1.5 yaşında bebekler nasıl beslenmeli

elmas61

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
3
0
6
34
İstanbul
merhabalar...kızım 1.5 yaşında normal kilosundan 2 kg az hareketli ve çok az yiyen bir çocuk. lütfen tecrübelerinizi benim ile paylaşın

bebeğiniz kaç kilo ve boyu kaç cm?
doktorunuzla görüştünüz mü, balık yağı ve multivitaminler güzel iştah açıyor,
bir de tam kan sayımı yaptırmanızı öneririm, kansızlık da iştahsızlık yapıyor.

bebeğim 7.1 kg dr gittim vitasure verdi boyu 72 cm çorba tarzı daha doğrusu sıvı hiçbirşey yemiyor
yedikleri ekmek, makarna,pilav, meyve daha kötüsü dr tavsiyesi ile sütten kestik ama bu seferde süt yeriene su içiyor günde 2,5 lt su tüketiyor

benimki de tam tersi, katı yemiyor hala püreyle besleniyor
doktorunuz zaten vitamin vermiş, bir süre kullanıp bakın değişiklik olacak mı diye
biz şu an seven seas cherry balık yağı, çinko ve demir ilacı kullanıyoruz, 3 ay böyle devam edeceğiz. balık yağını zaten veriyordum ama diğerlerine geçen hafta başladık, henüz çok ciddi bir değişiklik göremedim, o yüzden bir öneride bulunamayacağım.
iştahsız bebkle uğraşmak çok zor, maalesef iyi biliyorum.. kolay gelsin...

peki sütü kestinizde yoğurt yada peynir yiyor mu? bunlar çok önemli bu seferde kalsiyumsuz kalır.makarna pilav her çocuğun vazgeçilmezidir.ama mutlaka sebze yemekleri,et(çocuklar pek bütün et yiyemez o yüzden sulu veya kuru köfte) balık olabilir kızartmasını yemiyorsa haşlayıp hem suyunu kullanıp hem etlerini didiklerek çorba yapabilirsiniz.mesela benim oğlum sizinkinden çok büyük ama hala yemek problemimiz var.ben de inatçı bi anne olduğum için hiç pes etmedim.hele sizin gibi 1,5-2 yaşlarındaydan saatlerce ağzında tutar yutturamazdım.ama yine de yedirdim.diğer türlü boşverdiğinizde olanları da söyliyim.çocuk bisüre depodan yiyor sonrasında gerek kemiklerinde gerekse de diğer gelişimlerde hafifde olsa gerilik hem de dirençsiz olmaya başlıyor.en sonunda da en ufak bir mikropda ağır hastalık olarak çocuğunuza geri dönüyor.demek istediğim hani başkaları der ya"aman n'olucak yemesin illa büyür" evet illa ki büyür ama nasıl büyüdüğü ve gelişim geriliği gösterip göstermeyeceği de yine sizin elinizde.bence inatçı bir anne olun derim.Mesela benim oğlum asla yumurtayı yemek istemiyor.bende ona yumurtayı rende yada doğranmış sebzelerin içine karıştırarak kızartıyorum anlamıyor.sizde çocuğunuzun yemediği şeyleri farklı yollar deneyerek yedirebilirsiniz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…