• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1-2 yaş arası bakım,psikolojisi,oyun,uyku..vs

dandini28

bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
1.024
11
358
Kocaeli
Selam anneleropuyorumnanaktan,çoğumuzun bebeği 1 yaşını doldurdu ya da dolduracak.Kendileri büyürken İhtiyaçları da farklılaşmaya başladı.Aklımıza takılan konuları paylaşalım.Benim aklıma takılanlarCADIARZU

İlk olarak bağımlı halden bağımsız birey olma yolunda ilerlerlerken nasıl bir yol izlemeliyiz.Bu dönemi nasıl sağlıklı atlatırız ki,2 yaşında zorluk çekmeyelim?
Biberondan damlatmaz bardağa yavaş yavaş geçiş yapılması gerektiği hakkında yazılar okuyorum.doğru mu sizce de?
Bağışıklık sistemi için uht sütün yanına aptamil junıor takviye ediyorum,başka bir yol daha var mı?yeme-içme
Tuvalet eğitimi için 2-3 yaş arası öneriliyor.2 yaş kışa denk geliyor?
Ne gibi oyunlar ya da konuları öğretiyoruz?neleri bilmeliler sizce?
Şu an yürümüyor ama yürüyen bebişleri olan arkadaşlar ne gibi önlem vs aldınız?alt değiştirmesi nasıl oluyor yürürken?

yürüyen bir bebekle mücadele çalışmalarıma öncelikle sivri köşeleri olan ona zarar verebileceğini düşündüğüm sehpa vs. kaldırarak başladım.çünkü her an devrilme ve denge kaybı ile karşı karşıya kalınıyor.
sivri köşeler için eşim koruyucu almıştı ama benim oğlum öyle şeyleri kurcalamaya bayıldığı için sehpadan uzak tutmaya çalışırken tam bir sehpakolik oldu o köşe bantları yüzünden:)yani bizde işe yaramadı pek
ayrıca çarpabileceği ve zarar göreceği yerlere yumuşak örtü ve battaniye serdim,yani ebnim koltuklarımın kenarları mesela
bebek yürürken dikkat edilmesi gereken başka bir ayrıntıda bence açılır kapanır sandalye ve en alt çekmeceler
açılır kapanır sandalyelerin mekanizmasını keşfettiklerinde üztlerine çekip devirebiliyorlar ben benim sıpayı havada yakaladım:)
en alt çekmeceyede ayağını sokmaya çalışıyor denge kaybına sebep oluyor
şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklerim yine:)

hmm yürürken alt değiştirmesi demişsin dandinicim,yani ben pek anlayamadım cnm onu

hmm yürürken alt değiştirmesi demişsin dandinicim,yani ben pek anlayamadım cnm onu

yürüyen bir bebeği yürümekten alıkoyup düz bir yere yatırarak altını değiştirmek nasıl mümkün oluyor?duruyor mu yatırdığın yerde yoksa hemen kalkmak mı istiyor?

yani ben zaten altını değiştireceğim zaman doğduğundan itibaren bunu söylüyorum egeye altın kirlenmiş yat hadi bezini değiştirelim vb. şeklinde
beraber gidip bezi ve ıslak mendili alıyoruz şu sıralar,bazende kendisine diyorum hadi ıslak mendille bezini al diye gösteriyorum,sonrasında altını açtığımız yer sabit zaten sadece odasındaki minderde altını açıyoruz oraya yatıyor değiştiriyoruz:)
bazen altı açıkken yani temizledikten sonra kalkmak istiyor işte tam o kısım biraz el çabukluğu gerektiriyor:) hemen bezi takıp bağlamak gerekiyor:)

bez bağlamak bizim için bir işkence töreni karşılıklı.aynı şekilde doğduğundan bu yana bizde hadi altın kirlenmiş değiştirelim diyoruz ama nafile umut doğdu doğalı altını değiştirmeyi sevmiyor.büyük tuvaletini yaptığı zamanlar biraz gönlü oluyor değiştirtmek için duruyor kendi yatıyor hatta.ama kapatma safhasına geldikmi.yine kıyamet kopuyor.
yani dandinicim sorun olması için yürümesine gerek yok tabi benim için.

Back