Çocuk Hastalıkları 0-3 yaş anneler lütfen yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ZARUTEL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
284
12
68
İstanbul
Merhaba;benim 14 aylık bi kızım var.sorunum şu;benim kızın bağışıklık sistemi düşüktü sürekli hasta olurdu.ayda 3-4 defa hastalanırdı.şu an umca diye bi ilaç kullanıyorum şükür hastalığı artık kolay atlatıyoruz.bebeğim aslında yemek yemesi iyi idi. Yani öyle herşeyi yemesede çoğu şeyi yerdi.günde 5 öğün düzenli veriyordum.3 ana öğün 2 ara öğün meyve yoğurt falan..fakat şimdi öğünümüz 1 e düştü yediremiyorum.ağzından çıkarıyo.açlıktan ağlıyo fakat yemek yemiyo...1 aydır böyle ..8 dişi çıkmış ve 9,5 kilo.9 aylık iken 9 kilo idi.şimdi 14 ayı bitti 500 gr almış .kendi doktorum bişey olmaz zorlama falan diyo ama bebekte tık yok.acaba başka doktora mı gitsem bi akıl verin ne yapmalıyım.

Merhaba;benim 14 aylık bi kızım var.sorunum şu;benim kızın bağışıklık sistemi düşüktü sürekli hasta olurdu.ayda 3-4 defa hastalanırdı.şu an umca diye bi ilaç kullanıyorum şükür hastalığı artık kolay atlatıyoruz.bebeğim aslında yemek yemesi iyi idi. Yani öyle herşeyi yemesede çoğu şeyi yerdi.günde 5 öğün düzenli veriyordum.3 ana öğün 2 ara öğün meyve yoğurt falan..fakat şimdi öğünümüz 1 e düştü yediremiyorum.ağzından çıkarıyo.açlıktan ağlıyo fakat yemek yemiyo...1 aydır böyle ..8 dişi çıkmış ve 9,5 kilo.9 aylık iken 9 kilo idi.şimdi 14 ayı bitti 500 gr almış .kendi doktorum bişey olmaz zorlama falan diyo ama bebekte tık yok.acaba başka doktora mı gitsem bi akıl verin ne yapmalıyım.

doktor muaynesinde bi sorun görmediyse sorun yoktur
benim kızımda 17 aylık 9 kilo falan ama boyu uzun
dr kilosuna takılma önemli olan saglıgı der
bişey yemiyosa genede zorlama yemek yerine meyve ver
yada meyve suyu
benim kızım hiçbişey yemese bile kuru meyve yer bide sen dene
belki farklı gelir yer

sıcaklardandır üstüne gidip kronik hale getirme. umcayı ben de kullanıyorum benim kızım üç yaşında kreşe gidiyor o nedenle.

doktor muaynesinde bi sorun görmediyse sorun yoktur
benim kızımda 17 aylık 9 kilo falan ama boyu uzun
dr kilosuna takılma önemli olan saglıgı der
bişey yemiyosa genede zorlama yemek yerine meyve ver
yada meyve suyu
benim kızım hiçbişey yemese bile kuru meyve yer bide sen dene
belki farklı gelir yer

cevapın için sağol; yaaa yemeyen çoçuk değildi.fakat şimdi yemiyor.hani hep yemiyen çoçuk olur dersin çoçuğum iştahsız bir bebek fakat benim ki 1 aydır çok zor bekliyorum acıkıyor fakat yemek verince ağzından çıkarıyor.yatak yorgan hep maf oluyo......

cevapın için sağol; yaaa yemeyen çoçuk değildi.fakat şimdi yemiyor.hani hep yemiyen çoçuk olur dersin çoçuğum iştahsız bir bebek fakat benim ki 1 aydır çok zor bekliyorum acıkıyor fakat yemek verince ağzından çıkarıyor.yatak yorgan hep maf oluyo......

doktorumuz hem gelişim sürecinde hemde havalara baglar genelde
sıkıştırmadan dene
dedigim gibi dişleride var nasılsa
kuru dut özellikle kızım çok seviyor
kuru üzüm vişne erik kayısı aklına ne gelirse dene işte :)

diş çıkarma döneminde ve yaz döneminde genellikle iştahsız oluyorlar. eğer biberon kullanıyorsanız biberona biraz daha ağırlık ver bence. bağışıklığı içinde evde kendi hazırlayacağın meyve suyu çok yararlı. içine bulduğun meyveyi koy. vişne, kivi ve limon. bu üçünden birini mutlaka ekle yanında da tatlı meyveler ve 1 tatlı kaşığı pekmez de hem tatlandırır hemde yararlı olacaktır. ama bunu süt ürünleriyle verme. ayrıca supravit isimli bir vitamin var ihtiyacın olursa kullan iştah açıyor en azından diş dönemi geçene kadar kullan. anne sütü alıyormu?

sıcaklardandır üstüne gidip kronik hale getirme. Umcayı ben de kullanıyorum benim kızım üç yaşında kreşe gidiyor o nedenle.

