Emzirmeden önce sağım yaparsanız bebek ne emecek. Ve benim emzirme sürem oldulca uzundu 1 saat 40 dk arası tek meme de tutuyordum. Nerdeyse memede yaşıyordu gece gündüz. Emzirme sonrası sagimin amacı sütü arttırmak. Siz mamaya neden başladınız sütünüz az olduğundan . Sütü arttırmak amacınız olsun memedeki sütü kimse bilemez sağımla sütun miktarida belirlemez bebek daha fazlasını çeker. Emzirme sonrası çıkan süte aldırmayın zaten amaç arttırmak zamnla ommiktarin arttığını goreceksiniz. Ben en son 60 CC çıkarıyordum onları biriktirip mama yerine veriyordum.
Ben kilo alımı az olunca sarılık nedeniyle başladım 30-60 diye başlayıp en son iki aylık 100 CC her emzirme sonrası veriyordum. İki aylık kilo kontrolünde hem beni emmesinden hem mamadan 1700 Gr alınca mamayı azaltmam gerektiğini sutumle doydugunu anladım . 0-3 aylık bebekler 600- 1000 Gr alması normal benimki iki katını aldı çünkü. Ve hiç bir zmaan mamayı reddetmedi o dönem bebeğim hepsini içti. Açlıkla ilgisi yok yani mamayı kabul edişinin. Üst üste verilen Biberon kesinlikle aklı basina geldiğinde redle karşılaşılıyor iki kere tecrübe ettim . Buda 40 dan sonra denk geliyor genelde ilk önce emmme süresi kısalıyor sonra mizmizlanlanma oluyor. Kaşık biberonla devam edin . Dilin üstüne yerlestirip emmesini sağlayın yanlardan yutkunma ritmine göre sıkın damla damla.
Gündüz 1 saatte bir nerdeyse gecede en fazla 2 saatte bir uzun uzun emziriyordum. 3 aydan sonra öğün aralari uzamaya emzirme süresi kislamaya başlıyor. Yani dişimizi 3 ay sıkıp bol bol memede durması gerekli yeteri kadar artması için sütun.