Davranış Bozuklukları 1.5 yasındaki oglum çok huysuz ve kimseye gitmiyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

eda0000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
23
0
86
39
İzmir
hanımlar 1.5 yasında bir oğlum var çok mızmız biyere gittiğimizde ağlıyor insanları yabancılyor kimseye gitmiyor.hiçbi yere gidemez oldum napıcam bilmiyorum.bebek arabasında da durmuyor...yabancılık çekmesini nasıl engelleyebilirim yardım edin ne olur huysuz çocuklarla nasıl başedicez

benımde 1.5 yasında bı kızım var daha oncelerı cekıngen kımseye gıtmezdı evde butun bnımle vakıt gecıdıgı ıcın sosyallesmıyıorduk.daha sonraları gıttıgımız yerlere (ornegın kayınvalıdemlere) sık gıtmeye basladık bır sure orda kımseye gıtmeyen kızım sımdı kucaklarından ınmıyor sıze önerım sızde alısmasını ıstedıgınız ınsanların yanına bı sure sık gıdın beraber vakıt gecırın ve bunu onu anlatın eve gelınce vede en onemlısı akranları onlarla vakıt gecırmesını saglayın emın oluun bi sure sonra yabancılık cekmıcektır.

3 yaştan önce çocuğun sosyalleşmesini beklememiz gerekiyor... korkuyor o annesi... onunla daha çok zaman geçirin.. yani onunla daha çok oynayıp bol bol sarılıp onun ne kadar değerli olduğunu hissettirin.. zaten o HAYIR döneminde... inatlaşacaktır sizinle... onu ağlatmadan kontrol ondaymış gibi davranarak isteklerinizi çaktırmadan yaptırabilirsiniz... bol bol çocuk gelişimi hakkında yazıları okuyun.. bol şans.

bende aynı sorunları yaşıyorum.kızım 2 yaşında ve bu aralar çok asi,inatçı,huysuz,anneanne ve baba haricinde kimseye gitmiyor..bir yere gittiğim zaman kucağımdan inmiyor ve iyice huysuzlaşıyor...bu beni çok bunaltıyor ve ve ve ne yapmam gerektiğini,nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...=(((

Bende nasil davranicagimi sasirdim artik kimseye gitmiyor herseyi aglayarak yaptirmak istiyor cok mizmiz

benimde 18 aylik bir kizim var, tum gun benimle beraber 12 aylik ken ailemin yanina gitmistim inan burnumdan geldi, odadan ayrilamiyordum kucagimdan inmedi iki hafta boyunca birbirimize yapisik dolastik. bir yasindan beri hergun parka gidiyoruz, oradaki annelerle cocuklarla en az bir saatimiz geciyor ondanmidir bilmem simdi oyle yapmiyor. gecenlerde onun icin yeni olan bir ortama girdik herkese gayet sicak davrandi.
ama bence burada buyuklere is dusuyor, cocuk yanasmiyorsa ona biraz zaman tanimali zorla sevmeye opmeye kalkmamalari lazim. bizde maalesef mhakkak sevip opmek lazimmis gibi bir anlayis var. bir sure uzaktan sevsinler.. o kendisi zaten kendini sevdirmek isteyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…