- 12 Ekim 2009
- 563
- 4
- 35
Lady Caramela...
Ona bu isim 22 gün önce konuldu, asıl adını bilmiyorduk; Çünkü o sahipleri tarafından sokağa atılan kadersizlerden biriydi. Sokakta ne kadar kaldı bilinmiyor; Fakat kaldığı süre boyunca kötü şeylere maruz kaldığı aşikar (birçoğu gibi...) Caralema'yı bir arkadaşım oturduğu semtin civarında kısacık bir çamaşır ipiyle bir demire bağlanmış olarak buldu. (En üstteki iki fotoğraf bulunduğu zamana ait) Tahminimizce günlerdir oraya bağlı kalmış, kendini korumak için uyuyamamış bile. Çocuklar eğlence olsun diye üzerine başka hayvanlarla saldırmışlar, en sonuncusuna arkadaşım şahit olmuş zaten... Hayvan dostu arkadaşım onu alıp birkaç saatliğine barınağa bıraktı ve sonrasında birlikte gidip bu güzelliği barınaktan çıkarıp evime getirdik. Güzelce yıkadık, biz onu yıkarken o kıpırdamadı bile. Vücudunda yaraları vardı. Ardından karnını doyurduk ve sonrasında saatlerce uyudu. Veterinere götürüp kontrollerini, aşılarını yaptırdık hala da yaptırıyoruz. Yaşadıklarından ötürü başka hayvanlara ve insanlara karşı son derece güvensiz. Onunla oynamak isteyen başka köpeklerden bile ona zarar verirler düşüncesiyle korkuyor ve anında kendini korumaya alıyor. Bakışlarındaki ifade yaşadıklarını anlatmaya yetiyor zaten. Caramela eğitimli bir köpek, onu herhangi bir konuda eğitmeme gerek kalmadı. Tuvaletini eve yapmadı hiçbir şekilde. Komutlarımı da gayet güzel anlıyor. Onun istediği tek şey günde birkaç kez onu sevip okşamanız... Yanınıza gelir, önünüze oturur ve "okşa beni" dercesine kafasıyla elinizi kaldırır. Eğer okşamanız yetmediyse elinizi çektiğinizde kafasıyla tekrar kaldırır... Çok sakin, sessiz ama evde peşinizi pek bırakmayan bir kız, siz nereye o oraya :) Sessizliğini bozduğu bir zaman varsa evin kapısının önünde herhangi bir ses duyduğu vakittir, havlayarak "ben burdayım" der ve sizi de kendisini de korumaya alır. Yalnız çok da asaletli, genelde bir odaya girmek için çağırmanızı bekler, çağırmazsanız odanın kapısında sizi bekler. Evinize gelen insanları hafifçe koklar ve çekilir. Ondan sizinle oyunlar oynamasını beklemeyin; çünkü şu an oyuncaklardan dahi korkuyor, ani hareketler ve seslerde yerinden sıçrıyor. Kendini toparlaması 6 ay gibi bir süre gerektiriyor, o yüzden bu süreyi ve sonrasını onu hiçbir zaman bırakmayacak, her zaman sevecek biriyle geçirmesi gerekiyor. Ona bu imkanı şu an ben sağlıyorum; Fakat kahrolarak belirtiyorum ki onu vermek zorundayım. Bu yıl okulumdan mezun olacağım ve başka bir yere gideceğim, ne yazık ki gideceğim yere onu götürme imkanım yok Onu sokağa ya da bir barınağa bırakamam. Ona güvenilir bir yuva bulmak benim için çok önemli. Hazirana kadar ona bakabilme imkanım var ama bir gönüllü bulmak o kadar kolay değil. Sahip çıkacak birini bir an önce bulmak istememin asıl nedeni ise Caramela’nın buraya iyice alışmadan yeni bir yuvaya geçişini sağlamak, aksi hali onun için çok daha kötü olacaktır. Bağlandığı yerden bir kez daha kopması kaybolan güveninin bir daha yerine gelmemesine neden olabilir Gönüllü olanların facebook üzerinden ya da lukitekato@hotmail.com adresinden bana mesaj yazmalarını, diğer hayvanseverlerin de bu ilanı paylaşmalarını rica ediyorum. İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ona bu isim 22 gün önce konuldu, asıl adını bilmiyorduk; Çünkü o sahipleri tarafından sokağa atılan kadersizlerden biriydi. Sokakta ne kadar kaldı bilinmiyor; Fakat kaldığı süre boyunca kötü şeylere maruz kaldığı aşikar (birçoğu gibi...) Caralema'yı bir arkadaşım oturduğu semtin civarında kısacık bir çamaşır ipiyle bir demire bağlanmış olarak buldu. (En üstteki iki fotoğraf bulunduğu zamana ait) Tahminimizce günlerdir oraya bağlı kalmış, kendini korumak için uyuyamamış bile. Çocuklar eğlence olsun diye üzerine başka hayvanlarla saldırmışlar, en sonuncusuna arkadaşım şahit olmuş zaten... Hayvan dostu arkadaşım onu alıp birkaç saatliğine barınağa bıraktı ve sonrasında birlikte gidip bu güzelliği barınaktan çıkarıp evime getirdik. Güzelce yıkadık, biz onu yıkarken o kıpırdamadı bile. Vücudunda yaraları vardı. Ardından karnını doyurduk ve sonrasında saatlerce uyudu. Veterinere götürüp kontrollerini, aşılarını yaptırdık hala da yaptırıyoruz. Yaşadıklarından ötürü başka hayvanlara ve insanlara karşı son derece güvensiz. Onunla oynamak isteyen başka köpeklerden bile ona zarar verirler düşüncesiyle korkuyor ve anında kendini korumaya alıyor. Bakışlarındaki ifade yaşadıklarını anlatmaya yetiyor zaten. Caramela eğitimli bir köpek, onu herhangi bir konuda eğitmeme gerek kalmadı. Tuvaletini eve yapmadı hiçbir şekilde. Komutlarımı da gayet güzel anlıyor. Onun istediği tek şey günde birkaç kez onu sevip okşamanız... Yanınıza gelir, önünüze oturur ve "okşa beni" dercesine kafasıyla elinizi kaldırır. Eğer okşamanız yetmediyse elinizi çektiğinizde kafasıyla tekrar kaldırır... Çok sakin, sessiz ama evde peşinizi pek bırakmayan bir kız, siz nereye o oraya :) Sessizliğini bozduğu bir zaman varsa evin kapısının önünde herhangi bir ses duyduğu vakittir, havlayarak "ben burdayım" der ve sizi de kendisini de korumaya alır. Yalnız çok da asaletli, genelde bir odaya girmek için çağırmanızı bekler, çağırmazsanız odanın kapısında sizi bekler. Evinize gelen insanları hafifçe koklar ve çekilir. Ondan sizinle oyunlar oynamasını beklemeyin; çünkü şu an oyuncaklardan dahi korkuyor, ani hareketler ve seslerde yerinden sıçrıyor. Kendini toparlaması 6 ay gibi bir süre gerektiriyor, o yüzden bu süreyi ve sonrasını onu hiçbir zaman bırakmayacak, her zaman sevecek biriyle geçirmesi gerekiyor. Ona bu imkanı şu an ben sağlıyorum; Fakat kahrolarak belirtiyorum ki onu vermek zorundayım. Bu yıl okulumdan mezun olacağım ve başka bir yere gideceğim, ne yazık ki gideceğim yere onu götürme imkanım yok