Davranış Bozuklukları 1.5 yaşındaki kızımla başa çıkamıyorum

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

maize

İki güzel kız annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
379
111
323
kızımin 2 kötü huyu var ve düzelmiyo çok çaba gösterdim ilgisini başka yöne çekiyorum ama unutmuyo çok inatçı 1. elini ağzına koyup kusuyor bile bile bana gülerek artık sürekli yer silmekten üstünü değiştirmekten sıkıldım yediği yemeğinde boşa gitmesi cabasi 2. Saç çekme huyu çok kötü saç çekiyo büyük küçük fark etmiyo çekti mi de bırakmıyo parmaklarını kilitliyo hiç bir yere gidemiyorum nerde çocuk görse saçını çekiyo çok mahcup oluyorum ben ne yapacam şimdi nasıl gidecek bu huyları

kızımin 2 kötü huyu var ve düzelmiyo çok çaba gösterdim ilgisini başka yöne çekiyorum ama unutmuyo çok inatçı 1. elini ağzına koyup kusuyor bile bile bana gülerek artık sürekli yer silmekten üstünü değiştirmekten sıkıldım yediği yemeğinde boşa gitmesi cabasi 2. Saç çekme huyu çok kötü saç çekiyo büyük küçük fark etmiyo çekti mi de bırakmıyo parmaklarını kilitliyo hiç bir yere gidemiyorum nerde çocuk görse saçını çekiyo çok mahcup oluyorum ben ne yapacam şimdi nasıl gidecek bu huyları

arkadasim
yapacagin tek sey su
parmaklarini bogazina soktugu zaman sakin tepki verme
cünü sen tepki verdikce o daha kötü sekilde devam edecek
ayni selkilde sac cekme huyuda
19 aylik kizim var
sinirlenince basini yere duvara vs vuruyordu
ben mahvoluyordum
dr arkadasim dedi yukarda sana dedigimi
aynen öyle yaptim bir süre sonra unuttu kesti
birde isiriyordu herkesi
en cok beni
elimi bacagimi
cok zor oldu tepki vermemek canimi cok yakiyordu
ama onuda basardim
bakti ben bagirmiyorum yada birsey demiyorum
devam etmedi
sana tavsiyem bu arkadasim
bu yaslar gececek :)

İlgi çekmek için yapıyor gibi...Çok zor Allah yrdımcınız olsun...Kusma olyı için şunu denediniz mi...Hiç bir şekilde aniden kusunca gidip bakmayın,bir süre ilgilenmeyin ve o başka odadayekn gidip silin kustuğu yeri üstünü başıonıda sabırla bekletin o şekilde.bence bir kaç gün inatçı olursanız bırakır...Saç çekme huyu içinde empati yaptırabiliesiniz.ve ya bir masal uydurup anlatabilirsiniz.tabi çok şey denemişsinizdir ama muhakkak siz daha inatçı olun ve bu huylarından dolayı onunla daha çok ilgi kurmayın yani bu davranışları yaptığı zaman....

kustugu zaman elimde olmadan kızıyorum çünkü çok zor yemek yiyen ve çok zayıf bir kızım var ve bu duruma çok üzülüyor ve sinirleniyorum benim saçımı çektiğindede o kadar kötü çekiyor ki yanlardaki ince telleri ve bütün gücü ile ve yine bağırıyorum ama o ne yapıyo tabi ki de gülüyo:) e zaten başkasının çocuğunun saçını çektiğindede hiç birşey olmamıs gibi davranamam ki mecbur çocuğu kurtarıyorum bu sever inatlaşip çocuğu göze kestiriyor nerde görse saçına yapışıyo daha küçük ama herşeyin farkında cadı kızım:)

Son düzenleme:
mesaj tekrarı......

Son düzenleme:
Bence de bir pedagogla görüşün.
Bazen anne olarak kendimiz farketmediğimiz yanlışlarımız oluyor.
Veya olaylar karşısında yanlış tepki verebiliyoruz.

Çocuklar ebeveynlerini ölçmek için bazı davranışlarda bulunuyorlar tepki gelince devam ediyorlar.
Yani aslında o davranışı öğreniyorlar.
Siz hayır diyorsunuz, yapma diyorsunuz o yapacağım diye inatlaşıyo ve dolayısıyla o davranışı öğreniyor. Kalıcı oluyor onda.
Görmezdeng elin. Böyle bir davranışta bulunduğunda (kusmadan bahsediyorum) onu kontrol edebilecek şekilde yönünüzü başka tarafa dönün.
Artık bu hareketin önemsenmediğini görünce yavaş yavaş bırakacak.
Diğer çocuklara zarar vermesi konusunda önerilen genelde şu. Çocuğunuzu hemen oradan uzaklaştırmak. Zorla da olabilir. Sonra ona sakince yaptığının yanlış olduğunu anlatmak. Bunu yapmadığı zaman tekrar onların arasına döneceğini söylemek.
çocuğunuzun ilk ergenlik dönemi. 2 yaş sendromu nedir çok ama çok iyi biliyorum. Hep söylenen ve okuduğum geçecek.
Geçmez zannediyordum. Şimdi bazen nasıl dayanmışım desem de gerçekteng eçiyor.
Çok sabırlı olduğum ve çocuklarımla ihç inatlaşmadan, sesimi yükseltmeden (1 kez oldu gerçi) atlattım her ikisinde de. Şimdi hayatımda gördüğüm en inatçı dediğim kızım maşallah söz dinleyen, beni anlayan bakışlarımızla anlaşabildiğimiz bir abla kız oldu. Sadece sabır.Bu kısacık dönemde sabretmeyi başaramazsanız, ilerisi daha zor olacak sizin ve onun için...

