• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1.5 aylık bebeklere mamaya ek neler verilebilir

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eftelyasu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
2.171
1
356
44
Diğer
1.5 aylık bebeğim var sütüm yetersiz olduğu için mama veriyorum hazır mama yerine evden neler verebilirim. doyurucu küçük olduğu için ek besinlere başlanmıyor bildiğim kadarıyla

hıÇ bıŞı vereremzsın tatlım daha Çok mınıcık mıdesı kaldırmayabılır senın vereceĞın ek gıdaları 2,5 ay sonra baŞlayabılırsın.

mamaya doktor tavsiyesi ile mi başladın , yani sütünün yetmediğine doktor mu karar verdi ? ek hiç bişey veremezsin , 4. ayda belki sadece tattırmak amaçlı verebilirsin

4.aya kadar hiç bir şey veremezsin canım mama dışında...ancak mama verdiğin için su verebilirsin..

hiç birşey veremezsin sütünün yetmediğini kim söyledi kilo alımı nasıl bebeğin doktormu karar verdi yoksa senmi yetmediğini düşünüyorsun sütün yetmemesi öyle hemen anlaşılacak birşey değil çünkü bunun haricinde bebekler 4. ayı doldurana kadar ek besinlere başlamak onların sindirim sistemi ve sağlığı açısından çok zararlı

arkadaşlar doktor söylemişti mama verebilirsin diye bebeğimi emziriyorum yoruluor uyuyor yatağına koyuyorum tekrar ağlıyordu uyumuyordu

Arkadaşlar yazmış zaten 1.5 aylık bebeğe anne sütü ve mamadan başka birşey verilmiyor keşke anne sütüyle beslenebilse ama yetmiyorsa yapılablecek pek birşey yok aç kalmalarınada dayanamayız bebişlerin

canım bebeğin daha çok küçük devam mamalarından başka bir şey veremezsin 4. ay bittikten sonra zaten meyve sularını ve sebze pürelerini tattırmaya başlayacaksın o zaman bile tam öğün olarak vermiyosun bol bol emzir ve sütünü arttıracak yiyecekler ye bol bol sıvı al sütün artar sakın emzirmeyi bırakma en önemli gıda şu an bebeğin için anne sütü her ağladığında emzir canım

Kizlar ek gida icin hiiic acele etmeyin ek gidayi onlar sindiremez yazik bebelere.
Vitamalt icin sutu arttiriyor ben ictim denedim cok ise yariyor bol bol su icin
uyku da lazim ama zor tabi. BU arada benim bebegimde cok aglardi her agladiginda
emzirirdim ama acaba ac mi kaliyor derdim . Hayir kalmiyordu ayda 1 kilo aliyorsa ilk 3
ay sorun yok demek. ve dr bana dediki ayda 600gr - 1000gr arasi normal

ac kaldigi icin aglmiyor genelde kolikli oluyorlar
benim tavsiyem aylik kilosu 600 gr dan asagida olursa mama kullaninin
ek besinede 4. ay bittikten sonra ufak ufak tattirin ben oyle yapmistim.

Back