• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 1,5 yandaki olumu kree mi vereyim, bakcya m brakaym?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

antika

ilk meleğim benim.
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
642
11
318
Aksaray
arkadaşlar bu konudaki tavsiyeleriniz benim için çok önemli. ben çalışan bir anneyim.kreş ve bakıcı konusunda kararsız kaldım.bakıcı konusunda tereddüt yaşamamın sebebi de,o da eğitimli değil.oğlumu çok seviyor ama ihtiyaçlarını karşılamayacağını sadece oylayacağını düşünüyorum.şimdiye kadar oğluma bakıcı baktı.geldiğimde televizyon açık oluyordu son ses kadın programları falan.ilk başta oğlum küçük olduğu için fazla bir şey söylemedim,sonuçta bütün gün evde canı sıkılıyordur diye normal karşıladım.gerçi dolaylı olarak msj vermeye çalıştım ama anlamadı.ama oğlum şimdi tam da taklit dönemine girdi.kreşte de bir kenara itilir mi acaba?erken mi?kendi yaş grubuyla olacak.bilmiyorum kararsızım,yardımcı olun lütfen.değerli fikirlerinizi bekliyorum.çünkü karar vermem gerekiyor,artık.

Hatta 3 yaşına kadar ev ortamında olması gerek çocuğun..

Ama tedirginliğiniz çoksa iyi bir kreşe verin derim..tabii iyice araştırıp..O yaştaki çocukların çoğunluğu olan bir kurum daha iyi olur..

eğer bakıcından memnunsan isteklerini açıkça belirtip bakıcını düzeltmeye çalış bence.
aynen burda yazdığın gibi,çocuğun her şeyi taklit etmeye başladığını o yüzden kadın programları falan izlemesini istemediğini vs anlat.
yok eğer laf geçiremiyorsan içinin sinmediği bir bakıcı yerine kesinlikle kreşe ver derim ben.
evde bakıcı tek çocuğa kötü davranabilir.
ama kreşte bir sürü öğretmen olacak.biri kötü davranacak olsa diğeri engel olur en azından.
ayrıca kendi yaş gruplarıyla gayette doyurucu gereçer kreş.
bir kenara itilir diye düşünme...

Aslında evde balkılması daha iyi olurdu. Mesela daha bilgili birini bulamazmısınız çocuk gelişimi okumuş en azından lise mezunu bile olabilir. Eğer bulamam diyorsanız kreş derim ben. Çocukların tv izlemesini doğru bulmuyorum gelişimi açısından gerçekten edndişe etmekte haklısınız.

hepinize değerli yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim.üyelere nasıl rep verildiğini bilemediğim için size özel teşekkür edemiyorum(1 yıldır üyeyim bu ve benzeri konularda çok cahilim.)

Hatta 3 yaşına kadar ev ortamında olması gerek çocuğun..

Ama tedirginliğiniz çoksa iyi bir kreşe verin derim..tabii iyice araştırıp..O yaştaki çocukların çoğunluğu olan bir kurum daha iyi olur..

niçin ev ortamı daha iyi canım?biraz açarmısın,hassas bir konu olduğu için iyice bilgilenmek istiyorum.

eğer bakıcından memnunsan isteklerini açıkça belirtip bakıcını düzeltmeye çalış bence.
aynen burda yazdığın gibi,çocuğun her şeyi taklit etmeye başladığını o yüzden kadın programları falan izlemesini istemediğini vs anlat.
yok eğer laf geçiremiyorsan içinin sinmediği bir bakıcı yerine kesinlikle kreşe ver derim ben.
evde bakıcı tek çocuğa kötü davranabilir.
ama kreşte bir sürü öğretmen olacak.biri kötü davranacak olsa diğeri engel olur en azından.
ayrıca kendi yaş gruplarıyla gayette doyurucu gereçer kreş.
bir kenara itilir diye düşünme...

annelik işte kreşte de gerekli ilgiyi göremez mi acaba,diye düşünüyorum.ama,ne yalan söyleyeyim mesajın beni daha da cesaretlendirdi.
örnek vereyim,canım.oğlum yeni yemek yemiş oluyordu karnı şiş yani bakıcı tam göbeğinin ortasından sıkıca bastırıp kucaklıyordu sonra da çocuk biraz kusuyordu.
söylüyordum eşime böyle kucaklama çocuk kusuyor diye kızdım,biz de böyle kucaklamayalım diye.halbuki eşim hiçbir zaman öyle kucaklamıyordu.o davranışın kızılacak ve dikkat edilmesi gereken bir davranış olduğunu söylemeye çalışıyordum.ama,yine aynı kucaklıyordu.böyle şeyler yapıyordu ama,zarar vermediğine eminim çok seviyor evinde çocuklarına bile sürekli oğlumdan bahsediyormuş.

