Tuvalet Eğitimi 1,5 ay oldu bezi bıraktık hala arada altina kaçırıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Gurmes

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
1.186
1.158
333
Anneler selam 26 aylik kizimi 1,5 ay oldu bezi birakali. Ilk hafta berbat gecti sonra yavas yavas lazimliga denk getirmye basladik bi an vazgecmeyi düşünüyordum ama devam ettim. Sonra 10 gun cok guzel gecti. Kacaksiz gunu kapatıyorduk. Şu ara yine altına salmaya basladi 2 gunde 1 bazen üst uste hergun altina yaptigi oluyor. Bazen 1 hfta kacaksiz geciyor. Anlamadim pişman oluyorum.bazen acele mi ettim. Ama gece kuru kalkiyordu. Cis yaptigini falan söylüyordu. Ne yapsam bilemedim. Normalmidir sizce bu kacirmalar.ne.kadar surer?

Çocuğunuz hazır değilken eğitim vermişsiniz bu yüzden de zorlanıyor. Üstüne kaçırıyorsa o söylemeden saat başı siz götürün tuvalete

Hazir gibiydi aslinda gece kuru kalkmasi klozete oturmak istemesi kendi basina merdiven.inip cikmasi kendini ifade edebilmesi vs bunlar olmasa kalkismazdim. Hem iyi hem kotu gidiyor inisli cikisli 1,5 ayi geride biraktik. Beze donmeyi dusundum arada ama hem.emeklerim cop olacak hemde kizimda bir yol.katetmisti donersem kafasi karisacak ikinci egitimde daha cok inada bindirebilir diye bundan da korktum. Evt dediginiz gibi kontrol bendeyse sorun yok cisi geldiğinde ben.goturuyorum ama kendi basina birakirsam her zaman degil taboki bazen salmis olarak gelip bana söylüyor

Belki korkmuştur
Eğitimi yarım bırakmamanız iyi olmuş. İlk bir hafta saatte bir götürün ama her götürdüğünde sorun çişim var mı diye. Sonra aralarını açın yavaştan kendi söyler inşallah

Insallah duzelecek elbet diye dusununce cok rahatliyorum. Bazen cok moralim bozuluyor. Bu wc egitim.isi cok sabir isi. Ben ilk cocugumda hic anlamadan alisti 3 gunde 28 aylikti hem hoc bir belirti vermiyordu olumlu yonden. Kizim kok sokturdu resmen. Cabuk Alisir dedim ama yok kolay olmadi sandigim.gibi

Bu cok normal arada olur öyle, sonucta daha 2 bucuk yasında kaslar tam anlamıyla gelişmedi ama zamanla tamamen kalkacak ortadan.

Olabilir bence oyuna dalıyor söylemiyor ola bilir sonuçta her çişini kaçırmıyor çok normal, hatta önümüzdeki kış da her üşütünce altına kaçırabilir hazırlıklı ol bence, ben de 24 aylıkken bezi bıraktırdım, dediğiniz gibi arada bir oldu ilk kışı atlatınca maşallah kaçırma olmadı bir daha, kaçırma derken mesela oyun oynuyordu bırakmamak için söylemiyordu taa ki ucundan kaçırama kadar

Biraz daha zamana ihtiyacı varmış demek ki. Uzmanlar en uygun dönemin 31 aylık olduktan sonraki dönem olduğunu söylüyorlar kassal gelişim açısından. Bu da yaklaşık 2.5 yaşına tekabül ediyor. Artık baslamissiniz ve baya da yol katetmissiniz bu saatten sonra geri dönmeniz doğru olmaz bez bağlamayın ama asla sinirlenmeyin,gerilmeyin çünkü o da başarmak istiyo ama fiziksel şartları müsade etmiyo demekki. Siz daha fazla takip edin sık sık hatırlatın" tuvalete gitmek ister misin" diye.

Merhaba. Bencede normal. Bugün bi yazı okudum 3 ayla 6 ay böyle olabilirmiş.. İnşallah o kadar sürmezde..
Benimde oğlum var 2 ay oldu başlıyalı bizimde oluyor arada. 33 aylık şu anda..
Ama çok şükür benim korktuğum gibi olmadı elhamdülillah çok kolay atlattık sayılır. Bunun öncesinde çiş eğitimine geçmeden önce çok çok önceleri tuvalet iletişimindeydik. Bunun çok faydası oldu..
Allah kolaylık versin bütün anne ve çocuklara..

Evet bende okudum Hatice Tongar sayfasinda normal diye.. zamanla duzelecek sanirim. Anneler olarak yorgun dusuyoruz bazen ve umitsizlige kapılıyorum.

Evet bende okudum Hatice Tongar sayfasinda normal diye.. zamanla duzelecek sanirim. Anneler olarak yorgun dusuyoruz bazen ve umitsizlige kapılıyorum.
Evet aynen bende Hatice Tongar ı okumuştum aynı yeri okumuşuz:)
İnşallah zamanla düzelir. Üzülmeyelim, şükredelim..

2 yaş çok erken bence çocuk unutiyordur benim oglum daha büyüktü bezi biraktiginda bazen oda yapiyordu ama oyina filan daliyordu 2 yas daha çok erken

Bugün dışardaydık gelirken çocuk arabasındaydı oğlum uyudu eve gidesiye altına çiş yapmış.. Ben yapmaz diyordum gittiğimiz yerdede tuvalete gitmiştik ama yaptı uyuyunca.. Orda kavun yemişti bide ev biraz serindi ondan heralde.. İnşallah zamanla düzelir hepimizinki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…