• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.5 yaşonda bebeğin dişi çürürmü

gcinar83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
49
1
36
Samsun
arkadaşlar oğlumun ön iki dişinde siyah lekeler oluştu ne yapmalıyım fırçalamayamı başlamak lazım ilerlemesini istemiyorum

geçmiş olsun.aynı durumdayız bizde oğlum 2.5 yaşında ve dişleri hızla çürüyor..üç dişti biri dolgu oldu..ikisi için gün aldık derken ön dişleride çürümeye başladı ne yapcağımı bilmiyorum...pedodonti ye yaptırıyoruz bizde...bakalım nasıl başa çıkıcaz,çünkü daha çok erken yaş itibariyle..

ben daha diş doktoruna götürmedim genelde boşver onlar dökülecek diyolar ama benim içim rahat değil..fırçalamalımıyım peki sence

6 aylık bebegin dısı bile çürür.. Uygun ortam hazırlanırsa bakteriye dis çıktığı an bile çürür.. O dis nasil olsa düşecek lafı sahte dishekimi nin galiba.. Cok komik.. Çürükten dis altındaki dısı de etkiler .. Daimi dısı yani.. Tedavi ettirmekte fayda var.. Bebek cok küçükse en azından çürüğü ilerletmemek gerekiyor . Saygılar..

Geçmis olsun.
Benim çocugum yok ama bildigime gore, çocuklarin disleri surekli biberonla gezdikleri için çuruyor.
Yada seker, çukolata gibi seyler çok tuketiyorsa oda etkiler.
Bebiginizin beslenmesine dikkat etmenizi oneririm.

arkadaşlar oğlumun ön iki dişinde siyah lekeler oluştu ne yapmalıyım fırçalamayamı başlamak lazım ilerlemesini istemiyorum

cnm benım bende o yaşlarda bıgın bı baktım kızımın ön ıkı dışınde leke hemde curuk şeklınde cok korktum
ama sonradan anladım kı kullandıgım kan damlası yada vıtemınden dolayıyymış bıraktık lekede gıttı sen kullanıyomusun tatlım

cnm benım bende o yaşlarda bıgın bı baktım kızımın ön ıkı dışınde leke hemde curuk şeklınde cok korktum
ama sonradan anladım kı kullandıgım kan damlası yada vıtemınden dolayıyymış bıraktık lekede gıttı sen kullanıyomusun tatlım

yok canım ya ben demiri bırakalı epey oluyo....bu da çürük gibi değil leke yani tartar gibi,bu hafta doktora götürcem ama tedavi zor mümkün değil durmaz..çok çikolata falan yemiyo ama yatmadan muhallebi yiyo işte o bakterilerin oluşmasına sebep oluyo sanırım,fırçalasammı diye düşünüyorum ama diğer dişleri yeni çıktığı için diş etleri çok hassas canını yakmaktan korkuyorm

Parmağa takilan dış fırçaları var gayet kullanışlı mutlaka fircalamisiniz.
Hic açitmaz çok yumuşak

Back