08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre;

• Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır.
  • Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.
  • Evde kullanılan müzik aletlerinin seslerinin diğer evlere duyurulacak şekilde yüksek sesle kullanılması da yasaktır.
Yasal olarak her apartmanda belli oranda gürültü yasağı mevcuttur. Uyarılara rağmen gürültü yapmaya devam eden kat malikleri ise idari para cezasına çarptırılabilir. Apartmanda gürültü yapmanın cezası, Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu kapsamında değerlendirilir.

Bu benim nette bulduğum. Ama şimdiye kadar oturduğum üç sitede de kural sabah on, akşam on arasıydı. Bir de yanlış bilmiyorsam apartman yönetim planında ayrıca bununla ilgili madde varsa o madde geçerli.

Keske supurge sesi duysam sabahlari 7de, ogledn sonra kizimi uyuttuktan sonra matkapla part mandat hic bitmeyen tamir islerine basliyolar

Bu normal olan bence ama ya. Cidden o saatten supurge yapmaliyim diye gözünü açan birinin ruh hali garip olmali.
Bencede cok erken ama iste herkesin telasi baska…biri uyku derdinde digeri isi bitirimde aksam is donusu rahat edeyim derdinde

Ben en erken 9da başlıyorum, akşam da 10dan sonra sesli makine vs çalıştırmamaya özen gösteriyorum. Fakat komşumun umrumda olduğunu düşünmüyorum, kendisi gece yarısı türkü söyleyerek bulaşık yıkıyor takır tukur.

İşte buna sinir oluyorum sanırım kadın gece 9 gibi yatıyor ondan erken de uyanıyor bize bela oluyor
Sende aksam 10 dan sonra yap bakalim rahatsiz olacak mi yani baktin rahatsiz olmuyor sende rica edersin cok erken vakittr yapma diye..

Normal değildir. Şartlar ne olursa olsun toplu yaşama alanlarında kimse kendi önceliklerini güdemez. Belli bir saatten önce ve saatten sonra süpürge çalışmaz. Gürültü yaratacak durumların açıklaması olmaz. Ben hoşlanmıyorum. Sabahın 8 buçuğunda yada gecenin 12sinde komşu gürültüsü ile rahatsız olmayı sevmiyorum. Kendimde rahatsız etmem. Ancak ısrarla rahatsız edilirsem kapısına gider güzellikle uyarırım. Hala devam ediyorsa o işin sonu kötüye gidiyor işte.

Bizim burda normal sayilir. Cünkü o saatde okullar, kresler ve is yeleri de baslamis oluyor. Yani herkes kosturma icinde. Benim komsum mesela saat 9 da süpürür. Sahsen rahatsiz olmuyorum cünkü ondan haric hic ses gelmiyor diyebilirim. Ama evler de ayni olmuyor. Geceleri Nöbet yapan insan varsa mesela sabah makine calistirmam.sahsen uyuyor diye. Komsunuzdan bir rica edebilirsiniz..keyfi veya bilerek yapiyor diye yazmissiniz ama bence yillarin aliskanligi. Bazi kadinlar sabah erkenden islerini bitirmeye gayret eder.

Çalışmıyor aksine ben çalışıyorum ama yine de iş çıkışı 6 da evdeyim ona rağmen kimseyi rahatsız etmemek için cumartesi günleri yapıyorum temizliğimi
8.30 çok erken bir saat değil, akşam 6-7 de çok geç bir saat değil bence siz de gayet işten sonra çamaşır süpürge vs işlerinizi yapabilirsiniz. Apartmanda yaşıyorsak ufak tefek bazı şeylere katlanacağız mecburen ama bunlar olağan saatler dışında olmamalı tabi

İnsanın çalışmıyor olması ev düzenine neden etki etsin. Haftada 1-2 sefer aynı saatte ev süpürebilmesi için çalışıyor olması mı gerek? Kadın evini süpürüp güne başlıyor demekki sonrada geziyor veya başka işlerini yapıyor. 8 bucuktan bahsediyoruz yani 7 7 bucuk değil. Hergün olsa yine anlarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…