bende bundan korkuyorum.bunun için nasıl davlanmalıyım.acıkır kendi ister diyorum ki acıkıyor mama diye peşimden dönüyor.yemeği tam vereceğim o zaman yemiyor acaba diş mi yineeeeee............

diş çıkarma döneminde ve yaz döneminde genellikle iştahsız oluyorlar. Eğer biberon kullanıyorsanız biberona biraz daha ağırlık ver bence. Bağışıklığı içinde evde kendi hazırlayacağın meyve suyu çok yararlı. Içine bulduğun meyveyi koy. Vişne, kivi ve limon. Bu üçünden birini mutlaka ekle yanında da tatlı meyveler ve 1 tatlı kaşığı pekmez de hem tatlandırır hemde yararlı olacaktır. Ama bunu süt ürünleriyle verme. Ayrıca supravit isimli bir vitamin var ihtiyacın olursa kullan iştah açıyor en azından diş dönemi geçene kadar kullan. Anne sütü alıyormu?

biberon kullanmıyoruz.anne sütü alıyor.doktorum multi tabs adında bir vitamin verdi onu kullanıyorum.bebeğim hep böyle mi kalacak.çok zor sadece su içiyooooo.anne sütünüde aytınca istiyoooo

biberon kullanmıyoruz.anne sütü alıyor.doktorum multi tabs adında bir vitamin verdi onu kullanıyorum.bebeğim hep böyle mi kalacak.çok zor sadece su içiyooooo.anne sütünüde aytınca istiyoooo

multitabs A,C ve D vitamini içeren bir damladır ve iştah açma gibi bir etkisi yoktur. bence karışık meyve suyunu sever, denemelisin. ama yinede çok canını sıkma. birde yakınında çocuk varsa diğer çocuklarla da iyi yiyebilir belki. benim oğlum bakıcıya bıraktığımda onun çocuklarıyla evde yemediklerini yerdi.

bende bundan korkuyorum.bunun için nasıl davlanmalıyım.acıkır kendi ister diyorum ki acıkıyor mama diye peşimden dönüyor.yemeği tam vereceğim o zaman yemiyor acaba diş mi yineeeeee............

büyük ihtimalle dişleri ya da bir derdi var.

beim kızım kronikti neler çektiğimi bir Allah bilir. ancak okula gidip aç kalınca düzeldi de yemek yemeye başladı ama hala binbir naz.

o nedenle üzerine gitme ana öğünü yemediyse sırf seviyor diye doysun diye ara öğün verme. bırak aç kalsın. bir de bol bol açık havada oynat açık hava da iştah açar. şimdiye kadar iştah açan hiçbir ilaç görmedim bunu da ekleyeyim.

multitabs a,c ve d vitamini içeren bir damladır ve iştah açma gibi bir etkisi yoktur. Bence karışık meyve suyunu sever, denemelisin. Ama yinede çok canını sıkma. Birde yakınında çocuk varsa diğer çocuklarla da iyi yiyebilir belki. Benim oğlum bakıcıya bıraktığımda onun çocuklarıyla evde yemediklerini yerdi.

çoçuklarla denedim eltimin ki 13 gün küçük o lop lop götürüyor bizim ki ısırıp atıyo.......meyve suyunu denicem sağol.

büyük ihtimalle dişleri ya da bir derdi var.

Beim kızım kronikti neler çektiğimi bir allah bilir. Ancak okula gidip aç kalınca düzeldi de yemek yemeye başladı ama hala binbir naz.

O nedenle üzerine gitme ana öğünü yemediyse sırf seviyor diye doysun diye ara öğün verme. Bırak aç kalsın. Bir de bol bol açık havada oynat açık hava da iştah açar. şimdiye kadar iştah açan hiçbir ilaç görmedim bunu da ekleyeyim.

bir anneyi en iyi anlayan yine onun yolundan geçmiş olan bir annedir.bizimki sürekli hasta diye üstüne çok düştüm açıkmadan hep saatinde yemek verdim.o yüzden böyle oldu.şu yemek propleminide çözsem......

bir anneyi en iyi anlayan yine onun yolundan geçmiş olan bir annedir.bizimki sürekli hasta diye üstüne çok düştüm açıkmadan hep saatinde yemek verdim.o yüzden böyle oldu.şu yemek propleminide çözsem......

sen acıkmadan verdin o da daldırdı yedi bir şekilde şimdi isyana geçmiş sanırım :D özgürlüğünü ilan etmiş cadı :emir_bebek: hiç üstüne düşme kendini yıprattığınla kalıyorsun. Şİmdi açken hme ağzını açıyor kocaman hem de "hiç güzel olmamış anne!" diyor.

sen acıkmadan verdin o da daldırdı yedi bir şekilde şimdi isyana geçmiş sanırım :D özgürlüğünü ilan etmiş cadı :emir_bebek: hiç üstüne düşme kendini yıprattığınla kalıyorsun. Şİmdi açken hme ağzını açıyor kocaman hem de "hiç güzel olmamış anne!" diyor.

:) benim kızda inş.bir gün açar ağzını kocaman.doğru söylüyorsun bu arada kendimi çok hırpalıyorum neden yemiyor aç diye diye.

Back