08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence normal. Hayat 08 30 -9 da çoktan başlamış oluyor insanların çoğu için. Apartman yaşamında bazı sesleri tolere etmek durumundayız. Benim üst katimdakilere çok misafir gelir. Yer içerler küçük çocuklu misafirleri oluyor genelde onlar kostururlar bağırır cagirirlar. Gece 12 ye kadar tolere ederim. Ben oglumu en gec akşam 9 da yatırmış oluyorum benim için de o saat günün bittiği, dinlenmeye çekildiğim saat ama herkes için bir değil. Ne yapayım akşam 9dan önce kapılarına mi dayanayim susun diye?

Simdi söyle düsünün, o Kadin belki calisiyor, belki cocuklari okuldan kresden gelecek , onlar gelmeden is yetistirmeye calisiyor. Yani bilmiyorum Ben Mi cok hassas degilim sese karsi ama bir süpürge ne kadar ses cikarabilir ki. Bir camasir makinesi sikma islemi (10/15 DK) ne kadar ses cikarabilir ki.
Tamam insanlar birbirlerine karsi saygili ve dikkatli olmalida bu insanlarda belli ki is yapiyorlar, sesli müzik, dizi falan acmiyorlar ya o.saatde.
Normalde tabiki bunlar düşünülür ama bu bahsettigim evsahibi biraz iqsu düşük bi kadın. anlamıyo unutuyom ayagına yatıyo. çalişmiyo aksama kadar evde. gece 2 3te yatıyolar ve o saate kadar cocukların bağrışları koşturma gümbürltüleri kadınla adamın kavgaları kesilmiyo. toplum içinde yaşamaması gereken bi aile yani. ayrıca sabah gün dogumunda süpürüyo bide gece 11de de mutlaka süpürüyo :KK70: prensipli bi hanımefendi

Ya vallahi bi odada tam 35-40 dk kalıyor dakika tuttum bayağı 😏
Bence haftada 1 2 bence rahatsız etmemeli genel anlamda başka sıkıntılar varsa onları dile getirin ama şimdi 8 bucuk için laf söylemek bence doğru olmaz. Bizim yan komşumuzun oğlu ikiside 20li yaşlarda anahtar taşımazlar anneleride derin uyır gece 11de dan dun tekme yumruk zil kapı çalıyorlardı bitişiklerinde bebeğim uyuyorken. Buna tahammül edilmez mesela dış kapıyı çarpa çarpa çıkarlardı.

Neden abartayım mesela ?
Halı çırparken de gördüm bildiğiniz her kenarı 4 er 5 er defa silkeliyor 🤦🏻‍♀️
sadece siz değil diğer komşularda rahatsız olur o kadar uzun süre sese, apartmanda halı silkelemek yasak, yönetici ne yapıyor bu kadar şey olurken ... önce yönetici uyarır, olmazsa zabıta aranır .yöneticinin haberi yok mu ?

8:30 benim için normal bir saat ben 15 günde bir detaylı temizlik yaparım kanepeleri falan çekerim o zaman 9-9:30 gibi açarım süpürgeyi onun dışında hafta içi 10 gibi açarım.
ben de üst komşumu pazar günleri temizlik yapmaması konusunda uyardım geçenlerde (eşyaları itip çekmeli halı silkelemeli falan yapıyordu çalışmıyor bu arada) bu sefer süpürgenin iç pisliğini balkondan aşağı dökmüş böyle bi tip değilse çok rahatsız ediyorsa sizi kibarca uyarın

Bence haftada 1 2 bence rahatsız etmemeli genel anlamda başka sıkıntılar varsa onları dile getirin ama şimdi 8 bucuk için laf söylemek bence doğru olmaz. Bizim yan komşumuzun oğlu ikiside 20li yaşlarda anahtar taşımazlar anneleride derin uyır gece 11de dan dun tekme yumruk zil kapı çalıyorlardı bitişiklerinde bebeğim uyuyorken. Buna tahammül edilmez mesela dış kapıyı çarpa çarpa çıkarlardı.
Ama bu hep mi oluyor ?
Ben haftanın iki günü çekiyorum bunu artık strese giriyorum geceden uyku tutmuyor 🤦🏻‍♀️