Aslında evde balkılması daha iyi olurdu. Mesela daha bilgili birini bulamazmısınız çocuk gelişimi okumuş en azından lise mezunu bile olabilir. Eğer bulamam diyorsanız kreş derim ben. Çocukların tv izlemesini doğru bulmuyorum gelişimi açısından gerçekten edndişe etmekte haklısınız.

canım benim bulunduğum yerde başka birini bulmam biraz zor,bir de bakıcıyı uzun zamandır tanıdığım için eve rahatlıkla alabiliyordum.güvenilir ,allah korkusu olan birisi.
geldiğimde televizyon açık oluyordu oğlumda oyuncaklarıyla oynuyor oluyordu.o da bir müddet sonra sıkılıyordu galiba oynatmaktan.ben de hak veriyordum,ben de sıkılabiliyorum,yorulabiliyorum diye.bilmiyorum canım kafam karışık açıkçası.bazen de kafaya kreşi koydum gibi,hayırlısı.

benim kızım şu an 3 yaşını doldurmak üzere ve 1 haftadır kreşe götürüyorum. haftada 3 yarım gün başlayacağız. ben çalışmadığım halde krese verme isteme nedenim kızımda görmeye başladığım hırçınlık ve insanlardan kaçması ve anneye aşırı bağımlı olması. çünkü devamlı benim yanımdaydı. kreşe alışması için bende 3 gündür orada bekliyorum bu arada kreşi inceleme fırsatım oldu. 8-10 çocuk için 1 öğretmen veriliyor yaş grubuna göre, bizde 1 de stajyer var öyle çok bire bir ilgilenme fırsatları yok ama hiç ilgisizde değiller yani bakıyorum çocuklar hallerinden çok memnun. birde çocuklara çok iyi davranıyor ve sevgi gösteriyorlar ,kucaklarında gezdiriyorlar,ayaklarında sallayıp uyutuyorlar,çünkü benim kızımda dahil en ufak bir kızma olsa hemen ordan kaçıyorlar o yüzden çocuklara kötü davranma olayı yok. tabi benim götürdüğüm kreş oldukça iyi bir kreş. bence evde cahil bir kadın yerine kreşte üniversite mezunu öğretmenlerle büyümesi daha iyi. bence sizde benim gibi götürüp 3 gün bekleyin ve inceleyin içinize sinerse kreşe verin.

Benim oğlum 26 aylık ve 2 yıldır bakıcı bakıyor, bunun iyi ve kötü yanları var tabi. ıyi yanları kuzum sabahın köründe yollara düşmüyor sıcak evinde, yemeği, uykusu bakımı yapılıyor, bakıcım güvenilir, kötü yanı ise yaşı büyüdükçe bir kişinin ona yetmemesi, bu bakıcı ya da ben farketmez, evde oynamak istememesi. Tamam yazları akşama kadar dışarda olsun ama uzun kış günleri ne olacak, evde sıkıla sıkıla oturacak, çünkü aynı mekan sıkıyor onları bir yaştan sonra, üstelik arkadaş arıyorlar.
Bu söylediklerim 2 yaş civarında olanlar için geçerli bence ama, çünkü 2 yaşa kadar çocuğun anne ile zaman geçirmesi ya da ev ortamında olması öneriliyor, zaten bizim de geçen sene çok sorunumuz yoktu. 3 yaşa yaklaştıkça evde bunalmalar başlıyor, önerim 2,5- 3 yaş civarında vermeniz.

2 yasinda oglum icin benzer nedenlerle kres arastirdik. hatta en son begendigim krese bakicimizi da alip hep beraber gittik, yoneticisyle gorustuk yarim saat filan da oglumuz bayila bayila oynadi. oyuncaklarla cok ilgilendi seve seve oynadi ancak bizim orda oldugumuzu bilmek ona guven veriyordu, bizler ciksaydik orada hemen tek basina kalmayi kabullenmezdi. kres ortaminda da her zaman bir alistirma evresi oldugunu anladik. kres yoneticisinin sozleri bana cok mantikli gelmesine ragmen, bu yasta ev ortaminin onun icin daha guvenli ve beselyici olacagini dusunerek bu sene de kresi erteledik. kres yoneticisi kisaca soyle dedi: her zaman anne bakmiyorsa kurum secilmelidir. cunku bu yaslarda cocuk bir tek bakistan bile sinebilir. ornegin anne cocuga bir sesini yukseltse bile cocuk annesinin sevgisinden emin oldugu icin bunu tolere eder ama bakicisi icin ayni sey soz konusu olmaz dedi, ve ona olan guveni sarsilabilir gibi bir sey soyledi. yine de kurum ortami bana bakicidan daha guvenli geliyor. buna ragmen teke tek iletisimin su anda benim cocugum icin en iyi sey oldugunu dusundugumden ve bir onceki cevapta yer alan evde bakimin konforu gibi onemli bir nedenden oturu isim biter bitmez kosa kosa eve gidiyorum ve bu seneyi de bakiciyla gecirmeye karar verdim.
TV konusuna gelince. bence cok cok onemli tv nin acik olmasi. bu konuda biz soyle yaptik. evimizde TV yok, ne aygiti ne de kablosu, boylece bakicimiz acamiyor. cunku eger TV olsaydi eminim %100 eminim acardi ve bunu gozumun onune getirmek bile beni cok uzerdi.
tatile cikmadan haftada bir gun 2 saatlik oyungrubuna basladik. Orda cocuklarla oynamak da cok guzel. Kıis icin her zaman dusunmuyorum, grip salginlari nedeniyle.
hepimize bol sans

