadığını nasıl anlayacağım? Sürekli huzursuz gaz sancısından dolayı olduğunu düşünüyoruz ama acaba açlıktan mı diye sürekli emzirmeye çalışıyorum bu sefer de kusuyor başına gelen var mı acaba? Herkes zayıf küçük benek diyor çok üzülüyorum.
Daha 1 aylık fizyolojik reflüsünden dolayı kusuyordur muhtemelen. Ancak kakasını takip edin alerjik bebekte olabilir mukuslu vs ise onuda mutlaka belirtin doktora. Benim bebeğimde öyleydi hala daha öyle sürekli kusuyor alerjisine bağlıyor doktorlar bir ara belki kusmaz diye emzirmedim alerjik mama verdim ancak maalesef onu da kustu. Şimdi gastroenterolojiye gidiyoruz. Yüksek ihtimal reflüden dolayı kusuyor bizimkisi 5 aylık. Sizin daha küçük olduğu için ilk 3-4 ay reflüye çok müdahale etmiyorlar reflü yatağı ve çok sarsmamaya çalışın

X