Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam herkese benim kızım alya canan 1 yaşına girdi 6 kasım 2009 annesiyim daha yeni emzirmekten kesitim çünki kızım yemek yemeyi seviyo 6 aydan sonra ek gıdaya başladım meyve püresi yoğurt sebze çorbalrı gibi düzenli olara
sebze çorbası gibi 9 aydan sonra düzenli olarak yumurta sebze yemekleri ve etini hiç ahmmal etmedim şuanda kızıma uyanınca biskivülü süt içiriyorum 500 ml çünki günde 500 ml inek sütü içmesi şart 1 saat sonra yumurtasını yiyo çorba içip bir iki saat uyuyo ikindi sattlerinde ondan sonra akşam yedi gibi felen milav makarna yada etli sebze yemekleri gün gün ayırdım yemekleri o gün ne yaprıysam onlardan yiyor 4,5 kaşık pekmez günde mutlaka veriyorum ve gece 24 gibi de muz elma mandalina bunların üstüne bizküvili sütü döküp blendırdan geçirip muhallebi gibi veriyorum ve sabah 11 kadar uyuyo bu aralar diş çikardığı için geceleri uyanıyo sallıyorum uyuyo peki sizler nasıl besliyosunuz bebişlerinizi uyku düzenleri nasıl
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
merhaba.öncelikle çok güzel bir konu açmışınız:)
benim oğlumda 13 aylık yani 3ekim 2009 doğumlu.uykusu pek yok bizimkinin özellikle gündüzleri 1 yada 1buçuk saat ancak uyuyor.bu konuda ne yapacağımı şaşırdım doğrusu...akşam kaçta yatarsa yatsın genelde9-10 civarı, sabah 6 dedimmi çalar saat gibi ayakta.dişlerden dolayıda gece uykusu çok bölünüyo tabiki.
beslenmesine gelince yemekleri ve çorbaları çok zor yediriyorum,peşinde koşuyorum ağzını açacağı anı dört gözle bekliyorum yani. esas sorunumuz ineksütünü bitürlü sevdiremedim.buyüzden sabah kalktığında ve gece yatmadan aptamil3 veriyorum mecburen.seve seve içiyor onu.biskivüli sütten bahsetmişiniz onu nasıl yapıyorsunuz.???:26:
canım inek sütü çok önemli ben sabah 250 ml sütün içine 5 tane ülker hero bbaabynin bisküvisini ufalayıp ısıtıyorum ılık olarak içiyorum bizimkide sevmiyodu böyle yaptım sevdi yemek yedirmek gerçekten problem ben mamasandalyesine otut-rtuyorum işte reklamları seviyo yada çizgi filmleri açıyorum o bakıyo ben 1 kase çorba yoğur yada yemeklerdebn yediyorum dsende öle yap :) canım
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
peki biberonlamı veriyosun bisküvili sütü? birde o süt nekar süre tok tutuyor?
zaten yemek yada çorba yedireceğim zaman tv nin karşısındayız nerde reklam var onu arıyorum.oturarak asla yemiyor,geziniyor odanın içinde:)
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
birde sütün markası ve tam-yarım yağlı olması farkediyormu?????
hmm biberonla veriyorum zaten bisküvide katsam sıvı oluyo biberonla daha basiyt yada almıyosa uykuda deneyeblirsin 4 saat acıkmıyo bizimki ama bn 2 saat sonra birtane haşlanmöış yumurta yediriyorum sonra uyuyo akşam da yemek yediriyorum sana tavsiye acıkmadan akşam yemeği yedirme acııkmasını bekle ozaman daha güzel yiyolar 4,5 kaşıkda olsa pekmez çok önemli yemeklerden sonra sütle değil çünki demiri öldürüyo. pekmez çinko bakımından ,çok zengin tavsiye ederim bir kaç kaşık bile olsa bebişler için çok iyi :)
canım tam yağlı bebekler için çok iyi ben pınar süt veriyorum annemde beni pınar sütle büyütmüş o bakımdan :) ben kızıma süt verdim vereli daha hızlı külo almaya başladı 12 aylık kıızm 12 kilo 80 cm uzunluğunda ama ben yılmıyorum yediriyorum obez felan değil boyuna göre çok iyi kilosu ama maşallah taş gibi tombiş sayılır :)
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
pekmezi hergün veriyorum bende.sütü deniycem inşaalah öyle sever.. sağol:92:
sede sağol inşallah sever
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
sede sağol inşallah sever
merhaba.bu sabah bisküvili sütü denedim 250ml süte 5 tane bisküvi ezdim ılıtıp biberonla verdim.ilk başta mama olmadığını tadından çaktı:) biraz zorlayınca içti.teşekkür ederim.:92:
ay çok sevindim bebeişler aç kalmasın rica edeerim canım ...