8:30 benim için normal bir saat ben 15 günde bir detaylı temizlik yaparım kanepeleri falan çekerim o zaman 9-9:30 gibi açarım süpürgeyi onun dışında hafta içi 10 gibi açarım.
ben de üst komşumu pazar günleri temizlik yapmaması konusunda uyardım geçenlerde (eşyaları itip çekmeli halı silkelemeli falan yapıyordu çalışmıyor bu arada) bu sefer süpürgenin iç pisliğini balkondan aşağı dökmüş böyle bi tip değilse çok rahatsız ediyorsa sizi kibarca uyarın
15 günde bir çok değil ve zaten 9dan sonra yapıyorum diyorsunuz

sadece siz değil diğer komşularda rahatsız olur o kadar uzun süre sese, apartmanda halı silkelemek yasak, yönetici ne yapıyor bu kadar şey olurken ... önce yönetici uyarır, olmazsa zabıta aranır .yöneticinin haberi yok mu ?
Yan tarafıyla çok kötü davalık bile oldu kadın ama aynı bişey değişmedi

Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Tabiki de erken .. En erken 10da başlanmalı.Bende çalışan bir kadınım sabahın köründe kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok, işten gelince süpürüyorum evimi..

Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Bence normal bir saat bazen kahvaltıya misafirim varsa 8.30-9 gibi ben de süperge açarım. Ama düzenli o saatte açmam rahatsız olunabilinir diye. Komuşum açsa o saatte rahatsız olmam ama.

Ama bu hep mi oluyor ?
Ben haftanın iki günü çekiyorum bunu artık strese giriyorum geceden uyku tutmuyor 🤦🏻‍♀️
Neredeyse her akşam diyebilirim taşındık cok şükür taşınmasak söylerdim düzgünce. Ama bu dediğimin kabul edilir hiçbir yanı yok. Siz bilirsiniz o zaman bir şansınızı deneyin.

Herkes çalışmıyor ama keyif yapmak istiyor. Uyansa da tak tuk süpürge sesi ile esnemek istemiyor
Sürekli olması doğru değil ama evet.Bence konuşmalı ve orta yol bulunmalı.Ama hala aynı fikirdeyim 8.30 çok erken bir saat değil.Ben belki 16.00 da keyif yapmak istiyorum yine rahatsız olurum.Konunun saatle alakası yok bence.Konu sürekli bu şekilde olmasıyla alakalı.

Ben mustakil evde yasiyorum. Hic sorun olmuyor saatlerim. Ama apartmanda yasayan annem misal, sabah 9 aksam 9 dan sonra ne supurge acarlar ne bulasik atarlar makineye. Bence de saat 9 idealdir.

Bizim apartmanda ses konusunda neyse ki çok rahatız kimse kimseden rahatsız olmaz 7 24 temizlik yapilabilir mesela üstümdeki sabahın köründe gidiyor aksam geliyor kedileride var kadın akşam süpürecek tabi başka ne yapacak ki kedili evler hergün süpürülür mecburen

Bence gayet normal saat yasal proseduru bilemem. Hayat çoktan başlamış oluyor o saatte. Zaten o saatte uyuyabilen insanın sesten uyanacagını sanmam derindir uykusu :)

Ben 21.00dan sonra saçımı salonda kurutuyorum uyuyan olur diye. Robot süpürgeyi de sabah 09.00dan itibaren çalıştırırım. Ve 22.00a kadar sürebilir. Bunun oluru ne bilmiyorum ama.

Çalışıyorsa bile kimseyi rahatsız etme hakkına sahip değil. 8.30 erken bir saat, burada konumda var bu konuyla ilgili eski üst komsum (artık orada oturmuyorum) sabah 6 gibi temizlik yapardı. Bir gün dayanamadım söyledim. 'Çalışıyorum katlanmak zorundasin' dedi. Sanki benim icin çalışıyor.
Sabah 10, akşam en geç 10 olmalı temizlik saati.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X