08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki tarafında şartlarını bilmeden normal ya da değil diyemem. Mesela benim üst komşum öğlen açar makinesini o saatte de bebeğim uyuyor bana normal değil. Sabah sekiz buçuk daha normal gelir bana.
Bir de haftada iki defa açıyorsa görmezden gelinebilir sanki.

Sabah 10:30 dan önce süpürge yapılamaz.

gerçekten şu ülkede apartman yaşamına ciddi müdahale edilmesi lazım. alt komşum olacak hayvanlar sabah 5'e kadar gürültüyü kesmedi dün, gerçekten artık gebermelerini falan istiyorum, nefret ediyorum onlardan.

Hakkı hukuku bilemem, tamamen şahsi fikrim hafta için 08:30 bence çok normal bir saat.
Haftasonu 10:00'dan önce asla gürültülü iş yapmam. Akşam ise bir şey dökülüp saçılmadıkça, kırılmadıkça 21:00 den sonra süpürge çalıştırmam.

Üst komşum her akşam spor yapıyor evde. Hoplamalı zıplamalı form tutuyor baya :) Bazen geç vakte kalıyor, 23:00 gibi sesleri duyuyoruz. Takılmıyorum ben, zaman denen şey kısıtlı, herkes en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

Kırk yılda bir ise olabilir acil süpürmesi gerekir bir şey kırılmıştır falan ama banada sabah açılmamalı gibi geliyor 10 ideal bence akşamda 7-8 den sonra olmamalı ama herkesin düşüncesi farklı

Komşunuz kesinlikle görgüsüz çok haklısınız. Profesyonel yönetim var ise olay kolay çözülür. Yönetim bir karar alır bir saat belirler. Uymayan para cezası ile cezalandırılır. Tüm nezih sitelerde bu sistem uygulanır. Görgülü insana zaten kurala ihtiyaç olmuyor. Sen o saatte kalktın diye herkes kalkmak o sesi çekmek zorunda değil..

Bilmem bizim apartmanda öyle saat sistemi yok.

Çalışan/çalışmayan istediği zaman istediği makineyi kullanıyor.

Herkesin işi gücü, gezmesi, alışverişi, kuaförü yani bir programı var.

Şimdiye kadar hiç kimseden rahatsız olmadık, hiç kimse de bize bir sıkıntıdan bahsetmedi.

Ya vallahi bi odada tam 35-40 dk kalıyor dakika tuttum bayağı

Bence 8.30 normal. Ben 9 da başlıyorum ama üst komsum 8.30 da başlasa birşey diyemem.
7 de ayaktayız çocukların okulu beslenmesi derken , ki çoğu kişi 8 de iş başı yapıyor.
Gece de 21.00 dan sonra asla çalıştırmam süpürge.
Bence sabah 9 akşam 9 ev kadınlarının mesaisi için en ideal saat

Site ya da apartmanınıza özgü alınmış karar olabilir. Yöneticinize sorun.

Mesela bizim sitede haftaiçi 09:00-18:00, haftasonu 11:00-16:00. Pazar tamamen yasak.

Ben güne erken başlarım, erken kalkıp o saatte yapacağım işleri düşündüğüm içinde ruh sağlığım bozuk falan değil gayet yerinde. Misal bende öğlene kadar uyuyan insanları anlamam ama banane değil mi!
İşlerimi erken bitiririm ,alt katımda kv olduğu halde genelde saat 10 ı beklerim süpürge için çünkü kibar kibar süpürmem baya detaylı süpürürüm. Öncesinde ev yatak toplama tuvalet banyo temizleme çamaşır katlama gibi sakin İşlerimi hallederim sonra süpürge. 8.30 benim için bile erken sonuçta herkes benim gibi erken uyanmıyor kendi keyfime göre hareket edemem.

Geçen gece 1.30 da çamaşır makinesi sesi geliyordu. Benimde üst kat komşum ben uyurken her sabah süpürge çalıştırıyor. Halıda değilde döşemeleri süpürğrken çok rahatsız oluyorum. Ama bişey diyemem. Ben 10 a kadar yatıyorum diye kadın iş mi yapmasın. 8 30 erken ama

Bence gayet normal bir saat herkes işe gitmiş çocuklar okula gitmiş vs vs . Kadın çalışmıyor diye evdeki düzenini ona göre ayarlayamaz . Biz sabah 07:00 de kalkarız eşim işe gider yataktaları toplar kişisel bakımımızı yapar kahvaltı eder 09:00 da süpürge açarım ev süpürülmezse toz nasıl alınsın yer nasıl silinsin wc vs nasıl temizlensin ? Kaldı ki hergün de yapmıyormuş bu işi oda var . Ben hergün 08:30 da robotu çalıştırırm çocuk kahvaltı ederken robot diğer odaları süpürür . Pazartesi günleri de büyük süpürgeyi açarım 09:00 da

Pazar yasak mi supurge yapmak mi? Boyle sacma sey cok az duydum
Gürültü yapmak diyelim. Genelde bu kurallar tadilat vb. gürültüler için geçerli. Ama yasak saatlerde gürültülü bir temizlik yapılıyorsa yönetimi ya da güvenliği aradığınızda arayıp uyarıyorlar.

Ben anlamiyorum ki nasil gurultulu temizlik yapilir en gurultu cikaracak sey supurge ve camasir makinasidir bana gore.. hani biri daha demis cekic matkap bunlarsa ok.. ama bn temizlik yaparken cok ses cikmiyor mu acaba bana mi oyle geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…