çok şeker ya kızın tam bir cadaloz :1: :1:
arkadaşlarında dediği gibi senin ilgini çekmek için yapıyor,
tepki vermezsen düzelir diye düşünüyorum.

benşm oğlumdada saç çekme huyu vardı yapacağın iki seçenek var doktorumuz önermişti 1.si canın ne kadar acırsa acısın hiç tepki verme 2.si ağla duygu sömürüsü yap canımı acıttın diye açıkla kusuncada hiç bakma tepki verme çok sabırlı ol inatlaşma dönemi iki yaş sendromuna erken girmiş anladığım kadarıyla benimki daha yeni atlattı o dönemi çok şükür:nazar:

Çocuklar ebeveynlerini ölçmek için bazı davranışlarda bulunuyorlar tepki gelince devam ediyorlar.
Yani aslında o davranışı öğreniyorlar.
Siz hayır diyorsunuz, yapma diyorsunuz o yapacağım diye inatlaşıyo ve dolayısıyla o davranışı öğreniyor. Kalıcı oluyor onda.
Görmezdeng elin. Böyle bir davranışta bulunduğunda (kusmadan bahsediyorum) onu kontrol edebilecek şekilde yönünüzü başka tarafa dönün.
Artık bu hareketin önemsenmediğini görünce yavaş yavaş bırakacak.
Diğer çocuklara zarar vermesi konusunda önerilen genelde şu. Çocuğunuzu hemen oradan uzaklaştırmak. Zorla da olabilir. Sonra ona sakince yaptığının yanlış olduğunu anlatmak. Bunu yapmadığı zaman tekrar onların arasına döneceğini söylemek.
çocuğunuzun ilk ergenlik dönemi. 2 yaş sendromu nedir çok ama çok iyi biliyorum. Hep söylenen ve okuduğum geçecek.
Geçmez zannediyordum. Şimdi bazen nasıl dayanmışım desem de gerçekteng eçiyor.
Çok sabırlı olduğum ve çocuklarımla ihç inatlaşmadan, sesimi yükseltmeden (1 kez oldu gerçi) atlattım her ikisinde de. Şimdi hayatımda gördüğüm en inatçı dediğim kızım maşallah söz dinleyen, beni anlayan bakışlarımızla anlaşabildiğimiz bir abla kız oldu. Sadece sabır.Bu kısacık dönemde sabretmeyi başaramazsanız, ilerisi daha zor olacak sizin ve onun için...

Çok güzel anlatmışsin yorumun için teşekkür ederim dediginiz gibi kusarsa tepki vermiyecem ama bu saç çekme işini bence çözemem başka odaya götürüp konuşsam anlamaz ki e illahim aynı odaya geçecez yine yapaçagina eminim çok inatçı

çok şeker ya kızın tam bir cadaloz :1: :1:
arkadaşlarında dediği gibi senin ilgini çekmek için yapıyor,
tepki vermezsen düzelir diye düşünüyorum.

:):):) ya ne şeker ne şeker:) birde bunu o mağdur çocukların annelerine sormak lazım:)

Çok güzel anlatmışsin yorumun için teşekkür ederim dediginiz gibi kusarsa tepki vermiyecem ama bu saç çekme işini bence çözemem başka odaya götürüp konuşsam anlamaz ki e illahim aynı odaya geçecez yine yapaçagina eminim çok inatçı

canım inatçı değil 2yaş sendromundan öyle bende senin gibi düşünürdüm ama öyle değil konuşma anlayacak yaşta değil 1 senin var onun için kesinlikle tepkisiz kalmalısın

benşm oğlumdada saç çekme huyu vardı yapacağın iki seçenek var doktorumuz önermişti 1.si canın ne kadar acırsa acısın hiç tepki verme 2.si ağla duygu sömürüsü yap canımı acıttın diye açıkla kusuncada hiç bakma tepki verme çok sabırlı ol inatlaşma dönemi iki yaş sendromuna erken girmiş anladığım kadarıyla benimki daha yeni atlattı o dönemi çok şükür:nazar:

Duygu sömürüsü yapmak iyi fikir en iyisi bu huyunu unutmadan bir yere gitmemek

Duygu sömürüsü yapmak iyi fikir en iyisi bu huyunu unutmadan bir yere gitmemek

berbat bi dönem hele bide uykusuzsan geceleri gündüzleri ekstra bi efor gerekiyor Allah sabır versin benim pek sabır problemim yok ama sabırsız olan anneler için kabus dönemi resmen ben uykusuzluğa falan çok dayanıklı olduğum halde o dönem çıldırcaktım herşeye bağıran kendini yerden yere atıp kafasını yerlere vuran bi çocuktu.asla hayır deme yapma deme olumsuz bişey söyleyince kafayı yiyorlar :1:
emzirmeyi bıraktınmı bilmiyorum ama ben bu 2 yaş sendromunu atlatınca daha yeni bu ay memeyi kestim.sonuçmu anne meme eee kaka oldu :) tam zamanında bıraktırmışım Allaha binlerce hamd olsun hiç bir zorluk çekmedim ilk günden itibaren sanada tavsiyem bu 1 sene kadar bu devam edecek yeri gelcek eşinle tartışcaksın bu yüzden ama geçecek emin ol

:):):) ya ne şeker ne şeker:) birde bunu o mağdur çocukların annelerine sormak lazım:)

evet canım,komşularında emimin ki kızını çooook şeker buluyorlardır :34: :1:
birazcık sabır lazım,çocukların dönem dönem huyları değişirmiş,üzme kendini

berbat bi dönem hele bide uykusuzsan geceleri gündüzleri ekstra bi efor gerekiyor Allah sabır versin benim pek sabır problemim yok ama sabırsız olan anneler için kabus dönemi resmen ben uykusuzluğa falan çok dayanıklı olduğum halde o dönem çıldırcaktım herşeye bağıran kendini yerden yere atıp kafasını yerlere vuran bi çocuktu.asla hayır deme yapma deme olumsuz bişey söyleyince kafayı yiyorlar :1:
emzirmeyi bıraktınmı bilmiyorum ama ben bu 2 yaş sendromunu atlatınca daha yeni bu ay memeyi kestim.sonuçmu anne meme eee kaka oldu :) tam zamanında bıraktırmışım Allaha binlerce hamd olsun hiç bir zorluk çekmedim ilk günden itibaren sanada tavsiyem bu 1 sene kadar bu devam edecek yeri gelcek eşinle tartışcaksın bu yüzden ama geçecek emin ol

Hiç birşey yemeğidi için dr kontrolinde memeden kestim iyi ki de kesmişim hem iştahı açıldı hemde ben olmadanda birşeyler yapa bilmeyi öğrendi benden 1 sn ayrılmazdi şimdi tek basına oyun oynuya biliyo umarım bu dönemi kimsenin kalbi kırılmadan atlatıriz

kustugu zaman elimde olmadan kızıyorum çünkü çok zor yemek yiyen ve çok zayıf bir kızım var ve bu duruma çok üzülüyor ve sinirleniyorum benim saçımı çektiğindede o kadar kötü çekiyor ki yanlardaki ince telleri ve bütün gücü ile ve yine bağırıyorum ama o ne yapıyo tabi ki de gülüyo:) e zaten başkasının çocuğunun saçını çektiğindede hiç birşey olmamıs gibi davranamam ki mecbur çocuğu kurtarıyorum bu sever inatlaşip çocuğu göze kestiriyor nerde görse saçına yapışıyo daha küçük ama herşeyin farkında cadı kızım:)

sanırım sizde benim gibi zorla yemek yediren annelerdensiniz :34: bende oğlumu kıstırırdım bi köşeye, kaçacak yeride olmazdı, ben yedirirdim o kusardı, kustuğu için tekrar yedirirdim o tekrar kusardı, bu kısır döngü uzayıp gidiyordu ta ki artık kusmakla beni tehdit etmeye başlayana kadar... yemek istemediği ya da doyduğu zamanlarda öğürmeye, elini sokup kendini kusturacakmış gibi yapıp ( ama numara haa :) sıpa beni tehdit ediyordu, kusarım bak diye :) o zaman anladım hata yaptığımı, istediği kadar yedirmeye başladım, doydum deyince bıraktım kaşığı, zorlamadım.. haa geçtimi hemen kusması dersen, yok hemen geçmedi, çocuk alışmış çünkü, bir süre daha kusması devam etti sonra tamamen kesildi çok şükür..

saç çekme huyuda vardı benimkinin, ben canım yanmasından çok onun parmakları acıyor diye üzülüyordum, çünkü parmaklarına dolaşıyordu saçlarım, çok güçlü çektiği içinde kendi parmaklarınıda acıtıyordu, çareyi gidip saçlarımı kısacık kestirmekte buldum :) diğer çocukların saçını çektiğinde tabiki kızın, müdahale edin ama sanki kızınız kıskandığı için yapıyormuş gibi geldi bana, onun yanında başka çocuklarla ilgilenmeyin, birde empati yaptırın sizde kızınızın saçını hafifçe çekin, saçı çekildiğinde canının yandığını bilsin..

Allah kolaylık versin

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back