Son düzenleme:
Bakıcılardan istediklerimizi iyi vurgulamamız gerekiyor. Söz konusu bebeğimiz, çocuğumuz ise dolaylı yoldan ima edip anlamasını beklemek sorunu çözmez.
Çocuk gelişiminde yapılan hatalar affedilemez, affedilmemeli. Çünkü geri dönüşü yok. Bakıcınızla isteklerini konuşup karşılamıyorsa yollarınızı ayırmalısınız. 3 yaşına kadar kreştense bakıcı ile birebir diaolog sonucu kuracağı bağ önemlidir. Bakıcı yeterli değilse kreş düşünmelisiniz.

Tv de kadın programları açan bakıcı bebeğinizin, çocucuğunuzun gelişimi için gerekli olan değerli zamandan çalıyor demektir.

----------------

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar,herkese yeniden merhaba sonunda oğlumu kreşe verdim.kendisiyle aynı aylarda olan çocuklarla birlikte.şimdilik güvenilir gibi.sık sık da eşimle gidiyoruz,şu ana kadar uygunsuz bir durumla karşılaşmadık umarım bundan sonra da karşılaşmayız,inşallah.ben çocuk için daha iyi olacağını düşünüyorum.bazen kreşten eve gelmek istemiyor.arkadaşlarını taklit etmeye başladı.

Ben de senin gibi kreşe verdim,çünkü kış günlerinde eve kapanıp bakıcıyla tv izlemesini istemedim,bu hafta ilk haftamızdı ve nezle oldu:)huysuzlandı.28 aylık kızım yani 2.5 yaşında.

Kreşte gayet uymlu kızım ama eve gelince bana kök söktürüyor,misal su istiyor tam uzatıyorum küçük bardak diyor,dediğini yapıyorum büyük bardağa koy diyor yine yapıyorum kuşlu bardağa koy diyor...kaydirigubbakcemile3.

Hele uykusu geldiğinde ağlama krizlerine giriyor,1 saat belki susmuyor,içini çeke çeke uyuyor...

Bunlar şu an yaşadıklarımız,zamanla düzelecek eminim ama ben de tırlatmak üzereyimkafamçokkarıştı

ben isvecte yasiyorum ve burda kesinlikle bir yasindan sonra veya bir bucuk kresi öneriyorlar
benim oglum oynamayi ve kendi yasitindakileri sevdigi icin bende gitmesini cok istedim bu iki haftadir yeni basladi oglum ise simdi tam 14 aylik ve kresi cok seviyor..
onu biraktigim zaman bye bye yapiyorum bana el salliyor ve oyuna devam ediyor cocuk sosyal hayati ogreniyor orda yemek yiyorlar disarda parkta oynatiliyor etrafi mutlaka kapali alan, sarki soyluyorlar bir suru seyi beraber yapiyorlar.. evde cocugun tikali kalmasindan iyidir

merhaba bende kzımı 1,5 yaşında kreşe verdim.Kızım çok hareketli o yüzden evde bakıcının ona yeterli olacağını düşünmedim.Ve yaptığım araştırmalarda beni haklı çıkardı.Kızım 4 aydır kreşe gidiyor ve sadece 2 hafta arkamdan ağladı.Daha sonra çok mutlıuydu sabahları öğretmenini gördüğünde koşarak sarılıyor ve u beni çok mutlu ediyor.Fakat her kreşte iyi değildir.İyi bir araştırma yapmanı tafsiye ederim.

oğlum 19 aylık bugün haftada 2 yarım gün olarak kreşe kayıt ettirdim haftaya salı başlayacak
verdiğim yer çok güzel güvenilir ama içim pır pır
ya yemezse ya uyumazsa ya sıkılırsa ya beni ararsa yada hep orada olmak isterse beni istemezse yiyorum kendimi

buna mecburdum çünkü oğlum benden başka kimseyi görmeden büyüyordu
iyice agresif bir çocuk olmuştu

umarım doğru bir karar vermişimdir

Back