Bebek Beslenmesi 1.5 yaşında oğlum ne uyuyor nede yemek yiyor...:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysegulselcuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
85
2
98
39
merhaba arkadaşlar.benim 1.5 yaşında bir oğlum var.en büyük problemimiz yemek yemek..katı gıda kesinlikle yemiyor,ne yaptıysam alıştıramadım...doktor mutlaka alıştırmam gerektiğini gerekirse bunun için aç bırakabileceğimi söyledi..benim çocuğum açlıktan hiç ağlamazki hiçbir zaman isteyerek yemek yemezki..kendimi yetersiz buluyorum..zaten kilosuda düşükmüş...birde sallayarak uyutuyorum...gece defalarca uyanıyor...uykuya ve huzura hasret kaldım(yardım lütfen...

Bu tür huysuzlukları ve uykusuzluğu kandaki demir eksikliğide yapabiliyor.Size önerim doktorunuzdan Demir tahlili isteyin.

cnm hiç canını sıkma moralini bozma.Bazı çocuklar böyle olabiliyor...Dr çok doğru söylemiş...Benim yiğenimde aynı böyleydi.Dr aç bırakın dedi...Ciddende aç bırak bi süre sonra kuzu kuzu yemek isticek senden..Ha bu arada çocukların bünyesi gerçekten tuhaf 1 gün boyunca bile yemek istemeyebilir...Sen bişi olcak diye korkma.Dr.larda aynısını söylüyor çünkü bırak ertesi güneee...

tam doymadığı için açlıktan uyuyamıyordur..sürekli uyanması bundan ..eğer başak sorunu yoksa diş çıkartmak sancı ağrı gibi..burnu tıkanıyor olabilir.üşürsede sık uyanır.siz ayağınıza alınc aısındığı için uyuyor olablir ve bırakınca tekrar üşür..bunları deneyerek takip ederk bulablirsin..
uykusuzluk bidede mevcuttu..halada tam uyumasakta artık en azındna 3 saat aralıksız uyuyoıruz bende ayağımd asalıyorum..ama hasta olunca daha çok kalkıyor ve hep ayağımda..rahat olunca karnıda tok oplunca yanına uzanıp öyle uyutmaya çalışıyorum ozaman daha uzun uyuyor..ama uykusu iyice gelince böyle uyuyor..
sizin sorununuz büyük ihtimalle açlık..katı gıdaya alıştırcağım diye kendini yıpratma bence..her çocuk aynı değil.azda kendi doktorumuz kendimiz olalım.çocuğun bulamaç tarzı vede blendırla yiyorsa bırak gelişme çağında nasıl yiyorsa yesin..yemek yemeye açlığa alışınca arada eline kraker bisküvi meyce tarzı şeyler vererek kemirmeye çiğnemeye alıştır..birde kendini kasma ..sen acıkınca al bebeğinide yanına oturun masaya onada hazırla karşında oturuyorsa otursun yavaş yavaş yemeğini ye seni izlesin bakarak öğrensin yavru belliki çok sıkıntıdasın..ağzını açarsa bir küçük kaşıkta onun ağzına ver..öğürrüse tükürürse kızma bak böyle yiyeceksin diye kendi ağzına lokma al çiğnemeni göster hafif tebessümleki cesaret gelsin kuzucuğa..annesi daha çok küçük acele etme.biz 2 yaşımıza gireceğiz canı isterse katı yer istemezse bulamaç blendır yapar yedirim yetrki yeme düzeini şaşırmasın ..stressiz bol iştahlı günler dilerim.

oglum neredeyse 14 aylık artık bende son 1 aydır cok üstüne düşmüyorum yemek konusunda.bızımde pütür sorunumuz vardı ama sımdı kendılıgınden bulamacı bıraktı. bu sabah bulamac kahvaltı ıstermedı, ek içi yedı ve şeftalı suyu ıctı.. artık ne ısterse ondan yesın dıyorum cok takılmıyorum.. uyku konusunda bır sey dıyemem. bızdede uykusuzluık vardı bır donem. derdi benimle uyumakmıs yanıma aldım bır andan duzeldı. sımdı besıgını yatagımıza yanastırdık, parmaklıgınıda söktük. gece uyanıyor sacımla oynuyor uyuyor tekrar.. bence sızınkıde annesının orda olup olmadıgını kontrol etmek ıstıyor olabılır.

evet bence arkadaş doğru söylemiş.yemesi gerekeni yesin de varsın püre halinde yesin.pütürlü yediricem diye harab olmaya gerek yok.keşke benim oğlum da yese de herşeyi çekip versem.hiçbirşey yediği yok

benim oğlumunda bazı günler neredeyse yarım saatte bir uyandığı oluyor.sonunda eşim ezmekten korktuğu için kızsada alıp ortamıza yatırıyorum,mışıl mışıl uyuyor.arada uyandığını görüyorum elini babasına veya bana temas ettirip tekrar uyuyor.yanımızda olmak istiyor demek ki,güvende hissetmek istiyor diyorum

bizde zırt pırt uyanıyoruz dün gece 6 kere mesela benim yanımda uyusada ağlıyor doktorların çoğu emmek için uyanıyor diyo (kabullenene kadar doktor doktor gezdimde)

cevaplarınız için teşkkür ederim.epeydir bakamadım yeni okudum..oğlumun uykusuna gelincee yanımda yatırırsam biraz daha iyi uyuyordu artık o da bitti.diş çıkarıyormuş inşallah ondandır.yemek yemeside hiç düzelmedi.zayıflamış oğluşum...meyvyi eline bile sürmüyor...sadece zorla çorba yedirebiliyorum....bakalım ne zamana kadar böyle gidecek..herkes üç yaşına kadar çekrsin diyor..

ayşegül hnm paylaşım cok eskı farkındayım umarım kulube gırıp yorumumu gorursunuz.su an sızın yasadıklarınızı ben yasıyorum.oğlum 16 aylık ve bızde pure yıyoruz zorla reklamla ben calısıyorum annem ılgılenıyor sagolsun.sızın durumlar ne oldu bebegınız nasıl duzeldı yasadıklarınızı paylaşırsanız cok sevınırım

Merhaba sizinle aynı problemi yıllar sonra ben çekiyorum. 15 aylık oğlum. Hiçbir şey yemiyo. Ne katı ne sıvı asla yemek yediremiyorum. Uyku da problem. Uyumayı reddediyo. Her şeyi reddediyo. Tek olmadığımı öğrenmeme sevindim. Nasıl ilerledi süreciniz? Şimdi nasılsınız? Ve bu durum geçiyor mu?

Merhaba sizinle aynı problemi yıllar sonra ben çekiyorum. 15 aylık oğlum. Hiçbir şey yemiyo. Ne katı ne sıvı asla yemek yediremiyorum. Uyku da problem. Uyumayı reddediyo. Her şeyi reddediyo. Tek olmadığımı öğrenmeme sevindim. Nasıl ilerledi süreciniz? Şimdi nasılsınız? Ve bu durum geçiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…