Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
KZILAR slm benim bebeğim 16 aylık ama sanki bana biraz ufak gibi geliyor ne konuşuyor ne yürüyor yaşıtlarına göre ufak gibi acaba beslenmesinde bir sorunmu yaşıyorum siz neler yediriyorsunuz ben 4 öğün 1 kase olarak veriyorum ya siz? birde pütürlü yemiyor
Benim oğlum da 20 aylık.Normal yemek yiyor.Sabah kahvaltı tost,yumurta gün aşırı,peynir zeytin...vs,öğlen sebze yemeği veya çorba yanında yoğurt,arada meyve ceviz fındık veya çok acıkırsa bisküvi,akşam da köfte makarna yoğurt veya pilav,haftada 1-2 balık.
Konuşma zamanı çocuktan çocuğa değişebilir ama yürümemesi için bence bir doktora danışın.Bu yaşta artık yürüyo olması lazım.Belki sadece tembeldir :))
buarada 14 aylıkken yürüdü benimkisi hala konuşmuyor anne baba bak baybay hariç.
yürümek bebekten bebeğe değişiyor yengemn torunu tam 11 aylık yürüdü baka bir tanıdık ise 2 yaşına doğru .
canım benimki pütürlü yemiyor maalesef blendırda vitaminini öldürüyor diye üzülüyorum ben 3 saatte bir besliyorum sabah kahvaltısı veriyorum pirinç unu yapıp içine yumurta ceviz bal peynir katıp veriyorum öğlen yoğurt içine salatalık rendesi ufak rende ama ikindi çorbası gece yatmadanda muhallebi verip uyutuyorum tek iştahala yediği muhallebi onun dışında iştahı 0
sabah kaşık maması içine yumurta tereyağ peynir bazen reçel.kaşık mamasını sütle yapıyorum.
yumurtada iki günde bir veriyorum.
öğlen çorba
sonraki öğündede puding içine muz yada yğurt içine muz bir ikide bisküvi yada sütlaç.
bukadar bizimkisi.
bende blender kullanıyorum.buara bu iştahsızlık yüznden kafayı yemek üzereyim.
hiçmi bişey sevmez bi çocuk sevmiyor işte
canım ne bilim aklıma da fazla gelmedi şimdi benim kızda iştahsız ama yememde demiyor zorla:) yiyor sen puding nasıl yapıyorsun? kzıım şekerli seyleri seviyor yayla çorbası gibi ekşi şeyleri sevmiyor mısır nişastasından muhallebi yada puding yapabilirsin onun vitaminide ayrı neticede meyveyle süsleyip yada parça çikolatayla karıştırıp verebilirsin seviyorsa havuçlu elmalı falan kek yap komik şekilli kuraiye yap belki dikkatini çeker yer:)hımm birde ben 15 günde bir karaciğer veriyorum çok faydalı sende yaz belki banada farklı gelen bişey olur hımm bu arada unutmadan kabak çekirdeğide ver yemezse ez çok faydalıymış çinko diye duydum veriyorumda